Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

869.448 bezoekers 182 leden Log in

HARTIGE TAART


HARTIGE TAART ingrediënten: 1 pak koopmansmix naturel, 150 gr.pikante kaas, 250 gr.rundergehakt, 75 gr. gerookt ontbijtspek, 75 gr. chorizo, 3 eetlepels olijfolie, 1 kleine rode paprika, 1 klein bosje lente-uitjes, of stone-leeks, 3 tenen knoflook, ½ rawitpepertje, of ½ spaanse peper, wat versgemalen zeezout, 3 eieren, ½ dl.water, 50gr. boter of margarine op kamertemperatuur, 1½ dl. room, 1 (zoete) ui. 1 jamlepel vegeta of peper en zout een beetje paneermeel

maak de bodem volgens het recept op het pak, als de deegbal klaar is, even laten rusten onder huishoud folie

snijd de rode paprika in kleine stukjes, zo ook de lente uitjes of de stone leeks. bak de paprika in een klein lepeltje olie zachtjes tot ze gaar zijn, doe even in een schaaltje en doe er de lente uitjes bij, die hoef je niet te bakken.

hak de knoflook fijn snijdt het pepertje, zonder de pitjes fijn, en meng die met wat peper en zout of vegeta door het gehakt, ondertussen de ontbijtspek, in dobbelsteentjes gesneden, uitbakken tot ze lichtbruin zijn, goed uit  laten lekken, en even op een bordje met keukenpapier doen. laat het vet uit de pan lopen, en bak dan de gehakt lekker rul, tot ze helemaal gaar is.

ook dit even laten uitlekken. het is het beste alles even te mengen  en in een fijne zeef te doen, zodat al het vet er uit loopt.

doe 100 gram van de kaas door het mengsel en de in kleine blokjes gesneden chorizo.

bekleed ondertussen je vorm en strooi een klein beetje paneermeel op de bodem, prik de bodem in met een vork, heel licht en een beetje verdeeld over de gehele bodem. doe de ingrediënten in de vorm en maak de saus zoals op het pak staat aangegeven, ik gebruik room i.p.v. melk. doe de rest van de  kaas in de saus en verdeel die over de taart.

bak de taart in de oven in 35/45 minuten, ongeveer op 175 graden en in het midden van de oven. kijk af en toe even, want iedere oven is anders. laat de taart even een beetje afkoelen voor je hem stort op een schaal. het beste kun je de taart met een fijn broodmes snijden. b.v. lekker bij de borrel of als maaltijd met een lekkere salade erbij.

 

Omhoog