Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

894.531 bezoekers 182 leden Log in

OMELET voor de PAASBRUNCH


OMELET MET VULLING

ingrediënten: per persoon, 2 eieren, ½ kopje room, 1 theelepel gyroskruiden, liefst van verstegen, 3 in stukjes gesneden stone-leeks, ongeveer ½ cm, 1 à 1½ ons suremi krab chunks, geen staafjes, liefst ingevroren b.v. van de viswinkel,  3 eetlepels milde olijfolie, een anti-aanbak-bakpan , en een grote platte deksel.

 

klap de eieren met de room en de gyroskruiden tot een romig geheel, voeg er dan de stone-leeks en de in stukjes gescheurde krab bij.

verwarm de olie in de pan en schenk er het eimengsel in, verdeel de krab en stone-leeks netjes. bak het geheel op een gematigd vuur,

als de onderkant gaar is, en de bovenkant bijna gestold, laat je de omelet voorzichtig op de deksel glijden, en keer de omelet om in de pan en laat de andere kant ook garen, mag lichtbruin zijn, niet te donker. ook kun je de bovenkant van de omelet even onder de grill zetten, dat ligt aan je pan, niet alle pannen zijn daar geschikt voor.

keer de omelet weer even om, en leg 'm op een verwarmd bord of schaal.

je kunt dit serveren met pasen voor de brunch, of als warme maaltijd met kruidenboter stokbrood en tomaten-ui-fêta salade, met een lekkere dressing van olijfolie met wat peper en zout en uitgeperste knoflook. EET SMAKELIJK. 

 

 

Omhoog