Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

869.522 bezoekers 182 leden Log in

CHAMPIGNONSOEP DE LUXE


champignonsoep

2 schenkels

croma

wortel

stuk prei, 15 cm

een ui

2 tenen knoflook

spaanse peper

zakje eekhoorntjesbrood gedroogd ah 15gram

4 bakjes kastanjechampignons lidl

bloem, 7volle eetlepels

bleu band, 100 gram

room 7½ dl

vegeta 6 koffielepels,heb je geen vegeta, te koop bij iedere toko, dan bouillonblokjes, eventueel nog iets bijvoegen als de soep klaar is, op smaak brengen

knoflookpeper, grove, ik koop ze in zakjes op de markt.

schenkels aanbraden met wat croma, om en om bruin

dan de in stukken gesneden en schoongemaakte gewassen stukken wortel, prei, ui , knoflook en in de lengte doorgesneden spaanse peper erbij en meebraden

ongeveer 20 minuten, zachtjes sudderen

dan de vegeta erbij ongeveer 6 à 8 koffielepels even doorroeren en dan water erbij

4 liter, koud water.

aan de kook laten komen en op een zacht vuurtje 2 à 3 uur laten trekken.

zeven en dan het eekhoorntjesbrood in de moulinette of andere keukenmachine fijn malen en bij de bouillon doen

nog half uurtje laten warmen

de champignons wassen en in plakjes snijden, en in een bakpan met wat croma laten bakken, tot er geen vocht meer in de pan zit. klein pietsie mag

een roux maken, van de gesmolten boter en 7 volle eetlepels bloem, langzaam de bouillon lepel voor lepel toevoegen en blijven roeren met houten lepel, als de bouillon warm is moet de pan voor de roux van het vuur af, is de bouillon koud dan de pan voor de roux op het vuur, zachtjes.

als alles gemengd is, al roerend 10 minuten zacht laten garen, anders krijg je een bloemsmaak.

de champignons erbij doen de room verwarmen en erbij doen, en je soep is klaar is de soep nog ietsje te dun, dan kun je 'm altijd nog wat binden met allesbinder.

op smaak brengen met de vegeta en knoflook peper

Omhoog