Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

869.200 bezoekers 182 leden Log in

TJAP TJOY


TJAP TJOY, speciaal voor mijn vriend Faruk

men neme; 2 grote kipfilets, ½ liter water, 2 jamlepels vegeta 2 jamlepels ketjap manis, 1 jamlepel thaise vissaus, 1 grote groene paprika, 1 grote rode paprika, 1 zakje stone-leeks(ah) 1 grote liefst zoete ui, 2 teentjes knoflook, maizena, ½ spaanse peper, ½ bakje champignons, enkele lepels milde olijfolie, of zonnebloemolie met olijfolie(ah).

leg de kipfilets plat op een snijplank, en snijdt met een scherp mes haaks op de draad, dunne plakjes. verwarm een wokpan met 3 eetlepels olie tot zeer heet, en doe er de plakjes kip in, roerbak ze snel, en hou het in beweging met een houten lepel. als ze gaar zijn op een bord doen, en zorg dat de olie in de pan blijft, bak daarin de fijngesnipperde knoflook en zeer grof gesneden blokjes ui. weer op een bordje doen. en zo gaan we door, weer 3 eetlepels olie verwarmen, en de grof gesneden reepjes paprika en gesnipperde spaanse peper zachtjes garen, niet bruin laten worden! de paprika voorzichtig uit de olie scheppen, en de schoongemaakte in dikke plakjes gesneden champignons in de pan bakken. omdat je alle ingrediënten apart bakt, zullen ze hun individuele smaak behouden. kook het water met de vegeta, de ketjap en de vissaus ,als het kookt doe je er de kipfiletplakjes in en laat het lekker intrekken , als je 's avonds gasten krijgt maak je dit al vroeg voor ze komen, en laat het staan tot 30 minuten voor je aan tafel wilt gaan. zet dan de rijst op volgens gebruiksaanwijzing voeg bij de kipfilets de ui, paprika, champignons, en stone-leeks en bindt het geheel met de maizena, neem een halve kop maizena en doe daar koud water bij, goed roeren, en dan langszaam bij de kipfilet schenken, onder voortdurend roeren, je zult zien dat de saus bindt, en kijk dus even hoe dik je 't wilt hebben. proef even of de smaak naar je zin is, en doe er misschien nog iets van het een of ander bij. om het luxe te maken, kun je er nog ongezouten cashewnoten of/en grote garnalen. ook kun je er taugé of bamboespruit bij doen, maar pas op, niet iedereen vindt dit lekker. Serveer er rijst met een smaakje, zie het recept op deze site, of notenrijst bij, of een combinatie hiervan.

EET SMAKELIJK

Omhoog