Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

873.152 bezoekers 182 leden Log in

SPAGHETTI van OMA


 

 

 

 

 

 

 

 

SPAGHETTI van OMA

Hiervoor heb je nodig:500 gram runderreepjes, ± 100 gram chorizo aan een stukje, 1 zakje sweet bite paprika's, kleine oranje puntpaprika's verkrijgbaar bij ah, 2 (zoete) uien, 1 rode paprika, 6 tenen knoflook, 2 zakjes silvo kruiden voor spaghetti en macaroni, 1 zakje stone-leeks of als je die niet kunt krijgen, lente-uitjes, 1 kopje rode wijn, 1 kopje room, allesbinder, 6 eetlepels olijfolie, ½ spaanse peper, 1 blik stukjes gepelde tomaat, zelf neem ik grand italia portbella, 140 gr. tomatenpuree, neem goede, zelf neem ik het huismerk van ah. en een stukje old amsterdam, de hoeveelheid is naar eigen smaak. doe de olijfolie liefst in een gietijzeren braadpan, die van mij is anti-aanbak, ideaal, en wacht tot er een beetje rook af komt, dan kunnen de runderreepjes erin, met een houten lepel of spatel rondroeren tot het vlees grijs is. dan de grof gesneden uien, en de fijngehakte knoflook erbij. snijd of knip de spaanse peper in kleine stukjes en voeg die er ook bij. snijd de rode paprika in kleine stukjes net als de chorizo, en hop, ook in de pan. de sweet bite paprika schoonmaken en overlangs doorsnijden, en samen met de blokjes tomaat en de tomatenpuree en de wijn allemaal in de pan, goed doorroeren, en op de spaarbrander, af en toe voorzichtig omroeren, laten garen. maak je de saus vooraf, dan kun je volstaan met een kwartiertje op de spaarstand, en met de deksel op de pan, zonder vuur door laten garen. rasp de kaas en zet die tot gebruik in de koelkast. de voorbereidingen voor dit gerecht duren ongeveer 3 kwartier, je kunt het ook al een dag vantevoren doen. allles wat je nog hoeft te doen is de saus verwarmen, de room erbij doen en eventueel wat binden met de allesbinder. en niet vergeten de spaghetti koken, ik gebruik de grand italia met ei. all' uovo. eet smakelijk.

Omhoog