Kerstgroente
een bakje cherry-of roma-tomaatjes, enkele eetlepels olijfolie, mild, een zakje pijnboompitten, 6 teentjes
verse knoflook, 2 eetlepels fijngesneden basilicum, of diepvries (ah, daregal) een zakje stoneleeks (ah bij
de verpakte verse kruiden), zeezout, liefst grof.
verwarm de olijfolie in een tefalbakpan en doe de tomaatjes in de pan, ontvel de knoflookteentjes en snijd
de teentjes in dunne plakjes, voeg ze bij de tomaatjes, als alles goed verwarmd is en de knoflook gaar is,
breng op smaak met het zeezout en de basilicum, en snijd de stoneleeks in stukjes van 1 1/2 cm en doe ze in
de pan schud nog even een paar minuten om en om en serveer met wat geroosterde pijnboompitten er over.
de kleuren doen het goed op de kersttafel, en de smaak doet het goed in je mond. eet smakelijk!