Aubergineschotel
je hebt hiervoor nodig: 4 mooie grote aubergines, sap van een 1/2 citroen, 2 zoete uien, 4 eetlepels
Manchego-kaas(schapenkaas), vers geraspt, 2 eetlepels olijfolie, 15 gram verse munt, 1 snuifje
kaneel, zeezout en versgemalen zwarte peper, 2 eetlepels broodkruim, 3 eieren.
bereidingstijd is ongeveer 1 uur.
verwarm de oven voor op 180 graden. was de aubergines en snij ze in de lengte doormidden. leg ze
op de bakplaat en plaats ze in de voorverwarmde oven , ongeveer 10 minuten.
snij met een scherp mesje het vruchtvlees uit de aubergine, maar laat het vlees tot 1 cm. aan de schil
zitten . Snijd het uitgesneden vruchtvlees klein, als de aubergines wat onstabiel staan, snij je er een
klein schijfje aan de onderkant af, zodat ze stevig staan. pel de uien en hak ze fijn. verhit de olijfolie
in een koekenpan, en fruit hierin de uitjes. voeg de stukjes aubergine toe en bak ze circa 10 minuten.
laat het mengsel afkoelen in een kom. was de munt, dep hem droog en hak hem fijn. voeg de blaadjes toe
aan de gebakken aubergine. roer er de losgeroerde eieren met het broodkruim en 3 eetlepels geraspte
kaas doorheen. strooi er veel peper, zout en een heel klein snuifje kaneel bij. vul de aubergineschuitjes
met het mengsel, en bestrooi ze met de resterende kaas. vet een ovenschaal in, liefst een rechthoekige
en plaats de schuitjes erin en laat het gerecht 15 tot 20 munten midden in de voorverwarmde oven
gratineren. serveer de aubergines b.v. met een lekkere salade met feta en tomaten. Eet smakelijk!