Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

894.327 bezoekers 182 leden Log in

GAZPACHO*``


 

dit zijn mijn boodschappen voor de gazpacho

GAZPACHO

ingrediënten:

2500 gram mini tros smaaktomaatjes van de lidl, die hebben een geweldig lekkere smaak, 5 rode paprika's, 2 komkommers, 3 spaanse pepers, 115 gram vegèta, 7 verse tenen knoflook, 3 ½ dl.  olijfolie, de lichte milde, 2 dl azijn, ½ l. water, 5 witte boterhammen.

was de tomaten en snijd ze in 8 stukjes, doe een scheutje olijfolie in een grote wokpan en verwarm de tomaten stukjes tot ze goed zacht zijn, dit moet eerst even heel goed afkoelen, als ik haast heb doe ik het in een grote pan, die ik in de gootsteen zet, vol met water en blokjes ijs, daarna door een draaizeef doen, neem de grove zeef, dan komen er toch wat pitjes in, en dat geeft de soep wat structuur. een goede roerzeef heeft 3 verschillende maten van zeefjes erbij, neem de middelste, die geeft het beste resultaat. 

snij de paprika's in stukken en haal de zaadjes en zaadlijsten eruit. blaker de spaanse pepers zwart boven het vuur en doe de pepers even in een afgesloten plastic zakje, en na enkele minuten ontdoe je de peper van z'n schil ,spoel even af 

snij de komkommer nadat ze geschild is, ook in stukken, en scheur het brood in vieren. 

Doe alles in de blender, de pepers, de vegeta, de knoflook, komkommer, het water, het brood ,de olijfolie en de azijn,  in  1 keer gaat het niet, de hoeveelheid is te groot, maar doe het in een paar keer. mix alles goed glad en meng alles goed doorelkaar,makkelijk is om het brood er even later in te doen, de gezeefde tomaten doe ik niet door de blender, die meng ik gewoon in de pan.

als alles gemixt is , doe ik altijd een klein scheutje water in de blender en zet 'm even aan, alle lekkere dingen die nog aan de kanten zaten worden dan eraf gemixt en doe je bij de soep, zonde om het weg te gooien. 

zet de soep dan afgedekt in de koelkast, heel koud serveren eventueel met croutons, of maak lekkere olijf-knoflookboterhammetjes. pers een paar teentjes knoflook uit in olijfolie, een klein beetje vegèta , smeer daar de boterhammen zonder korst en diagonaal doorgesneden mee in, en bak ze in een tefalpan, druk ze tijdens het bakken een beetje plat, erg lekker.

 

deze soep zit bordevol vitaminen, je drinkt 'm bij voorkeur uit een grote soepkom met oor, dus zonder lepel, gezonder kan niet, en je raakt er wel aan verslaafd.

Omhoog