Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

894.531 bezoekers 182 leden Log in

Tractatie voor bij de koffie of als toetje


Tractatie voor bij de koffie

men neme: een bitterkoekjes cake van ah, likeur, grand marnier of tia maria, ¼ slagroom, 6 jam lepeltjes suiker, 1 grote eetlepel choco-pasta, of hazelnoot choco-pasta. en als je er een toetje van maakt en je wilt het een beetje luxe doen, dan koop je een pak hertog tricolore chocolade ijs, 2 kleine bolletjes per persoon. en eventueel voor de garnering, speciale garneer chocolaatjes.

snij de cake in heel dunne plakken, 1 of 2 per persoon, en besprenkel rijkelijk met likeur.

klop de slagroom met de suiker tot ze bijna stijf is, en doe er dan een grote eetlepel choco-pasta bij, nog even kloppen en dan nog een eetlepel likeur er door. doe de slagroom in een spuitzak met een middelgrote gekartelde spuitmond. als je dit vantevoren wilt voorbereiden, bind je de spuitzak dicht, en legt 'm in de koelkast. de cake dek je goed af met huishoudfolie en zet die ook in de koelkast. bedenk dat je het ijs er ± 20 minuten vantevoren uit moet halen, anders is ze zo hard als steen, en kun je er geen mooie bolletjes van maken. ook kun je als je het ijs hebt gekocht en er mee thuiskomt, gelijk bolletjes van maken, en voorzichtig in een diepvrieszak, los van elkaar, in de vriezer leggen, als ze eenmaal goed bevroren zijn geeft 't niet als ze tegen elkaar aankomen, dan vriezen niet meer zo erg vast.

voor de bereiding leg je voor ieder een plakje of 2 op een bordje en spuit er mooie rozetjes choco-hazelnootroom op, en 2 bolletjes ijs met een klein rozetje, garneer leuk met garneer chocolaatjes, en eventueel met nougatine, kun je bij de bakstand, oetker en zo, kopen.

dit is erg lekker, goed vooraf voor te bereiden, en je zult zien: je gasten zullen er van smullen

Omhoog