Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

869.522 bezoekers 182 leden Log in

Kippensoep, met een grieks tintje


Kippensoep met een grieks tintje

voor deze overheerlijke kippensoep halen we in huis:

1 grote maiskip, 2 preien, 1 spaanse peper, 1 citroen, 3 flinke takjes thijm, verse rozemarijn, wat salieblaadjes, 1 ui, 3 grote tenen knoflook en vegeta, als je die echt niet kunt krijgen, dan maar kipbouillonblokjes, zo grof mogelijke vermicelli, een vriendin van me neemt ze bij de sligro voor me mee van het merk Rummo, italiaans.

neem een lekker grote soeppan, 10 liter, en vul deze met 5 liter koud water, als je wilt dat de kip zoveel mogelijk smaak afgeeft aan de bouillon, dan gebruik je koud water, wil je een gerecht maken, waarvoor je alleen de kip kookt, om de kip, dan laat je het water eerst koken, voor je de kip erin doet! ik weet dat een maiskip vrij duur is, maar ik wacht altijd tot de kip voor de halve prijs is bij ah, dan vries ik 'm gauw in, en ik doe de kip er gewoon bevroren in, zogauw ik 'm nodig heb. doe bij de kip ook de ui die je eerst in twee stukken snijd, de geplette knoflooktenen, dan geven ze beter de smaak af, de kruiden, de in de lengte doorgesneden spaanse peper, een flink stuk prei, 10 cm, goed schoon, pas op voor zand, dat kan je hele soep verpesten, de schil van 1 citroen, alleen het geel, en de vegeta, ongeveer 10 jamlepeltjes, of de kipbouillonblokjes. laat alles aan de kook komen, en laat dan 3 uur sudderen, zorg dat de soep niet staat te bulderen, maar zachtjes koken. hierna zeven we de soep, en laten we de kip afkoelen. verwijder het vel en de botjes en snijd de kip in blokjes, doe die in de soep. pers de rest van de citroen, en voeg het sap bij de soep, dit haalt het vet weg, en geeft een frisse smaak, het is voor ons een beetje gek, maar je zult zien het is erg lekker, het komt uit de griekse keuken! zet een pan met ongeveer 2 liter water en 2 jamlepels vegeta op, en doe de vermicelli erin, zorg dat je af en toe roert, zodat de vermicelli niet aan elkaar gaat zitten, de hoeveelheid vermicelli hangt af van je smaak, ik gebruik voor een zo grote pan ongeveer 200 gram. omdat je de vermicelli apart kookt, blijft je soep helder, en kun je precies kijken hoeveel je er in doet! de soep is nu klaar.

snijd de overgebleven prei in heel dunne ringetjes en was deze goed, serveer de soep, en doe er op het laatste moment wat prei bovenop, de rest van de prei bewaar je in een hersluitbare diepvrieszak in de koeling, voor de volgende koppen. de soep kan makkelijk ingevroren worden, laat 'm met de pan in een volle gootsteen koud water, snel afkoelen is het beste voor de hygiëne, vries in kleine porties in, als je dan trek hebt, hoef je niet zoveel te ontdooien! Eet smakelijk!

Omhoog