Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

873.296 bezoekers 182 leden Log in

Kip-Kerrie met rijst


kip-kerrie

ingrediënten:
2 maiskipfilets, 1 zakje bosuitjes, 1 zakje silvo hot kerrie, hou je van wat minder heet, dan neem je gewone kerrie, of half om half, ¼ room, australische gembersiroop, ketjap manis, allesbinder van honig, 2 grote uien, 6 grote teentjes knoflook , 2 rijpe bananen, zonnebloemolie, klein klontje blue band, 1 jamlepeltje vegeta.

Snijd de uien in ¼ ringen, hak de knoflook en bak dit in een wok met de olie, als de uien glazig zijn kan de kerrie erbij, onder goed roeren, met houten lepel, laten garen. De kerrie wint aan smaak als hij eerst gebakken wordt. Doe alles in een schaaltje, en was de wok, doe er weer wat olie in en verwarm de olie goed, doe er dan de in reepjes gesneden kipfilet in en bak ze terwijl je weer met de houten lepel goed roert zodat de kip niet aanbakt. Als de kip gaar is dan gaat alles bij elkaar in de pan. Voeg de room toe er warm alles goed op, bind het met de allesbinder, en breng het op smaak met wat ketjap manis, en gembersiroop en de vegeta. Doe er op het laatst de gesneden bosuitjes bij, die hoeven maar even mee te warmen, roer goed, laat het niet aanbakken. Pel de bananen en snijd ze overlangs door, bak ze langszaam in een anti-aanbakpan met een klontje margarine, tot ze goudbruin zijn, hoe langzamer, hoe zoeter de bananen worden, heel lekker. Serveer met rijst, zelf neem ik ½ pandan rijst., ½ notenrijst, en een glimlach. EET SMAKELIJK.