Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

871.215 bezoekers 182 leden Log in

MOSSELEN OP Z'N SPAANS *


hiervoor heb je nodig: voor 4 personen 4 à 5 kilo mosselen,

1 1/2 ons chorizo, 1 1/2 ons rauwe ham, 1 glas witte wijn, droog, 1 blik

tomatenblokjes, harissa naar smaak, of cayennepeper of piri-piri,

zeezout, peper, 1 grote ui of 2 kleine, 6 knoflookteentjes, vers,

6 eetlepels olijfolie.

doe de olie in een pan, geschikt voor de mosselen, en verwarm die,

snipper de ui en de knoflook, en bak ze glazig in de olie, voeg er dan

de in blokjes gesneden chorizo en rauwe ham bij, en bak op een

laag vuurtje, af en toe omscheppend. doe er dan de overige

ingrediënten bij en  verwarm alles op een laag vuurtje.

 vergeet niet te proeven, het mag best flink hartig zijn, uiteindelijk

komen de mosselen er nog bij, en door het vocht van de mosselen

zal de smaak minder hartig worden! De mosselen moeten natuurlijk

 goed gewassen en ontbaard worden   en kunnen daarna bij het

mengsel wat je al hebt. gewoon met de deksel op de pan, onder af

en toe goed omschudden de mosselen gaar laten worden. door het

omschudden zal er veel van de worst en tomaten in de mosselen komen

dat is nu juist de bedoeling! serveer de mosselen gewoon in de pan

en geef in plaats van borden, flinke grote diepe borden, een soort

schalen eigenlijk, zelf heb ik die bruin geglazuurde schalen,

die kun je bij xenos kopen. 

zorg dat ieder ook wat van het vocht op zijn bord krijgt, en dan

maar lekker soppen met b.v. vers afgebakken ciabatabrood of een

ander zuid europeesch brood. met een glas lekkere wijn , een

tractatie, en zo gezellig.

Omhoog