Je hebt voor dit recept voor 4 personen nodig:
4 mooie rijpe handperen, 1/2 liter water, 1/2 citroen, 1 sinasappel,4 plakken van ongeveer 1 cm geitenkaas,
75 gram suiker, 2 kruidnagels, 4 eetlepels honing, 2 takjes (citroen)thijm.
het water samen met de suiker, kruidnagels, sap van citroen, 2 eetlepels honing en de gewassen en in 4en
gesneden sinasappel in een pan doen en aan de kook brengen, en op een zacht vuurtje ongeveer een
half uurtje laten trekken. ondertussen de peren schillen en halveren, en voorzichtig het klokhuis
eruit snijden, ook de draden naar het steeltje en het steeltje zelf verwijderen.
de peren aan het kookvocht toevoegen, en ongeveer 7 minuten zachtjes laten meekoken. de plakken
geitenkaas doormidden snijden. de peren uit laten lekken, en met de platte kant naar boven op een schotel
leggen, als ze niet willen, gewoon een piepklein plakje aan de onderkant afsnijden, dan blijven ze wel
staan. leg op elke peer een halve plak geitenkaas, en zet dit gedurende 2 minuten onder de grill, blijf
kijken, het mag lichtbruin worden, niet zwart. doe de overgebleven honing, eventueel vermengd met
2 lepels calvados, over de geitenkaas en bestrooi met wat blaadjes van de thijm.
in plaats van de geitenkaas, kun je ook bettine geitenkaas met honing, verkrijgbaar bij a.h, gebruiken,
ik vind deze zelf erg lekker. dit is best een erg lekker nagerecht, voor als je eens goed voor de dag wilt
komen, je zult hier veel complimenten over krijgen! veel succes en eet smakelijk
/