Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

894.590 bezoekers 182 leden Log in

ASPERGESOEP, EXTRA ROMIG


EXTRA ROMIGE ASPERGESOEP 

ingredienten:

2 kilo asperges, 3½ liter aspergekookvocht, vegeta, ½ liter room, wat toefjes peterselie, 6 volle eetlepels bloem,50 gram margarine, wat versgemalen witte peper en wat nootmuskaat.

de asperges goed wassen, daarna schillen en ongeveer een cm van het uiteinde afsnijden.

dan 1/3 afsnijden en de rest in stukjes van 2 cm snijden, koken in het aspergekookvocht van de vorige keer, heb je dit niet dan een bouillon maken van water met vegeta, ongeveer 20 minuten koken.

de stukken asperge, de grote, door de bouillon pureren, zorg dat er geen draden overblijven, desnoods even voor de zekerheid door een grove zeef gieten.

een roux maken, d.w.z. de margarine in een pan laten smelten, de gezeefde bloem erbij doen en met een houten lepel goed roeren, er zal zich een bal vormen , steeds weer een soeplepel bouillon erbij doen, en weer goed mengen, zorg dat er geen klontjes komen, als het vloeibaar is geworden, kun je de rest van de bouillon er bij schenken.

met een garde goed doorkloppen, zodat alle klontjes weggaan, lukt dit niet goed, dan de staafmixer erin tot het een gladde soep is.

dan ongeveer 15 minuten tegen de kook aan houden, al roerend, zodat de bloem kan garen, anders blijf je een bloemsmaak houden, als de soep gaar is, de room in de magnetron verwarmen en bij de soep schenken, dan de aspergestukjes van ongeveer 2 cm  bij de soep doen .

mocht de soep nog iets te dun zijn, kun je altijd met wat allesbinder het nog iets bij binden, maar doe dit voor je de asperges toevoegt, anders kunnen die kapot gaan tijdens het roeren.

op smaak afmaken met vegeta, een klein beetje versgemalen witte peper en een snufje nootmuskaat 

opdienen met een toefje peterselie op de soep, of wat fijngesneden peterselie of bieslook.

of wat ook heel lekker is, een paar blokjes gerookte zalm er op leggen, ook heel lekker is een klein glaasje droge witte wijn aan de soep toevoegen.

je kunt het zo lekker maken als je zelf wilt.

eet smakelijk

Omhoog