BALI * The Morning Of The World *

Communities

ZeelandNet

BALI * The Morning Of The World *

Welkom bij de community Bali *The Morning Of The World*

212.305 bezoekers 9 leden Log in

Geografie


Geografie


De naam Indonesië, de grootste archipel ter wereld, is afgeleid van de woorden Indos, dat India betekent en Nesos wat eilanden betekend.
Indonesië grenst in het noorden aan Maleisië, de Filipijnen en de Zuid Chinese zee, in het oosten aan de Pacific, in het westen en zuiden aan de Indische Oceaan en ten zuidoosten ligt Australië.

Het eiland Bali vormt een onderdeel van de Indonesische archipel die plm. 13600 eilanden en eilandjes omvat. Het eiland der Goden & Demonen situeert zich, slechts door een smalle zeestraat gescheiden daarvan, ten oosten van het dichtst bevolkte eiland Java.
Op een oppervlakte van 5561 km2 wonen ongeveer 3,1 miljoen mensen (Balinezen). Met buitenlanders en overige Indonesiërs meegerekend is dat nu (2016) over de 6 miljoen en groeit helaas nog steeds. In het zuiden bevindt zich de grootste concentratie van de bevolking.

Geologisch gezien ligt Bali op de vulkanische binnenboog. Het eiland is opgebouwd uit geisoleerde vulkaantoppen, met lage heuvellandschappen ertussen. Ruggegraat van Bali wordt gevormd door een massieve vulkaanketen die zich uitstrekt van het westen - via Gunung Batukau (2278 m), Gunung Batur (1717 m) en Gunung Abang (2152 m) - naar het oosten, tot de heilige vulkaan Gunung Agung (3142 m), tevens de hoogste top. De Gunung Agung is, evenals de Gunung Batur, nog steeds actief. Een oude caldera met Gunung Abang en Gunung Batur (met een fraai kratermeer; Danau Batur) vormen landschappelijke hoogtepunten. Vanaf de berghellingen wordt het eiland rijkelijk bevloeid door de ingenieuze irrigatiesystemen en de kunstig aangelegde sawah's (rijstterrassen). De landbouw staat hier al eeuwenlang op een hoog peil (3 rijstoogsten per jaar).

Het zuidelijk gedeelte van Bali omvat het schiereiland Bukit Badung (bukit = heuvel). Geologisch gezien is Bukit Badung een voortzetting van de zuidelijke kalkbergen op Java. Bukit Badung heeft zich als een luxueus megatoeristencentrum weten te ontwikkelen, Nusa Dua genaamd. Even ten noorden van Nusa Dua ligt het beroemde en beruchte Kuta met zijn prachtige witte zandstranden en zijn turbulente nightlife. Tussen Kuta en Denpasar (de hoofdstad), in de Desa Kerobokan, bevindt zich de Kuta Famili Estate; de geboortegrond van Villa Rama............  

 

   


 

Omhoog