BALI * The Morning Of The World *

Communities

ZeelandNet

BALI * The Morning Of The World *

Welkom bij de community Bali *The Morning Of The World*

212.094 bezoekers 9 leden Log in

Zon, Zee & Strand


 

Zon, Zee & Strand


Reeds vele generaties lang lokken de overheerlijke tropische zandstranden van Kuta, Seminyak en Kerobokan de buitenlandse bezoekers. De voormalige vissersdorpen Kuta en Seminyak, die voor het toeristische tijdperk arm en te overzien waren, zijn inmiddels tot de grooste vakantiefabriek van Bali versmolten. Met veel westerse zakelijkheid en met weinig Aziatische flair worden de hongerige toeristen binnengehaald. Hier ontdek je op geld beluste boetieks en CD-shops, bistro's en restaurants, batik- en kunsthandelaars, wisselkantoren, fotozaken en auto- en motorverhuurders; hier is de orinele Nasi Goreng sporadisch terug te vinden ! Balinese gamelanorkesten strijden vertwijfeld en vergeefs tegen knalharde rockmuziek. Een van de grootste Hard-Rock Hotels ter wereld (inclusief Hard-Rock Cafe waar werelberoemde artisten optreden) bevindt zich aan het begin van het Kuta Beach strand. Discotheken, Sling Shots en bars zorgen tot de vroege ochtenduren voor oorverdovend vermaak, want sluitingstijden kent men hier niet.  Kerobokan maakt gelukkig hierop (nog) een uitzondering; daar staan oude ambachtskunst, rust en schoonheid nog hoog in het vaandel !

Op het veelgeprezen Kuta Beach is de beroemde zonsondergang weliswaar nog onveranderd en bijzonder spectaculair als de kleurenpracht alle roodnuances toont en de hemel betovert. Maar langs de Indische Oceaan met zijn metershoge branding is het met de rust gedaan ! Verantwoordelijk hiervoor zijn de snelle handelaren in imitatiehorloges, t-shirts, sarongs, houtsnijwerk en de massagevrouwen (Tukang Pijat). Met name tijdens de weekends komen hier toeristen van Java, met grote telelenzen op sterk verouderde fototoestellen, blote boezems van zonnende Europese en Australische vrouwen fotograferen. Toch is topless zonnen in strijd met de morele gedachtengang van de inlanders !

Buiten het toeristische Kuta Beach en Legian Beach vind je echter nog genoeg prachtige stille stranden, in de buurt van Villa Rama bijvoorbeeld, waar je nog in alle rust kunt wegmijmeren met alleen het geluid van branding op de achtergrond. Als je in zee gaat denk dan aan de sterke onderstroom en blijf binnen de door vlaggen afgebakende gebieden. Buiten dit gebied ligt namelijk het rijk van de Godin der Oceanen Nyi Roro Kidul, die ieder jaar opnieuw een aantal mannelijke slachtoffers opeist ! Blijf ook voor het rif want haaien bewonen deze zee ook...............


De stranden zijn een eldorado voor surfers; op het strand worden op verschillende plaatsen surfplanken verhuurd. De torenhoge golven garanderen een hoog surfgenot ! Je kunt ook een bootje (Perahu) met stuurman huren voor een tochtje over de Indische Oceaan; je hebt dan grote kans dat je dolfijnen tegenkomt. 

Verder vind je overal stranden; van de zwarte lavastranden van Sanur in het oosten tot de witte zandstranden bij Nusa Dua in het zuiden en die van Lovina Beach in het noorden. Pas op voor de zon en realiseer je wel dat je loodrecht op de evenaar staat, zit of ligt. De ultravioletstraling is hevig en intensief en dat merk je pas als je onder de douche staat na het zonnebad ! Goed blijven smeren dus met een zonnebrandmiddel dat tenmiste factor 15 heeft of hoger ! 

   

Omhoog