Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

870.993 bezoekers 182 leden Log in

AMUSE, COQUILLES OP EEN BEDJE CANTHARELLEN


AMUSE

COQUILLES OP EEN BEDJE VAN CANTHARELLEN MET OESTERSAUS.

ingredienten: 1 coquille saint jacques per persoon, wij eten met 7 personen dus ik neem er ongeveer 7, een bakje cantharellen, oestersaus, olijfolie, chili-knoflookolie, zeezout, zwarte peper, klein klontje croma, een paar sprietjes bieslook, en natuurlijk amuse lepels.

de cantharellen heel goed wassen, liefst enkele keren, het is moeilijk het zand eruit te wassen.

de grote paddestoelen klein snijden, en een scheutje olijfolie en een klein scheutje chiliknoflook olie en het klontje croma in de pan, als het goed warm is, gaan de cantharellen er in, lekker bakken met wat zeezout erbij laten bakken tot al het vocht verdwenen is, op het laatst enkele druppels oestersaus erbij.

de coquilles met wat zeezout, peper en olijfolie kort krokant bakken om en om, dit doe je op het allerlaatste moment.

druppeltje oestersaus erbij, wat lauwwarme cantharellen op de lepel, een coquille er op en 2 sprietjes bieslook voor de garnering.

leuk op een bord de amuse lepels rondom schikken en serveren.

ik doe de amuses altijd bij een glas champagne serveren, voor we aan tafel gaan, zeg maar als een soort borrelhapje, maar dan heel luxe.

ons eerste gerecht voor de kerst 2007.

Omhoog