Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

871.105 bezoekers 182 leden Log in

GEMARINEERDE VARKENSFILET


men neme: 500 gram varkensfilet, mooi mager, 4 eetlepels olijfolie, 1 jamlepel vegeta, of peper en zout,

een snufje cayennepeper, 3 uitgeperste grote knoflooktenen, flink wat thymblaadjes, en 1 pakje croma,

of croma vloeibaar, is eigenlijk gezonder voor hart en bloedvaten, een hersluitbare diepvrieszak, ah., een

½ netje sjalotjes.

 

maak een papje van de olie, de knoflook en de kruiden, en smeer daar de varkensfilet mee in, doe  het

vlees in de diepvrieszak en laat enkele uren in de koelkast  rusten.

ongeveer 2 uur voor het eten uit de koelkast halen, en de croma in een gietijzeren pan laten smelten, als

de croma bruin is, het vlees in de pan doen, en om en om lekker bruin braden., doe er de ontvelde sjalotjes

bij, dan met de deksel op de pan het vlees laten garen, halverwege even draaien , en als het vlees gaar is

haal dan het vlees uit de pan, en snijd het in dunne plakken. doe de plakken terug in de jus, en laat het vlees

lekker in de jus liggen tot je gaat eten, even verwarmen, en smullen maar, eet smakelijk. 

Omhoog