Mamma's Gouden Recepten
Mamma's Gouden Recepten
Thai's vlees/vis/groentenschotel
jullie hebben even moeten wachten op een nieuw recept, maar ik had geen Mb.'s meer, bovendien ben ik een paar dagen op vakantie geweest.
met dit recept gaan we ver weg, ik hoop dat jullie meegaan.
Thaise vlees/vis/groenteschotel
ingrediënten: 375 gr.shoarmavlees reepjes(kan ook met runderreepjes, doe er dan wat shoarmakruiden door),1 pakje diepvries immitatie suremi crabflakes, 2 flinke rode paprika's, 1 zakje sjalotjes, 1 grote (zoete) ui, 6 teentjes knoflook, 1 zakje stone-leeks(A.H.), zonnebloemolie, 1 zakje patak's Balti curry base coriander & tomato meduim 80 gr., 2 jamlepels Thai kitchen green curry paste, notenrijst en pandanrijst.
In wok zonnebloem olie verhitten en daarin de ontvelde sjalotten op een zacht vuurtje, voorzichtig om scheppend, glazig tot lichtbruin laten bakken, niet te donker, niet te vlug, neem er de tijd voor, anders worden ze bitter, als de sjalotten erg groot zijn kun je ze halveren.
Paprika wassen, de zaadjes eruit, en in stukken van ongeveer 1 à 1 ½ cm. snijden, doe dit bij de sjalotten.
De knoflook pletten en fijn hakken en in de pan samen met de grof gesneden ui.
Voorzichtig omscheppend laten garen.
In wok weer zonnebloemolie verhitten, nu flink heet, en de reepjes vlees in de olie op hoog vuur, omscheppend gaar laten worden.
Als het vlees gaar is, de kruidenmixen al roerend toevoegen.
Groenten en vlees samenvoegen, de crab in flinke stukken knippen of scheuren, en erdoor doen.
De stone-leeks in 1 cm lage stukken snijden en er op het laatste moment voor het opdienen doorheen scheppen.
Serveren met half noten, half pandan rijst, dit kun je gewoon samen koken, 8 minuten koken, afgieten, en 20 minuten laten rusten, met deksel.
Pagina's
- AARDAPPEL-GROENTENSCHOTEL
- AARDAPPELEN MET OLIJFOLIE EN OREGANO
- AARDAPPELSALADE VOOR BIJ DE BBQ
- AARDAPPELSOEP*
- AARDBEIEN TOETJE
- AARDBEIENMILKSHAKE
- AARDBEIENVLAAI
- ALLES IN ÉÉN POT GERECHT VAN MAMA
- AMUSE met gerookte kipfilet
- AMUSE NR. 1
- AMUSE nr. 4
- Amuse nr.2 *
- Amuse nr.3 *
- AMUSE VAN GEROOKTE ZALM
- AMUSE, COQUILLES OP EEN BEDJE CANTHARELLEN
- APPELCAKE VAN MARIANNE
- APPELGELEI
- APPELTAART VAN OMA
- ASPERGE MINI QUICHES (koffietijd recept)
- ASPERGE-OVENSCHOTEL
- ASPERGE-QUICHES
- ASPERGES MET EEN SAUCE HOLLANDAISE
- ASPERGES MET MORNAYSAUS
