Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

869.310 bezoekers 182 leden Log in

TAGLIATELLE à la MAMMA


TAGLIATELLE à la MAMMA, met kruidensaus en kipreepjes

 

ingrediënten: 2 flinke kipfilets, 1 rode paprika, 1 gele paprika, 2 uien, 1 prei, 20 blaadjes basilicum, vers, 6 takjes thym, vers, 2 takjes rozemarijn, vers, als het echt onmogelijk is deze kruiden vers te krijgen, neem dan diepvries van daregal, maar geen gedroogde kruiden! bij ah hebben ze altijd verse kruiden. 1 bekertje crême fraiche, olijfolie, 6 teentjes knoflook, liefst vers, vegeta of bouillonpoeder, cayenne-peper, tagliatelle bicolor, groen met witte, voor 4 personen, flinke eters, heb je denk ik ongeveer 2 pakken nodig, ik vond deze bij de golff, en nog wat room.

snijd de kipfilets in dunne reepjes en bak deze op een hoog vuur in een wokpan, tot ze lichtbruin, en goed gaar zijn, denk om de salmonella, kip moet goed verhit worden. doe de reepjes dan over in een schaal. maak de pan schoon, en doe er 8 eetlepels olijfolie in, en verwarm deze, niet te heet. was en snijdt de kruiden, heel fijn, als je het hebt kun je het beste een wiegemes gebruiken.

doe de kruiden bij de warme olie en roer met een houten lepel om en om, zodat de kruiden hun smaak afgeven aan de olie, laat het niet te warm worden, de kruiden moeten niet gaan bakken. na 10 minuten doe je er de in kleine blokjes gesneden paprika bij, weer om en om  scheppen, tot de paprika bijna gaar is, dan de klein gesneden ui en fijn gehakte knoflook erbij, blijf roeren tot het geheel gaar is. dan de dun gesneden prei erbij en de cayennepeper, heel voorzichtig, even proeven en dan eventueel nog meer erbij! en als laatste kan de vegeta of bouillonpoeder erbij, dit naar smaak, de een eet wat zouter dan de ander! ik heb voor dit gerecht ongeveer 2 jamlepels vegeta nodig. vervolgens kook je de tagliatelle, gaar maar niet te gaar, al dente.

voeg er ondertussen de crême fraiche aantoe en roer goed door, tot het een dikke saus is, dan gaan de kipreepjes erin en de uitgelekte tagliatelle, proef nog even voor de zekerheid, en als het nog wat te flauw is, voeg er dan wat bij, cayenne peper of vegeta, is de saus iets te dun, dan kun je er wat allesbinder door doen, is de saus iets te dik, doe er dan wat room bij.

ik hoop dat jullie hiervan smullen, je kunt er eventueel nog een tomatensalade bij serveren, wat dacht je van een lekker glaasje wijn en dan lekker buiten eten, eet smakelijk. 

Omhoog