Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

871.212 bezoekers 182 leden Log in

LAMSVLEES met PEULTJES en MANGO


LAMSVLEES met PEULTJES en MANGO

hiervoor heb je nodig: 200 gram peultjes, 4 bosuitjes, 2 grote tenen knoflook, 2 kleine rijpe mango's,

400 gram lamsbout zonder been, 2 lepels hazelnootolie, 4 theelepels kruizemunt, 4 eetlepels zonnebloem, of

milde olijfolie, 2 dl. droge witte wijn, 4 muntblaadjes, versgemalen zwarte peper en zeezout.

haal de peultjes af. maak de bosuitjes schoon, halveer ze in de lengte en snijd ze in stukjes van ongeveer

3 cm. Pel de knoflook en snijd de tenen in dunne plakjes. schil de mango en snijd het vruchtvlees in 

plakken van de pit. halveer de grote plakken. snijd het lamsvlees in dunne plakjes. roer de hazelnootolie

en het kruizemunt in een kom door elkaar, en schep de lamsvleesplakjes erdoor. laat ze ongeveer 45

minuten marineren, gewoon lekker in laten trekken.

Verhit je wok op het fornuis, als je een wokbrander hebt dan is dit natuurlijk ideaal. schenk de olie

in de wok en laat deze heet worden, echt heet , wokken doe je op een heel hoog vuur, dan blijven alle

smaakstoffen en vitamines behouden. bak hierin de plakjes knoflook, maar laat ze niet verbranden,

schep ze dan uit de wok, met een schuimspaan. bak de plakjes lamsvlees in ongeveer 2 minuten rondom

bruin. schep ze dan uit de wok. bak de peultjes, de bosui en de mango al omscheppend, weer ongeveer

2 minuten. voeg de wijn, de knoflookplakjes en het vlees toe. verhit het gerecht, al omscheppend op een

hoog vuur tot het vocht is verdampt. breng op smaak met peper en zout. snijd de muntblaadjes in dunne

reepjes en strooi ze over het gerecht. lekker met de tomatenrijst, neem geen kant en klare, geen

vergelijk met de eigengemaakte, of de rijst met een smaakje,

de knoflookrijst, natuurlijk van het recept wat je op deze site vindt. Eet smakelijk.

 

Omhoog