Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

871.048 bezoekers 182 leden Log in

Aubergine schotel uit Griekenland


Aubergineschotel

je hebt hiervoor nodig: 4 mooie grote aubergines, sap van  een 1/2 citroen, 2 zoete uien, 4 eetlepels

Manchego-kaas(schapenkaas), vers geraspt, 2 eetlepels olijfolie, 15 gram verse munt,  1 snuifje

kaneel, zeezout en versgemalen zwarte peper, 2 eetlepels broodkruim, 3 eieren.

bereidingstijd is ongeveer 1 uur.

verwarm de oven voor op  180 graden. was de aubergines en snij ze in de lengte doormidden. leg ze

op de bakplaat en plaats ze  in de voorverwarmde oven , ongeveer 10 minuten.

snij met een scherp mesje  het vruchtvlees uit de aubergine, maar laat het vlees tot 1 cm. aan de schil

zitten  . Snijd het uitgesneden vruchtvlees klein, als de aubergines wat onstabiel staan, snij je er een

klein schijfje aan de onderkant af, zodat ze stevig staan. pel de uien en hak ze fijn. verhit de olijfolie 

in een koekenpan, en fruit hierin de uitjes. voeg de stukjes aubergine toe en bak ze circa 10 minuten.

 laat het mengsel afkoelen in een kom. was de munt, dep hem droog en hak hem fijn. voeg de blaadjes toe

aan de gebakken aubergine. roer er de losgeroerde eieren met het broodkruim en 3 eetlepels geraspte

kaas doorheen. strooi er veel peper, zout en een heel klein snuifje kaneel bij. vul de aubergineschuitjes

met het mengsel, en bestrooi ze met de resterende kaas. vet een ovenschaal in, liefst een rechthoekige

 en plaats de schuitjes erin en laat het gerecht 15 tot 20 munten midden in de voorverwarmde oven

gratineren. serveer de aubergines b.v. met een lekkere salade met feta en tomaten. Eet smakelijk!

Omhoog