Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

894.260 bezoekers 182 leden Log in

KIPSANDWICHES VOOR DE PAASBRUNCH


 

KIPSANDWICHES

ingredíënten; wit casinobrood, mayonaise, liefst calvé scharrel, room, citroensap, vers, cayennepeper, knoflook, ijsbergsla, mager gerookt gesneden ontbijtspek, gerookte kipfilet, verkrijgbaar bij ah, vershoud folie, doorschijnend.

Deze sanwiches zijn heerlijk voor bij de paasbrunch, haal een doosje sterrekers , verwijder het doosje en leg de sterrekers op een schaal, zet daar een paar leuke chenille kuikentjes op en schik de sandwiches er netjes omheen, zie de foto.

maak de sandwiches 1 dag vooraf, dan is de smaak het lekkerste, bovendien zijn de sandwiches dan stevig en smeuïg.

zet alles vantevoren klaar: bak het ontbijtspek uit, leg de plakjes op keukenpapier om uit te lekken, en af te koelen. was de sla, en snijd de sla in dunne reepjes. maak de mayonaise aan met wat citroensap, cayennepeper, room en vers uitgeperste knoflook. snijd de kip in dunne plakjes.

besmeer de boterhammen met de mayonaise, doe er dan de sla, de kip en daarna drie plakjes ontbijtspek op, dan weer een boterham en het geheel goed aandrukken en verpakken in het vershoudfolie, goed luchtdicht verpakken en aandrukken en in de koelkast bewaren.

de volgende dag, echt vlak voor het serveren knip je de sandwich diagonaal door, de verpakking is dan makkelijk te verwijderen, en de sandwich blijft mooi op elkaar.

wil je de sandwiches als borrelhapje serveren, dat kan ook, knip ze dan 2 maal diagonaal door, dan krijg je kleine mooi driehoekjes, die makkelijk weghappen bij de borrel.

deze sandwiches zijn heel lekker met mooi weer, je kunt ze ook meenemen naar het strand, wel in de koeltas natuurlijk , en pas vlak voor het eten doorknippen, vergeet dus je schaar niet!

ik heb ze ook midden in de winter gemaakt, voor een verjaardag, en daar vlogen ze ook weg. smullen dus maar, en laat even weten wat je ervan vindt. 

Omhoog