- ASPERGES, GEKOOKT
- ASPERGESOEP, EXTRA ROMIG
- Aubergine schotel uit Griekenland
- AUBERGINES GEVULD MET ZEEVRUCHTEN
- AVOCADO-SOEP, koude
- AZIATISCH WOKKEN
- BANAAN IN SPEK voor de barbeque
- BARBECUE RECEPTEN
- BBQ MAISKOLVEN OP DE BBQ
- BBQ SAUS
- BBQ TJET
- BIETENSALADE MET ZURE HARING
- BLOEMKOOLSALADE
- BLOEMKOOLSCHOTEL VAN ILSE UIT ZOERSEL
- BOERENOMELET*
- BOERENPOT*
- BOEUF BOURGUIGNON OP MIJN MANIER
- BORRELHAPJE DE LUXE
- Bosnische gevulde paprika's
- BOSPADDESTOELENCREMESOEP
- BOULETTEN IN TOMATENSAUS
- BRUINE BONENSOEP VAN MARIANNE
- CAJUN FOOD, kipblokjes met pasta
- CAKE MET CITROEN EN CHOCOLADE met een TIK
- CAPUCIJNERS MET.......HEEL VEEL
- CARPACCIO MET PESTO EN PARMEZAANSE KAASKRULLEN
- CEVAPCICI, Bosnische Worstjes
- CHAMPIGNONRAGOUT MET RIJST
- champignonsoep
- CHAMPIGNONSOEP DE LUXE
- Chili con Carne, volgens mamma *
- CHOCOLADE TAART in uitvoering
- COCKTAIL
- Cranberry-compote *
- CREPES SUZETTE
- ditjes en datjes
- DRAADJESVLEES van MAMMA
- DRESSING voor de SALADE
- ERWTENSOEP uit MAMMA'S KEUKEN
- FETA , GEBAKKEN
- Franse Uiensoep *
- FRIETJE STOOFVLEES
- FRITTATA MET AARDAPPELEN EN SURIMI-CHUNKS
- GARNALEN IN KNOFLOOKSAUS
- GARNALEN MET GEBAKKEN GROENTE
- GARNALEN MET KERRIE-RIJST
- GARNALEN PIKANT, VAN DE BBQ
- GARNALENBOUILLON
- GARNALENKROKETJES UIT ANTWERPEN
- GATBOTERHAMMETJES
- GAZPACHO*``
- gebakken kaas met tomaten*
- GEBAKKEN MIE MET VLEES
- GEFRITUURDE MOSSELEN met een zoet pikant sausje*
- GEGRATINEERDE GARNALEN*
- GEGRATINEERDE MOSSELEN
- GEHAKTBALLEN VOOR DE COLLEGA'S
- GEMARINEERDE GARNALEN
- GEMARINEERDE VARKENSFILET
- GEPOCHEERDE PEER met GEITENKAAS en HONING
- GEPOFTE AARDAPPEL
- GEROOKTE ZALMSOEP
- GEVULD STOKBROOD VAN INGRID
- Gevulde eieren
- GEVULDE INKTVISJES
- GEVULDE ZALMFOREL OP DE BARBECUE
- GOUDGELE TOSTI'S
- GOULASH MET KOLBASZ
- GOULASH van OMA
- GOULASH volgens mamma's recept*
- GOULASH VOOR PIM, ZEER PIKANT
- Griekse Amandelzandkoekjes
- GRIEKSE GEHAKTBALLETJES
- Griekse Kippenballetjes in tomatensaus.
- GRIEKSE OVENSCHOTEL*
- GROENE ASPERGETIPS GEWOKT IN TRUFFELOLIE
- GROENE GEWOKTE ASPERGES
- GROENTESOEP UIT OMA'S KEUKEN
- GYROSFLAPPEN
- HACHEE
- HAMBURGER, maar dan anders
- HARTIGE TAART
- HEMELSE KIPFILETS
- HERDERSGEBRAAD van JANNEKE
- HUTSPOT op mamma's wijze *
- HUTSPOT MET WORST
- HUZARENSALADE ZOALS MAMMA 'M MAAKT!
