Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

869.200 bezoekers 182 leden Log in

SHOARMABROODJES


Shoarma broodje

men neme: kant en klaar shoarmavlees, of wat ook heerlijk is, runderreepjes, persoonlijk vind ik dat nog lekkerder, reken ongeveer 1 bakje per 2 à 3 personen, bij ah zijn de bakjes ongeveer 400 gram, olijfolie, shoarmakruiden, ook bij het kant en klaar vlees doe ik nog wat shoarmakruiden, anders vind ik het te flauw, 1 pakje verse thym, 8 tenen knoflook, mayonaise, citroensap, room, cayennepeper, ½ grote ui, wat in reepjes gesneden ijsbergsla, 3 shoarma broodjes per persoon, voor grote eters! wij doen 8 broodjes voor 3 personen.

begin met de thym in de diepvriezer te leggen, gewoon in het zakje. pers 2 tenen knoflook uit en doe dit bij 4 eetlepels olie. smeer de shoarmabroodjes helemaal in met de knoflookolie. pers 3 tenen knoflook en vermeng dit met een halve pot mayonaise, neem lekkere scharrelmayonaise, citroensap, room en cayennepeper, breng op smaak. zoals je het zelf het lekkerste vindt. doe wat olie in de pan, ik gebruik graag een wok met een anti-aanbaklaag, en verhit deze tot zeer heet, doe het vlees in de pan en roerbak het snel op een hoog vuur. snijd de ui in dunne ¼ ringen, en haal de thym uit de vriezer, sla het dichte zakje enige malen op de aanrecht, en schud er zo de blaadjes van de takjes, doe het zakje open, en haal de takjes er uit, de blaadjes blijven over, dit is een makkelijke methode, vroeger vond ik het altijd een crime, al die blaadjes van de takjes plukken, maar vandaag kreeg ik plotseling dit idee, en het werkt fantastisch! doe de ui de rest van de knoflook, uitgeperst, en de thymblaadjes bij het vlees en bak dit nog ± 10 minuten, goed doorroeren. leg alluminiumfolie op het rooster van de grill, mijn grill zit in de oven, het rooster gaat dan in het midden, en de grill temperatuur op de hoogste stand. bak de broodjes om en om, en pas op, ze zijn verbrand voor je er erg in hebt, blijf dus allert! als de broodjes goed zijn pak je ze met een ovenhandschoen, en knipt ze langs de rand voor l/3 in. doe er wat sla in en schep het vlees erbij, de saus kan ieder beter zelf erbij doen, smaken verschillen. wat heel makkelijk is voor de kok(kin), als je een warmhoud plaat op tafel zet, met daarop de ingeknipte broodjes, en een schaal vlees, de saus en de salade natuurlijk niet op de plaat, maar iedereen kan dan zelf z'n broodje samenstellen eet smakelijk.

Omhoog