GEGRATINEERDE GARNALEN, garides me saltsa
Bij de bereiding van dit gerecht kunt u beter geen zout toevoegen, de garnalen kunnen anders taai worden
, als de fêta niet zout genoeg is, kunt u altijd aan tafel nog wat zout erbij doen.
ingrediënten: 3 eetlepels olijfolie,2 grote uien, gesnipperd, 4 uitgeperste tenen knoflook, 3 eetlepels
fijngehakte verse peterselie, 1 eetlepel verse fijngehakte dille, een mespunt mosterdpoeder, 400 gram
tomaten uit blik, 1 eetlepel tomatenpuree, 500 gram grote rauwe schoongemaakte gepelde garnalen,
3 jamlepels suiker, 250 gram verkruimelde fêta, een paar takjes dille, voor de garnering.
verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de uien ongeveer 5 minuten tot ze zacht en goudbruin zijn.
voeg de knoflook, verse kruiden, mosterdpoeder, suiker, tomaten, in stukjes gesneden, en de tomatenpuree
toe. laat dit mengsel onafgedekt 30 minuten sudderen tot de saus ingedikt is. verwarm intussen de
oven voor op 220 graden. voeg e garnalen toe en laat deze 3 tot 5 minuten meekoken tot ze gaar en
roze zijn. schep het mengsel in een ovenschaal en bestrooi het met de fêta. gratineer het gerecht
5 tot 10 minuten, tot de kaas gesmolten is, pas op dat het niet verbrand, blijf er even bij.
serveer de gegratineerde garnalen direct en garneer ze met verse dille. geef er b.v. vers stokbrood
bij, kun je lekker soppen, tegenwoordig mag dat. gebruik voor dit gerecht een leuke bruine aardewerk
ovenschaal, dat staat altijd goed, tegenwoordig heb je er ook wijn en waterkannen van, zelfs
waterbekers en wijnbekers op voet. wil je het helemaal maken, dan geef je i.p.v. borden, kleinere
aardewerk schaaltjes, dit alles op een mooie gedekte tafel, kan natuurlijk ook buiten, geeft een leuke
landelijke uitstraling, en past wonderwel bij dit gerecht. eet smakelijk!