Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

894.260 bezoekers 182 leden Log in

AMUSE nr. 4


AMUSE nr.4

 

voor de kerst is het leuk om vooraf een amuse te serveren, maar tegenwoordig is de trend eigenlijk, dat voor ieder dinertje een amuse gegeven wordt veel restaurants doen dit tegenwoordig ook. het leukste is natuurlijk deze amuse op een amuse-lepel op te dienen, dat staat heel professioneel en feestelijk. ze zijn overal te koop in verschillende uitvoeringen en ook prijzen.

maak mini-blini's volgens recept, of koop ze kant en klaar uit de diepvries. neem half om half creme fraiche en smeerbare kruidenkaas, zoals paturain of boursin. prak dit goed door elkaar en doe de massa in een spuitzak met een grote spuitmond.

spuit de creme op de mini-blini, een mooi rosetje, en maak van gerookte zalm een mooi roosje. dit doe je door een reepje zalm van 2 cm bij 10 cm, los op te rollen, waarbij je ribbelige kant wat open laat, en de andere kant iets bij elkaar houdt. modeleer hier een roosje van. zet dit op de creme, druk iets vast, en steek aan 2 zijden een klein roosje krulpeterselie. maak voor iedereen 1 mini-blini, en zet deze op een amuse-lepel, schik de amuse-lepels creatief op een bord en zet het tot het opdienen in de koelkast.

Omhoog