SPRUITEN
neem 5 00 gram mooie kleine spruitjes, bredase spruitjes, 100 gram gesneden mager gerookt ontbijtspek,
3 eetlepels olijfolie, 2 jamlepels vegeta, klein stukje spaanse peper, de grootte hangt af van hoe pittig je
het wilt hebben, denk erom, de zaadjes zijn zeer pittig.
kook de spruitjes iets harder dan beetgaar in ruim water met de vegeta , hangt af van de grootte.
als ik spruitjes kook,om naturel te eten zet ik ze gelijk op met de aardappelen, als de spruitjes koken,
dan zet ik het vuur uit, en laat ze met de deksel op de pan doorgaren, als de aardappelen gaar zijn,
zijn meestal ook de spruitjes precies goed, proef even of ze naar jouw smaak zijn, voor iedereen is dit
anders, vind je ze nog iets te hard, laat er dan nog even de kook over gaan, maar eigenlijk zijn ze dan
voor de wok precies goed. doe de olijfolie in een anti-aanbakwokpan, liefst gietijzer, en snipper ondertussen
het ontbijtspek, als de olie warm is bak je de spruiten en schud ze goed om en om, dan het spek erbij, tot
het spek lekker knappend, niet zwart is, doe er dan de spaanse peper gesnipperd bij, nog even zachtjes
roerbakken , als de spruitjes naar jouw smaak goed zijn, dan is het gerecht klaar.
eet smakelijk, en laat weten hoe je het vond! altijd leuk voor mij en de bezoekers.