KOUDE YOGHURTSOEP
je hebt hiervoor nodig: 1 grote komkommer, 1/4 slagroom, 200 ml.griekse yoghurt, 2 eetlepels witte wijnazijn,
1 eetlepel balsamico-azijn, 2 eetlepels gehakte verse munt, 3 teentjes uitgeperste knoflook, zout en peper,
liefst vers gemalen, zwarte peper en zeezout, naar smaak. voor de garnering wat extra munt en wat heel
dun gesneden schijfjes komkommer.
schil en rasp de komkommer. doe de room, yoghurt en azijnsooren bij elkaar en roer met een garde tot
het een gladde romige massa is. roer er de geraspte komkommer knoflook en kruiden door, en zet 3 uur
afgedekt in de koelkast. haal de soep uit de koelkast en roer weer goed door elkaar, en proef of er nog
iets bij moet, zout of peper. schep de soep op een bord en garneer met een takje verse munt en een schijfje
komkommer, en doe er met de pepermolen wat vers gemalen peper overheen. Serveer met b.v. vers stokbrood
met taramosalata besmeerd, heerlijk voor een warme dag, als je naar het strand bent geweest, of gewoon
lekker in de tuin. dit is weer heel goed te maken als je gasten krijgt, je kunt het van te voren klaarmaken!
de verse griekse yoghurt, de balsamico-azijn, en de taramosalata kun je b.v. in de griekse deli kopen, in zierikzee bij Panos in
de passage. de verse munt is verkrijgbaar bij AH. Eet smakelijk