Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

894.260 bezoekers 182 leden Log in

Kabeljauw in roomsaus met citroen


Kabeljauwfilet in roomsaus

ingrediënten:

400 gram diepvries kabeljauw, zonder graten,of verse, nog lekkerder natuurlijk, ¼ room, 1 citroen, peper , zout, of vegeta, allesbinder, 50 gr.blue band.

zoals je ziet een eenvoudig recept, zonder veel fratsen, dit eet ik bij voorkeur als ik ziek ben, als ik nergens trek in heb, dan lust ik dit altijd, ditzelfde geldt ook voor mijn moeder en dochter, dus het zal wel ergens goed voor zijn. kinderen, mits visliefhebbers, zijn hier meestal ook gek op.

smelt de boter in een gewone pan, geen gietijzer, rvs., en als de boter gesmolten is leg je voorzichtig de visfilets in de pan. doe er zout en peper bij, en het sap van de citroen, eerst de helft, dan proeven, en kijken hoeveel er nog bij mag, iedere citroen heeft een andere hoeveelheid sap, en ook de zuurgraad wil nog wel eens verschillen, je kunt als de saus helemaal klaar is altijd nog wat citroensap toevoegen. nu op een laag vuurtje met de deksel erop, zachtjes gaar laten worden. als de vis gaar is, ongeveer 20 minuten,langer loop je de kans dat de vis tranig gaat smaken, haal je de filets er voorzichtig uit en doe er de voorverwarmde room bij, als je er koude room bij doet heb je kans dat je saus schift, bindt de saus met de allesbinder, proef even of de smaak goed is, en leg de visfilets in een schaal en schenk er de saus over. Heerlijk met gekookte aardappelen of puree, echte natuurlijk, en salade of als je een makkelijke dag hebt, doe je er doperwtjes bij! Eet smakelijk!

Omhoog