Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

894.326 bezoekers 182 leden Log in

Franse Uiensoep *


uiensoep.jpg

Franse Uiensoep

ingrediënten: 6 zoete uien, kun je die niet krijgen, neem dan eens rode uien, wel hele grote, en anders wat meer kleinere, 7 jamlepels vegeta, of rundvlees bouillonblokjes, naar smaak, ½ spaanse peper, 50 gr. croma, 1 borrelglaasje cognac, 250 gr.soepvlees, 2 laurierblaadjes, stukje prei, parmezaanse kaas, geraspt,of wat ik ook wel neem, bij a.h. grozette formaggio da pasta, dit zijn kartonnen bussen met geraspte kaas,  croutons, 2 ½ liter water, 2 fijngesneden teentjes knoflook, 2 theelepeltjes ketjap manis.

snij het soepvlees in heel kleine stukjes , ik heb zelf een hekel aan grote stukken vlees in mijn soep, leg het soepvlees op een snijplank en snij het lekker klein, smelt de croma in een soeppan, en doe hier het soepvlees in, braad het lekker bruin. als het vlees goed bruin is, , en flambeer het vlees met de cognac, giet de verwarmde cognac bij het vlees en steek het aan met een keukenaansteker, zo een die lekker lang is, dan verbrand je je handen niet, doe er dan de knoflook, de prei,de laurierblaadjes, de spaanse peper, 2 uien in heel dunne ¼ ringen uien, de vegeta en de ketjap bij. roer dit even goed door elkaar, en doe er dan het koude water bij, wacht tot dit kookt, en zet het zacht, laat ± 3 uur op een heel zacht vuurtje trekken. snij de andere uien in ¼ ringen, deze niet zo dun, en fruit die zachtjes in een bakpan. bij voorbeeld in half knoflook chili olie, half zachte olijfolie,als je van pikant houdt, en anders alleen in de olijfolie.  haal de laurierblaadjes en de prei en de spaanse peper eruit, en doe er de uien bij. laat nog even door sudderen tot de uien goed gaar zijn. Serveer de soep met de croutons en parmezaanse kaas er los bij,zet gewoon aan iedere kant van de tafel 2 kommetjes met lepeltjes, 1 voor de croutons en 1 voor de kaas,  ieder kan nemen zoveel hij wil, en eet smakelijk. maak de croutons zelf, veel lekkerder, en ook voordeliger, en de smaak is niet te vergelijken met die kant en klare, die wil je daarna nooit meer!

je neemt witte boterhammen,b.v. 6, en snijd deze in blokjes van ongeveer 1 vierkante cm, ook de korstjes

doe olijfolie en wat peper-knoflook olijfolie in een schaal en gooi daar de

broodblokjes bij, lekker met je handen voorzichtig om en om keren, zodat

de olie in het brood trekt. je kunt dit vooraf doen en de broodblokjes

daarna in de teflon pan bakken, goed om en om blijven schudden, laat ze niet verbranden, ze moeten lichtbruin worden. je kunt ze een 2 dagen vooraf bakken, en bewaren in een afgesloten bus of doos.

Omhoog