Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

873.463 bezoekers 182 leden Log in

KRABSCHELPJES


80 gr.boter of margarine, 500 gr. suremi-krabflakes, geen staafjes!, ik koop de mijne gewoon bij de viswinkel, 

je moet er even om vragen, ze halen ze achter uit de diepvries,1½zakje gemalen oude kaas, of een

lekker stuk old amsterdam, zelf raspen, een scheutje cognac, 4 theezeefjes bloem, 2 dl visbouillon, mag

van een blokje, wil je heel luxe maken dan neem je courtbouillon, 1 dl.droge witte wijn, 4 dl. room, vers

gemalen zwarte peper, een snufje cayenne-peper, 4 teentjes verse knoflook, 1 grote of 2 kleine sjalotjes,

paneermeel, en 8 lege jacobsschelpen.

 

maak van de boter met de bloem een roux, en voeg er scheutsgewijs de bouillon aan toe, goed roeren, zodat

de roux mooi glad blijft. doe er de room en de wijn bij, en blijf goed roeren, daarna 1 zakje kaas.

pers de knoflook en de sjalotjes ,, en doe dat bij de roux, ook de peper en de cayenne-peper.

scheur de krab in hapklare stukken, lekker ongelijk, en meng alles door elkaar, proef en breng

eventueel met zeezout, peper en de cognac op smaak, als de ragout nog iets te dun is kun je 'm altijd

nog wat binden met allesbinder, de ragout moet lekker stevig zijn.

verdeel alles over de schelpen, nu kun je na het afkoelen de schelpen inpakken in diepvries zakjes,

1 per zakje, en ze invriezen. wanneer je ze nodig hebt, even ontdooien in de magnetron, iets verwarmen

dan bestrooien met kaas en dan de paneermeel en onder de grill, blijf er even bij, ze moeten een mooi

egaal bruin korstje krijgen, niet verbranden! pas op!

bij direct gebruik, niet af laten koelen, maar gelijk bestrooien en onder de grill, dit is een ideaal gerecht

voor de feestdagen, als voorafje met de kerst, voor de soep, of als hapje op oudejaarsavond.

je kunt ze rustig 2 à 3 weken van te voren klaar maken, het ontdooien en bruinen onder de grill duurt

hooguit enkele minuten! eet smakelijk!

Omhoog