Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

873.153 bezoekers 182 leden Log in

KNOFLOOKSOEP


KNOFLOOKSOEP

je hebt hiervoor nodig: 300 gr. oudbakken witbrood, 1 bol knoflook,het lekkerste is natte look, verse

knoflook,4 eetlepelsolijfolie, 1 theelepel zoete paprikapoeder, vers gemalen zeezout en peper, ook vers

gemalen, 4 eieren, een bolletje mozzarella,  wat verse bieslook, en 1 liter runderbouillon, kijk even bij de tomatensoep, hier staat een lekker stevige runderbouillon, alleen natuurlijk zonder de balletjes, het vlees kan er gewoon in blijven.

 

snijd het brood in dobbelsteentjes. pel de teentjes knoflook. verhit de olie in een koekenpan. bak het

 brood tot soldaatjes in een pan met olie op een matig vuur. pers de knoflook uit over de soldaatjes bestrooi

ze met peper, zout, paprikapoeder, en giet de bouillon eroverheen.

breng de bouillon aan de kook en laat de soep ongeveer 20 minuten lekker trekken, niet koken.

verwarm de oven voor op 200 graden C. schep de soep in 4 aardewerk kommen, liefst dat bruine provencaalse

aardewerk, in zierikzee te koop bij griekse deli Panos in de passage! breek boven iedere kom een ei, zorg

dat het ei heel blijft. zet de komen 10 minuten in het midden van de oven, tot de eieren bijna gestold zijn,

haal de kommen even uit de oven en met de grove rasp doe je er nog wat mozzarella overheen, even onder de

grill tot de kaas licht begint te kleuren, snel uit de oven en strooi er nog wat vers geknipte bieslook over.

gelijk opdienen en smullen maar, dit is een gerecht wat heel geschikt is voor de zaterdagavond.

 

Omhoog