Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

873.153 bezoekers 182 leden Log in

VISBOUILLON


VISBOUILLON

vertel de plaatselijke visboer, dat je een visbouillon wilt maken, hij heeft altijd afval van het fileren en

ook wat koppen, vraag 2 kilo. mijn visboer , co hogerheide, wilde daar niet eens geld voor hebben!

spoel dit alles goed af , met koud water in een vergiet. neem een hele , schoongemaakte ui, een handje

peperkorrels, een winterpeen, schoon en in stukken, een prei, pas op het zand, in stukken, een halve knolselderij, een kleine,de schil van een

citroen, zonder het wit, dat  is bitter, 2 laurierblaadjes , 1 fles droge witte wijn, 2 liter water, en wat

 visbouillonblokjes, naar smaak, meestal heb je 1 blokje nodig voor een halve liter, maar we gaan ook nog

in laten koken, dus ik denk dat je met 4  blokjes een eind komt!

doe  alles in een grote pan, en breng aan de kook, als het kookt, op een klein vuurtje laten trekken

maar niet langer  dan 30 minuten, laat je vis te lang koken, dan wordt de smaak tranig.

hang een vergiet in een pan, doe daar een lap kaasdoek in en schenk de bouillon erdoor, passeren noemen

ze dat, de op deze manier goed gezeefde bouillon brangen we nu weer aan de kook, en laat 'm tot 2/3

inkoken, kijk zelf nog even of er iets bij moet van zout of peper. dit is een prima basis voor vissoep of

saus voor bij de vis. ook een visragout kun je hier prima mee maken, zie bijvoorbeeld de krabschelpjes.

de bouillon laat zich heel goed invriezen tot je 'm nodig hebt! 

Omhoog