- IJSBERGSLA, ROERGEBAKKEN
- INFO-Shiitake-Paddenstoel
- ITALIAANSE KALFSLAPJES
- ITALIAANSE KIPSCHNITZELS VAN MARIANNE
- KAASBOTERHAMMETJES GEBAKKEN*
- KAASFONDUE
- KAASSAUS voor PASTA
- Kabeljauw in roomsaus met citroen
- KABELJAUWHAASJE met TAGLIATELLE VBERDI
- KALFSLAPJES MAMMA MIA
- KALKOEN VAN MAMMA, GEVULD MET MAMMA'S EIGEN MIX *
- KAPUCIJNERS MET PIKANT RUNDVLEES
- KERRIE RUNDVLEES
- KERSTBOMBE
- KERSTGROENTE
- KERSTSOEP 2013
- KETJAPKIP, GEWOKT
- KIP SZECHUAN
- Kip-Kerrie met rijst
- KIPBLOKJES IN PIKANTE ZOETZUURSAUS
- KIPFILET MET CHAMPIGNONS
- KIPFILET MET ROMIGE WITTE WIJN/KRUIDENSAUS
- KIPFILET ROERGEBAKKEN
- kippenbouillon voor de koude avocadosoep
- Kippensoep, met een grieks tintje
- KIPSALADE, een soort waldorfsalade
- KIPSANDWICHES VOOR DE PAASBRUNCH
- KIPSTOOFPOTJE
- KNOFLOOKSOEP
- KNOLSELDERIJ-SOEP
- KOOLHYDRAATARM WOKGERECHT
- KOOLHYDRAATARME OMELET
- KOUDE YOGHURTSOEP
- KRAB QUICHE
- KRABBEPOTEN MET COCKTAILSAUS
- KRABKROKETJES
- KRABSCHELPJES
- KREEFTENSOEP
- LAMSKOTELETJES MET KAAS, ARNI PALIKARI
- LAMSVLEES met PEULTJES en MANGO
- LIMONCELLO'S DELIGHT
- MAISKOLVEN OP DE BARBECUE
- MARTABAK,een indonesische snack
- MINI QUICHES VOOR BIJ DE BORREL
- Mini-Blini's *
- Moederdaggerecht
- MOSSELEN OP Z'N SPAANS *
- MOSSELEN UIT DE WOK VAN INA
- MOSSELSPIESJES
- MOSTERDSOEP MET SPEKJES
- NASI GORENG OP Z'N ZIERIKZEES
- OCHTENDMIX SPECIAL
- OCTOPUS/ZEEVRUCHTENSALADE
- OMELET DE LUXE
- Omelet met rijst*
- OMELET voor de PAASBRUNCH
- Oosterse Kipfilet met groenten
- OP NAAR DE 500.000
- OSSENSTAARTSOEP
- OVENSCHOTEL MET PAPRIKA
- Paasbrunch
- PAASBRUNCH KLEINE QUICHES
- PAASBRUNCH=SANDWICHES
- PAASSALADE
- PAASTOETJE, advocaatmousse
- PANGASIUSFILET GEBAKKEN
- PANNENKOEKENRECEPT VOOR GLENN
- PAPRIKASALADE LAUWWARM GESERVEERD
- PAPRIKASOEP met TOMATEN
- PASTA MET ZALM OP CARBONARA BASIS
- PASTA SALADE
- PIKANTE KRIELTJESSCHOTEL
- PIKANTE MALSE KIPFILETSTUKKEN
- PIKANTE SPRUITJES
- PIKANTE TOSTI'S
- PIZZA van het HUIS
- PORTSAUS
- PREISOEP OP OMA'S WIJZE
- PREISOEP VOOR AJSA
- PREISTAMPPOT MET EEN SPAANS TINTJE
- PREISTAMPPOT VERNIEUWD
- PRUTTELPOTJE MET RODE WIJN
- QUACAMOLE, mexicaanse avocado-dip
- Quiches
- RATATOUILLE
- RATATOUILLE*
- Rijst met een smaakje
- Rijst-Gehaktschotel
- ROOKOVENS
- ROSEVAL AARDAPPELTJES MET ROOM EN PARMEZAANSE KAAS
- ROSEVALAARDAPPELTJES MAKKELIJKE MANIER
- ROSTI
- Rozemarijn-thijm-knoflook olie
- RUNDERREEPJES MET KRIELTJES EN GROENTE, GESTOOFD.
