Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

871.105 bezoekers 182 leden Log in

champignonsoep


vandaag maak ik de bouillon voor de champignonsoep, ik heb hiervoor nodig:

300 gram rundvlees, 10 jamlepels vegeta, 1 spaanse peper, 4 sjalotjes, een takje verse rozemarijn, 2 blaadjes laurier, 3 takjes verse thym, 5 blaadjes verse salie, en 4 liter water, 50 gram croma, 2 geplette teentjes knoflook.

snij het vlees in heel kleine stukjes, smelt de croma in een grote pan, en bak het vlees bruin. maak de sjalotjes schoon en halveer ze, snijd de peper overlangs, wil je de bouillon niet zo scherp, haal dan wat van de pitjes eruit, bewaar ze, je kunt ze later eventueel toevvoegen. Doe alles in de pan , ook de kruiden, roer even door, laat de ui, en knoflook iets glazig worden, en doe er dan het water bij en breng aan de kook, laat de bouillon ± 3 uur trekken.haal de kruiden er voorzichtig uit. laat de bouillon afkoelen.deze bouillon kun je invriezen tot de dag dat je het nodig hebt. dan heb je op de dag zelf wat minder te doen

voor de soep heb je nodig:

5 bakjes (kastanje)champignons, 7 theezeefjes bloem, 100 gram margarine, klein beetje croma om de champignons te bakken, en 1½ liter room.

maak dan een blonde roux je laat 100 gram margarine smelten in een grote pan, niet bruinen, als de margarine gesmolten is doe je er 7 theezeefjes gezeefde bloem bij, en met een houten lepel roer je dit goed doorelkaar, het wordt een bal, doe er nu steeds 1 soepopscheplepel afgekoelde bouillon bij, en na elke lepel weer goed met de houten lepel er een gladde massa van maken, de bouillon moet helemaal opgenomen worden, en er moet een gladde massa ontstaan, anders krijg je later klontjes in de soep. ga hier net zo lang mee door tot alle bouillon gebruikt is, en dan moet de soep ± 15 minuten tegen de kook aan, en af en toe roeren, garen, om te voorkomen dat je soep een bloemsmaak krijgt. doe er, terwijl je goed blijft roeren, de iets verwarmde room erbij, als de soep nog iets te dun is, kun je 'm vlak voor het opdienen nog wat meer binden met allesbinder van honig. de stukjes vlees kunnen gewoon in de soep blijven. maak nu de champignons schoon en snijd deze in plakjes, bak ze tot ze gaar zijn, en het meeste vocht verdampt is, doe ze dan in de soep, en voilá, de soep is klaar! dit is natuurlijk een enorme pan soep, als je een kleinere portie wilt hebben, halveer je gewoon de hoeveelheden, champignonsoep kun je niet invriezen, maak dus wat je nodig hebt, en voor de volgende dag bewaar je de soep in de koelkast, het beste kun je na gebruik de soep snel afkoelen, door de gootsteen vol koud water te laten lopen, en daar de pan in te zetten , af en toe goed roeren, en het water verversen, zorg dat er geen water in de soep komt. veel succes en eet smakelijk

Omhoog