Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

894.327 bezoekers 182 leden Log in

KIPFILET ROERGEBAKKEN


Kipfilet roergebakken:

men neme: per persoon, 1 kipfilet, 100 gr. champignons, 1 kopje room, 4 eetlepels olijfolie, milde kwaliteit, 3 lente-uitjes, peper, grof zeezout, cayennepeper en paprikapoeder.

maak de champignons goed schoon en snijd ze in plakjes, bak ze in 2 eetlepels olie lekker bruin. bewaar de gebakken champignons zolang op een bord.

snij de kipfilet in dunne reepjes, en bak ze in 2 eetlepels olie, en voeg er de kruiden aan toe, dit is afhankelijk van uw smaak, pas op met de cayennepeper, je kunt beter later nog iets er bij doen, dan dat je teveel neemt, neem wel een anti aanbakpan, tot ze goed gaar en licht gebruind zijn. doe er dan de champignons weer bij en ook het kopje room, goed blijven roeren tot het gaat binden, dan doe je de grof gesneden  lente-ui of stone-leeks erbij, ook het groen gebruiken, en klaar is je gerecht.

je  kunt dit met alles eten, lekker vers stokbrood, frietjes, aardappelpuree, of rijst, wat je maar lekker vindt. als je ervan houdt kun je eventueel ook wat klein gesneden rode paprika erdoor doen, die bak je dan met de champignons.

EET SMAKELIJK

Omhoog