Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

873.145 bezoekers 182 leden Log in

LIMONCELLO'S DELIGHT


Dit is een variatie op de Tira Mi Su, die maak ik met amaretto, maar dit keer wilde ik eens wat anders en ik had de laatste tijd nog al wat Limoncello gekregen, dus heb ik dit toetje verzonnen.

ingrediënten;
4 eieren, 400 gram marscapone, naturel, 100 gram suiker, 3 flinke eetlepels limoncello, een pak lange vingers,
1 pot Chivers Lemon Curd, 1 kwart liter gezoete room, je kunt deze gezoet kopen of zelf met suiker zoeten.
genoeg limoncello om de lange vingers ruim in te dopen, ik doe dit in een soepbord.

de eieren scheiden, zorg dat er geen eigeel bij het eiwit komt, anders kun je die niet meer helemaal stijf kloppen.
de eierdooiers in een kom doen met de suiker, en deze met een handmixer tot een schuimige massa mixen.
in een kom de marscapone met de limoncello goed doorroeren met een houten lepel of spatel.
dan bij het ei/suikermengsel tot er een romige crème ontstaat.
iets meer dan de helft van het eiwit met de mixer kloppen tot deze helemaal stijf is, als je de kom ondersteboven houdt mag het er niet uitvallen.
het stijfgeklopte eiwit door de marscapone/crème spatelen.
in een rechthoekige hoge schaal, die je bv voor de lasagne gebruikt, doe je een bodem marscapone-crème, en dan in een soepbord een flinke laag limoncello, de lange vingers doop je daar in om en om en leg je in een rij op de marscapone.
dan een laag marscapone-crème, en daar boven op weer een laag lange vingers gedoopt in de limoncello
dan de laatste laag marscapone- crème en voorlopig is het toetje klaar om in de koelkast te zetten, zeker 24 uur
1 1/12 uur voor je het toetje gaat eten zet je het in de vriezer.
vlak voor het eten besmeer je de bovenkant van het toetje met een flinke laag lemon curd en klop de gezoete slagroom , daarna spuit je het in mooie  toefjes er op
Omhoog