Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

869.272 bezoekers 182 leden Log in

Paasbrunch


 

 

 

Paasbrunch

voor de paasbrunch dekken we natuurlijk eerst gezellig de tafel met ons mooiste tafellinnen, of een mooi paaskleed, en het mooiste servies, zelf dek ik met een mooi wit damasten tafelkleed, m'n Royal Doulton servies, van mamma gekregen! en ik ben gek op mooie servetten, als ik weer leuke zie liggen, hoe duur ze ook zijn, ik moet ze hebben. zet voor iedereen een groot bord, met daarop een ontbijtbordje, voor de zoete dingen, zoals paasstol, links boven een klein gebaksbordje, als side-plate met een servet als driehoek gevouwen, en daarop een klein mes, en een eierdopje met een lepeltje erop.. aan de rechterbovenkant zet je 2 glazen, het buitenste voor de natuurlijk verse jus d'Orange, pers hiervoor een kan vol, en links daarvan een champagne glas en helemaal aan de buitenkant een koffie of theekopje. in het glas voor de jus, kun je leuk je servetten doen, ik leg 2 servetten opengevouwen zodanig, dat ik 8 punten heb. pak de servetten in het midden, en sla ze naar beneden, stop ze dan in het glas en rangschik als het nodig is de punten nog even. strooi hier en daar wat verpakte chocolade eitjes op de tafel, en leg een piepklein boeketje bloemetjes met een geel strikje, of een geel kuikentje op het midden van het bord. je kunt hier gewoon bloemetjes uit de tuin voor gebruiken, er staat vast wel wat in bloei! voor de etenswaren, die kan iedereen natuurlijk zelf uitzoeken, ik geef hier alleen maar een suggestie! 1 fles Freixenet, demi-sec, kippenbouillon met asperges en stone-leeks of lente uitjes, zie bij de kippensoep, en in plaats van de kip en de vermicelli, kook je in de bouillon,de geschilde in ± 2 cm gesneden asperges, vlak voor het opdienen, doe je er de lente uitjes of stone leeks in ringetjes gesneden bij. zorg voor kleine afbakbroodjes, en gerookte zalm en paling, in deze tijd vaak in de aanbieding bij ah., en natuurlijk al dan niet beschilderde eieren. om te drinken is er de jus d'orange, koffie of thee, en natuurlijk de freixenet. verder maak ik kipsalade van de kip, die ik over had van de bouillon. de kip ontdoen van de botjes en in stukjes snijden, daar door heen gaat: 1 zure appel, in stukjes, 1 blikje mandarijntjes, hou enkele partjes apart voor de garnering, 1½ ons walnoeten, zeer grof gehakt, een paar heel houden voor de garnering, 1 blikje ananas schijven, in stukjes gesneden, en enkele eetlepels mayonaise, ik gebruik scharrelmayonaise van calvé, maak het niet te nat, laat de vruchten goed uitlekken, je kunt deze salade een dag vantevoren klaarmaken. wil je alles heel luxe maken, kun je er nog gevulde eieren bij serveren, zie bij de recepten. dit is natuurlijk wel een brunch voor een behoorlijk aantal mensen, dit maak je niet voor 2 personen. ik hoop dat jullie iets aan deze ideetjes hebben en vooral dat jullie een gezellige pasen hebben, omringd door mensen waarvan je houdt!

Omhoog