Pauwenveren

Communities

ZeelandNet

Pauwenveren

Alles over Pauwenveren

310 bezoekers 1 lid Log in

Pauwenveer Tekenen

Pauwenveer Tekenen

In deze post laat ik je zien hoe je een pauwenveer kan tekenen. Ik heb het namelijk versimpeld, dus het zou niet te moeilijk moeten zijn als je de stappen volgt.

Start met een foto van een pauwenveren oog

 

Pauwenveren foto maken

Een goede start om mee te beginnen is om een afbeelding ervan te hebben of nog beter om echte pauwenveren te hebben als voorbeeld.

Gebruik een gericht licht dat het wat schaduw geeft en maak vervolgens een close-upfoto van uw onderwerp.

Overweeg de kleur en toon van je achtergrond bij deze stap. Licht of donker? Leeg of met een patroon er in? De pauwenveren zien er min of meer ingewikkeld uit, kies dan voor een niet opdringerige achtergrondruimte, als je een beginner bent.

De Basisstructuur Begrijpen

Pauwenveer Oog Basisstructuur

Laten we kijken naar de basisstructuur van een pauwenveer. Je kunt de complexiteit van een veer eenvoudig opsplitsen in een paar eenvoudige vormen. Begin altijd met schetsen door eerst een richtingslijn te plaatsen (hier verticaal) en vervolgens vormen langs de lijn te tekenen om de juiste lengte en rotatie van het object te krijgen.

Stap voor Stap Tekenen

Stap 1:

Maak de basislijnen met een harde potlood. Zachtere potloden kunnen kruimels en vegen achterlaten. Dep de getekende lijnen aan met een kneed gum om de lijnen lichter te maken en een veren effect eraan te geven.

Stap 2:

Basiskleur geven aan de pauwenveer

Begin de donkere schaduwen in te overschaduwen. Start met het markeren van het "oog" van de pauwenveer met een middelgroot blauw potlood. Plaats daarna een zachte maar donkere lijn omtrek op de haren en steel van de veer. Markeer dan de op een na donkerste plekken op de veren. Hier gebruik ik zwart potlood bovenin het bruine gebied.

Stap 3:

Pauwenveren tekening kleur gegeven

Geef het gedeelte rondom het ¨oog¨ de kleur aquamarijn. Voeg de bruine kleur rondom buiten de aquamarijn gedeelte. Ik gebruikte een warmere bruine kleur op de linker pauwenveer en een koelere bruin aan de rechter veer. Kies ten slotte de kleur groen op basis van jouw foto. Ik gaf mijn groen een kleurrijk effect, door een beetje bruine en gele schaduw over de groen toe te voegen.

Stap: 4:

Voeg een licht en schaduw effecten toe achter de pauwenveren.
Kijk naar de foto van stap 3 voor voorbeeld van de schaduw effecten.

 

Pauwenveer Tattoo

Pauwenveer Tattoo

In deze post vertel ik je meer over de verschillende betekenissen van de pauwenveer als tattoo en laat ik je ook nog paar mooie foto's zie ter inspiratie.

Betekenis Pauwen of Pauwenveren als Tattoo

De pauwenveer het heeft zelfs meerdere betekenissen.

De zachte kant van de vrouw

Een van de manieren waarop een vrouw zich in een tatoeage uit kan drukken, is door de tatoeages van de pauwenveren in verschillende delen van haar lichaam te laten zien. Deze mooie, zachte en prachtige ontwerpen zijn slechts een uitbreiding van haar schoonheid van binnen.

De pauwen tattoo kan representatief zijn voor wedergeboorte, spirituele evaluatie of creativiteit en ziet er geweldig uit op de ribben, de onderrug of de nek.

Trots zijn als een pauw

Hoewel de uitdrukking, trots zijnde als een pauw, dateert uit de 14e eeuw, wordt deze nog steeds veel gebruikt vandaag voor iemand die weet dat ze hebben wat nodig is en niet bang zijn om het te zeggen.

Hoewel sommigen dit ontwerp enigszins arrogant vinden, is dat prima voor veel tattoo-dragers die meer dan blij zijn om in hun gezicht te komen over hun inktkeuze.

Pauw en het allesziende oog

Binnen het ontwerp van de pauwenveer is wat een oog lijkt te zijn, en dat is een deel van de reden waarom de pauw ook bekend staat als de vogel van 100 ogen. De verwijzing is direct gerelateerd aan het patroon van het oog dat in zijn veren verschijnt, en deze kleine vogels worden ook beschouwd als alziend.

Dit ontwerp is vandaag de dag symbolisch voor een persoon met een open geest, iemand die de wereld met beide ogen opent of iemand die absoluut niet bang is voor de uitdagingen die voor ons liggen.