- RUNDERSTOOFPOTJE MET HARDE TARWEGRIES
- RUNDVLEES MET EEN INDISCH TINTJE
- RUNDVLEES MET EEN INDONESISCHE DRAAI
- SAGANAKI gebakken feta
- SATEH MET GEROOKTE SPIESJES
- SATEH VAN MAMMA
- SATEH VAN HUIB
- SATEHSAUS van MAMMA
- SAUS voor bij Wild, Kalkoen, of Vlees.
- SCHOTSE HAVERMOUTKOEKJES van CAROLINE
- SEMOER DAGING
- SERANO HAM
- SHOARMABROODJES
- SINTERKLAAS-KWARKTAART
- SINTERKLAASCAKEJES
- SLANKE LIJN RECEPT
- smakelijk hapje vooraf
- SMOORSTICKS VAN INA
- SNELLE PREISTAMPPOT VAN PETRA
- SNIJBONEN MET DOPERWTEN, net even anders
- SPAGHETTI à la MAMMA
- SPAGHETTI van OMA
- SPAGHETTI-SAUS VOOR MAMA
- Spare Ribs met koude knoflooksaus
- SPEENVARKENKOTELETJES
- SPERCIEBOONTJES PIKANT
- Spinazie, roergebakken
- SPOOM
- SPRUITJES MET PIJNBOOMPITTEN VOOR DE KERST
- STAMPPOT SPRUITJES en KNOLSELDERIJ
- STOOFPEERTJES IJS
- STOOFPEERTJES van OMA SAARTJE
- STOOFPOTJE
- SUPER GEHAKTBALLEN
- SWEET PATATOES gebakken
- TAGLIATELLE à la MAMMA
- TAGLIATELLE MET CARBONARA-SAUS
- TAGLIATELLE MET SAUS EN KIP
- TARTAARSAUS
- Thai's vlees/vis/groentenschotel
- THAISE BALLETJES MET RIJST EN PIKANTE KOMKOMMER
- THAISE KIPREEPJES MET MADRASKERRIE
- TIJGERGARNALEN MET ONTBIJTSPEK
- TIJGERGARNALEN MET ONTBIJTSPEK
- TIRAMISU
- TIROSALATA, feta-salade met spaanse peper
- TJAP TJOY
- TJAP TJOY vernieuwd
- TOETJE NA
- TOETJE VOOR KOOS
- TOFFE BALLEN
- Tomatenrijst
- TOMATENSOEP OP ZIJN BEST
- Tractatie voor bij de koffie of als toetje
- TURKSE TOSTI
- TZAZIKI
- UIENCONFITUUR
- Uw recepten
- valentijn
- VALENTIJNSDESSERT
- VALENTIJNSDINER
- VARKENSFILET IN ITALIAANSE KRUIDENMIX
- VARKENSFILET MET HAM EN KAAS UIT DE OVEN
- VARKENSFILETROLLADE SPECIAAL VOOR DE KERST
- VEGETA, SPECERIJ UIT DE BALKAN
- VINAIGRETTE
- VIS PAËLLA UIT DE OVEN
- VISBOUILLON
- VISFANTASIE IN WITTE WIJNSAUS
- Vitello tonnato:koud kalfsvlees met tonijn
- VOETBALGERECHT
- VONNE`S VARKENSHAASJES
- VULLING VOOR KALKOEN OF ANDER GEVOGELTE
- werk in uitvoering
- WILDBOUILLON MET SNEEUWVLOKJES
- WILDSOEP
- WINTER5E GROENTESOEP
- WITTE BONENSCHOTEL , SNEL
- Witte Bonenschotel *
- WOKKEN
- WOKKEN MET KIP EN ANANAS
- WOKKEN MET KIPFILET
- WOKKEN MET TAPENADE
- WOKKEN MET TERIYAKI-SAUS
- ZALMFILET met citroenbotersaus
- ZALMMOUSSE
- ZALMSALADE
- Zeekraal van Carlos
- ZOETE FLAPJES MET EEN GRIEKS TINTJE
- ZOMERSALADE
- ZUURKOOLGOULASH