Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

894.326 bezoekers 182 leden Log in

Amuse nr.3 *


AMUSE NR.3 MET EENDENMOUSSE 

 

voor deze amuse heb je nodig: eendenmousse, ik zelf koop dit bij de sligro al verkrijgbaar in 150 gr. € 2,00, een scheutje rode port,

wat versgemalen peper, rondjes uitgestoken vers witbrood, cranberry-sauce, zelf maken zie recept, de lekkerste die je ooit hebt gegeten. de rondjes brood maak je door een verse witte boterham plat neer te leggen en met een glaasje van ongeveer  4 cm. doorsnede aan de bovenkant, uitsteken, je haalt ongeveer 3 of  4 rondjes uit een boterham.

meng de eendenmousse met de port en de versgemalen peper, naar smaak. doe het mengsel in een spuitzak met  een kartelrand, en spuit het op de rondjes brood, zorg dat er in het midden een  gaatje van ongeveer 1 cm ontstaat, en vul die op met de cranberry-sauce. maak de rondjes van te voren, kan eventueel al dagen vooraf, neem goed vers brood, en doe de rondjes in een diepvrieszak, en druk daar zoveel mogelijk de lucht uit, vries ze dan in. 2 uur voor het diner haal je ze uit de diepvries, en laat ze tot gebruik in de luchtdichte zak.  de eendenmousse maak je rustig enkele uren voor gebruik, laat in een spuitzak, in een diepvrieszak in de koeling liggen tot 30 minuten voor gebruik, spuit er eerst een klein beetje uit voor je begint met de amuse.

als je amuse lepels hebt, leg dan op iedere lepel een broodrondje met de eendenmousse, gevuld met de cranberry-sauce, beslist de moeite waard, rangschik de lepels rondom een bord, en doe in het midden wat krulpeterselie en een kersentomaatje, voor de kleur.

eet smakelijk en veel succes. 

Omhoog