Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

894.327 bezoekers 182 leden Log in

KERSTBOMBE


                                    

 

ingredienten: een roomboter cake,b.v. van a.h., 4 dl. slagroom, 300 gr.aardbeien, 200 gr.amandelspijs, ½ dl. water of als je het heel lekker wilt maken ½ dl rum i.p.v. water, 7 blaadjes witte gelatine, rum, enkele eiwitten, die kun je krijgen in bakjes bij de supermarkt gepasteuriseerd, heb het de laatste keer niet kunnen krijgen, maar bij de sligro gekocht, i.v.m. salmonella, poedersuiker, 6 eetlepels suiker, 2 dl.melk.

neem een bolvormige schaal en bekleed die met huishoudfolie, liefst geschikt voor de diepvries.

snij de cake in dunne?plakken en bekleed de schaal met de cakeplakken, goed laten aansluiten, sprenkel de rum over de cake, je kunt?zelf het zo veel of weinig doen als je zelf wilt, ik neem ongeveer 12 eetlepels bij ons mag het rustig naar rum smaken.

klop met de mixer de room stijf.?

week de gelatineblaadjes in ruim koud water, verwarm de melk met het water, doe er de amandelspijs doorheen, roer met een garde, knijp de gelatine blaadjes goed uit en doe deze door de amandelmelk.

was de aardbeien en halveer ze, zijn er erg grote bij dan in vieren, en doe ze in de amandelmelk.

wacht totdat de massa lobbig wordt, niet stijf, als de amandelmelk goed is, dan spatel je deze door de room tot het een mooie massa is.

stort alles in de vorm en als je nog over hebt, dan cakeplakjes om de bodem te bekleden, op laten stijven in de koelkast ongeveer 3 uur.

de schaal in folie voor de diepvries inpakken en in de diepvries zetten.

 

3 uur voor het dessert de bombe op een vuurvaste schaal?storten, alle folie eraf halen en buiten de koeling laten ontdooien of anders in de schaal de avond ervoor in de koeling zetten.

klop de eiwitten met de poedersuiker stijf en zet in de koeling.

verwarm de oven op 250 graden doe met een spatel de stijfgeklopte eiwit over de bombe, lekker dik, en maak punten over heel de bombe, door met de spatel even zachtjes het eiwit aan te raken en terug te trekken.

doe de bombe vlak voor het serveren in? het midden van de oven en blijf kijken, de punten moeten net bruin worden, dan uit de oven, je kunt als het kerst is de bombe versieren door er rondom hulstblaadjes, echte of chocolade te leggen en sneeuwpopjes, je kunt het zo mooi maken als je zelf wilt, op andere dagen is een mix van verse vruchten of vruchten uit de diepvries ook heel mooi.

Omhoog