Religieuze verbinding met de pauw

Voor degenen die hun connectie met het christendom dicht bij hun hart houden, krijgt het ontwerp van de pauwenveer-tatoeage nog een andere mysterieuze betekenis.

In de vroege christelijke tijden werd aangenomen dat het vlees van de pauw van hoge kwaliteit was, iets dat niet slecht kon gaan. De veren van de pauw gaven de pauw de status van een heilig embleem.

Tegenwoordig staat de pauwenveer symbool voor een zuivere ziel, een die niet kan worden gecorrumpeerd, iemand die staat voor opstanding en onsterfelijkheid.

De moeder en het kind

Wat is mooier dan het geschenk van geboorte dat een ander haar kind geeft? In de oude Chinese cultuur geloofden ze dat als de pauw naar een vrouw keek die problemen had met het bedenken, dat ze dan in staat zou zijn om zwanger te worden.

Dit bijgeloof is vandaag de dag nog steeds springlevend, en veel vrouwen geloven nog steeds dat de pauwenveer-tatoeages hun kunnen helpen zwanger te worden. Verwachtende moeders geloven ook dat de pauwenveren gemakkelijke arbeid en een onbeperkt geluk brengen voor hun pasgeboren baby.

De volgende keer dat je iemand met tatoeages van pauwenveren ziet, zou je misschien buiten de kaders willen denken als je niet zeker weet wat de bedoeling is. Hoewel ze er visueel fraai uitzien, kunnen ze representatief zijn voor mensen die eerlijk, geduldig, optimistisch en goedhartig zijn.

Inspiratie Foto's voor ideeën van Pauwenveer Tattoos

Inspiratie pauwenveren tattoo 1
Link Pinterest pin
 Inspiratie pauwenveren tattoo 2
Link Pinterest pin
 Inspiratie pauwenveren tattoo 3
Link Pinterest pin
 Inspiratie pauwenveren tattoo 4
Link Pinterest pin
 Inspiratie pauwenveren tattoo 5
Link Pinterest pin
 Inspiratie pauwenveren tattoo 6
Link Pinterest pin

Knutselen met Pauwenveren

Knutselen met Pauwenveren

in deze post laat ik je een paar inspiratie foto's zien voor jouw nieuwe knutsel ideeën.

8 Knutsel Ideeën met Pauwenveren

1. Uitnodigingskaarten met een Pauwenveer

Uitnodiging maken met pauwenveer

Uitnodigingskaarten voor een pauwenveer themafeest.
Het zou leuk zijn om een originele veer te vinden. Gebruik het als een boekenlegger.

2. Zelf Pauwenveer Oorbellen Maken

Pauwenveer Oorbellen maken

Deze is een makkie. Voeg gewoon oorbellen haken aan de pauwenveren met wat lijm en je hebt prachtige pauwenveer oorbellen.

3. Pauwenveren verwerken tot Haaraccessoires

Pauwenveren verwerken tot haarspeld.

Maak van pauwenveren een haaraccessoires. Dit was vroeger al erg een trend in rond de 50’s. Dus mocht je een great gatsby feestje hebben, dan kan je dit hierbij mooi dragen.

4. Maak een Pauwenveren Statement Ketting

Pauwenveren Statement Ketting Zelf Maken

Maak je eigen statement ketting van pauwenveren. Lijm ze over een stuk stof of vilt.

5. Haarband gemaakt met pauwenveren

Hoofdband met pauwenveren zelf maken

Prachtige haarband met pauwenveren. Daarnaast heeft het ook nog een prachtige half gesneden parel op de zijkant.

6. Pauwenveer schoenen clip

Pauwenveer Schoenen Clip

Voeg een pauwenveer schoenen clip aan je schoen toe om je schoenen een vernieuwend look te geven. Een nieuwe look aan je schoenen zonder veel geld uit te geven en snel uit te voeren is.

 

7. Kerstbal met pauwenveer erin

Kerstbal maken met pauwenveer erin

Met niet veel moeite kan je van een gewone glazen doorzichtige kerstbal een zeer unieke kerstbal maken, door er een pauwenveer erin te doen. Snel gedaan een staat erg goed in je kerstboom.

8. Pauwenveren Armband

Armband zelf maken met pauwenveren

Iets voor de meer creatievere. Een armband gemaakt van pauwenveren ogen en blauwe nek veertjes van de pauw. Samen met met wat stof en wat kralen.

 

Pauwenveer Motief Breien

Pauwenveer Motief Haken

Dit motief doet me denken aan een pauwenveer vorm. Bekijk de video hierboven voor een verbindingstechniek die je misschien nog nooit eerder hebt gezien.

Download het patroon onder de foto hieronder.
Pauwenveer motief haken
Pauwenveer Haken Motief Download

Omhoog