SNIJBONEN MET DOPERWTEN net even anders
ingrediënten: 300 gram snijbonen, 4 eetlepels olijfolie, wat zeezout, wat grof gemalen peper, ik neem
hiervoor meestal peperkorrels met al die kleurtjes en die maal ik zelf, heb je geen molen, kun je ze ook
in de vijzel doen, een zakje stone-leeks, ah, of als je die niet kunt krijgen, een bosje lente-uitjes, 200
gram diepvries doperwten, en 1 teentje knoflook, geperst, een ½ uitje, 1 eetlepel suiker en 1 jamlepel
vegeta.
haal de snijbonen af, en snijd ze in stukjes van ongeveer 1 cm., doe ze in een pan met water voeg daar de
vegeta en de suiker bij en kook ze kort, ongeveer 5 minuten. kook de doperwten volgens de gebruiks-
aanwijzing. was de stone-leeks en snijd ze in stukjes van 1 cm. snipper de ui. doe, het liefst in een
anti-aanbak wokpan, de olijfolie en verwarm deze, doe er de ui en de uitgeperste knoflook in en bak
die licht-glazig. doe er vervolgens de groenten in, eerst de snijbonen al roerend laten garen, en dan
de doperwten en de stone-leeks, en roerbak alles nog heel even, breng op smaak met de kruiden, en
het groentegerecht is klaar, opdienen en smakelijk eten!