Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

873.346 bezoekers 182 leden Log in

Thai's vlees/vis/groentenschotel


jullie hebben even moeten wachten op een nieuw recept, maar ik had geen Mb.'s meer, bovendien ben ik een paar dagen op vakantie geweest. met dit recept gaan we ver weg, ik hoop dat jullie meegaan. Thaise vlees/vis/groenteschotel ingrediënten: 375 gr.shoarmavlees reepjes(kan ook met runderreepjes, doe er dan wat shoarmakruiden door),1 pakje diepvries immitatie suremi crabflakes, 2 flinke rode paprika's, 1 zakje sjalotjes, 1 grote (zoete) ui, 6 teentjes knoflook, 1 zakje stone-leeks(A.H.), zonnebloemolie, 1 zakje patak's Balti curry base coriander & tomato meduim 80 gr., 2 jamlepels Thai kitchen green curry paste, notenrijst en pandanrijst. In wok zonnebloem olie verhitten en daarin de ontvelde sjalotten op een zacht vuurtje, voorzichtig om scheppend, glazig tot lichtbruin laten bakken, niet te donker, niet te vlug, neem er de tijd voor, anders worden ze bitter, als de sjalotten erg groot zijn kun je ze halveren. Paprika wassen, de zaadjes eruit, en in stukken van ongeveer 1 à 1 ½ cm. snijden, doe dit bij de sjalotten. De knoflook pletten en fijn hakken en in de pan samen met de grof gesneden ui. Voorzichtig omscheppend laten garen. In wok weer zonnebloemolie verhitten, nu flink heet, en de reepjes vlees in de olie op hoog vuur, omscheppend gaar laten worden. Als het vlees gaar is, de kruidenmixen al roerend toevoegen. Groenten en vlees samenvoegen, de crab in flinke stukken knippen of scheuren, en erdoor doen. De stone-leeks in 1 cm lage stukken snijden en er op het laatste moment voor het opdienen doorheen scheppen. Serveren met half noten, half pandan rijst, dit kun je gewoon samen koken, 8 minuten koken, afgieten, en 20 minuten laten rusten, met deksel.
Omhoog