GYROSFLAPJES
ingrediënten: 250 gr. rundergehakt, 1 pakje roomboterbladerdeeg ah,diepvries, 1 flinke eetlepel gyroskruiden,
1 uitje, 2 tenen knoflook, 2 eieren, bakpapier, 2 eetlepels olijfolie.
-maak het gehakt aan met de gyroskruiden ,1 ei, het gesnipperd uitje, en de 2 uitgeperste tenen knoflook.
doe de olie in een anti aanbakpan en laat de olie goed heet worden, doe er dan het gehaktin, en bak het gaar
terwijl je het gehakt goed losroert. als het gaar is, laat het vlees dan afkoelen.
leg de plakjes bladerdeeg op de aanrecht, los van elkaar, en bedenk wat je wilt, wil je grote flappen maken,
laat dan de bladerdeeg heel, wil je borrelhapjes maken, snijd dan de bladerdeegplakjes diagonaal door.
leg op ieder plakje een lepel gehakt, de hoeveelheid is genoeg voor 10 plakken of 20 plakjes bladerdeeg.
verdeel netjes, zodat de randen vrij blijven, druk de randen van de plakjes zo op elkaar, dat er mooie
driehoekjes ontstaan, druk de randen goed aan, en druk aan met de tanden van een vork, goed diep.
rangschik de flappen op de met bakpapier bekleedde ovenrooster, en klop het 2de ei los, en besmeer de
bovenkanten van de flappen met een kwastje en het ei. doe de flappen in een voorverwarmde oven, in het
midden, op ongeveer 200 graden. kijk of je halverwege de bakplaat even moet draaien, om mooi egaal
lichtgebruinde bovenkanten te krijgen. met ongeveer 20 minuten zijn de flappen gaar, kijk zelf even, iedere
oven is anders, hou het even goed in de gaten, zorg dat ze niet te bruin worden, als de buitenkant er goed
uitziet, zijn ze klaar.