''HET NEDERLANDSE LIED''

Communities

ZeelandNet

''HET NEDERLANDSE LIED''

Nieuws over het Nederlandse en Vlaamse lied.

660.761 bezoekers 101 leden Log in

JASON BRADLEYVan Jason Bradley is een nieuwe single te downloaden met de titel Jou herken ik met gesloten ogen. Eerder bracht de zanger onder andere de nummers Maak me gek, Hé jij, Palma de Mallorca, Jij bent als de zon voor mij, Adios amore, Jou alleen, Het vliegerlied en Jouw blik uit.

JOSJEVan Josje is een nieuwe single te downloaden met de titel Wat doe je nou. Eerder bracht de zangeres onder andere de volgende nummers uit: Laat ze maar en Gasolina.

DANILO WATTEZDanilo Wattez heeft een nieuwe single uitgebracht met de titel Weekend. Music Experience Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

MORRISVan Morris is een nieuwe single verschenen met de titel Want als de zon schijnt. Visuals Media Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

EEN NUMMER GESCHREVEN DOOR PETER KOELEWIJNPeter Koelewijn heeft veel nummers geschreven voor andere artiesten. Dit is er één van.


Artiest: Egbert Douwe.

Titel: Vader is de dader.

Uitgebracht in het jaar: 1968.

DEN BELSVan Den Bels ligt een nieuwe single in de (web)winkels met de titel D'n huifkar. Berk Music heeft het schijfje geproduceerd.

ANNEMIEKE KOELEWIJNVan Annemieke Koelewijn is een nieuwe single verschenen met de titel U zegt. LS Support Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

MATHEUVan Matheu is een nieuwe single verschenen met de titel Dans met jou. AVRO/TROS Records heeft ervoor gezorgd dat het eerste nummer van de zanger te vinden is in de diverse downloadshops.

ROBBY LATHEVan Robby Lathe is een nieuwe single te downloaden met de titel Honderd keer. Het is het eerste nummer dat de zanger heeft uitgebracht.

DE RADIO VERONICA TOP 1000Een Nederlandstalige notering uit de Radio Veronica Top 1000. Deze lijst werd uitgezonden ter gelegenheid van de 500ste Top 40.

Artiesten: De Makkers.

Titel: Zomerzon.

Notering: Nummer 707.

FILIP D'HAEZEVan Filip D'Haeze is een nieuwe single verschenen met de titel Do you think I'm sexy. Eerder bracht de zanger ondermeer Meisjes met rode haren, Zomersproetjes, Als ik maar bij je slapen mag, Ik sta op straat, Hopeloos verloren, 19, Kom dansen, Mooi en Jong en wild uit. FD Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

DJANGO WAGNERVan Django Wagner ligt een nieuwe LP in de (internet)winkels met de titel 10 jaar (het beste van). Enkele nummers die op de plaat staan zijn Kali, Mijn naam dat is Marina, Mooie blauwe ogen, Die ene mooie vrouw, Daar zijn vaders voor, Het is weer weekend en Mijn lieve schat. Berk Music heeft de geluidsdrager geproduceerd.

VALENTINEVan Valentine is een nieuwe single verschenen met de titel Eenzaamheid. V-Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

LAWINEBOYS, RUTHLESS EN DAANIVan de Lawineboys, Ruthless en Daani ligt een nieuwe single in de (web)winkels met de titel Lawinesong 2.0. Het is het eerste nummer dat het viertal heeft uitgebracht. Het schijfje is geproduceerd door Berk Music.

NEDERLANDSE ZOMERHITSAKMP Records heeft een nieuw album uitgebracht met de titel Nederlandse Zomerhits 2019. Er staan 25 artiesten op het schijfje waaronder Robin van Herwijnen met Ik zal dansen op je bruiloft, John Paul Chacon met Ga, Dave Govers met de titel De zomer die lacht, Stephan Janssen met Voor geen goud, Denise van Boxtel met De allermooiste tijd, Bas Hutten met Mijn meissie, Christian van Malen met Met vrienden en Jessie Jansen met Adio adio adio.

JOHAN VAN DUIJNVan Johan van Duijn is een nieuwe single verschenen met de titel We gaan gezellig naar de kroeg. Angel Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

MARTIN GANZEVELDVan Martin Ganzeveld is een nieuwe single verschenen met de titel Ik wou dat ik nog zeggen kon. SSG Productions Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

SAMAN AMINISaman Amini heeft een nieuwe single uitgebracht met de titel Laat me toe. Redline Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

DAVID VANDYCKDick Vandyck heeft een nieuwe single uitgebracht met de titel Ik leef voor jou. Het nummer is vorig jaar in Belgie uitgebracht en nu in Nederland. Eerder bracht de zanger ondermeer Om je heen, Heel alleen, Weer even klein, Ik leef voor jou, Voel de beat, Vergeet Barbara, Zomerzon, Zolang het liefde is en Liefdesvuur uit. Warner Music heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

DANILOVan Danilo is een nieuwe single te downloaden met de titel Laat ze allemaal. Het is het eerste nummer dat de zanger heeft uitgebracht.

PETER BORKES EN HENRY' S FEESTJUH


Van Peter Borkes en Henry's Feestjuh is een nieuwe single verschenen met de titel Ik heb een hangover. Hit It! Music heeft ervoor gezorgd dat het nummer van het gelegenheidsduo te koop is op de bekende downloadsites.

GOOD COMPANYVan Good Company is een nieuwe single verschenen met de titel Meer heb ik niet nodig. Anro Productions Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

FRANK VALENTINOVan Frank Valentino is een nieuwe single te downloaden met de titel Kom dans. Het tweede nummer is Kom zoen me. Eerder bracht de zanger onder andere Al die jaren, Als ik jou zie, Stop, Zie je niet, Mijn hart is vrij, Hallo met mij, Tenerife, Angelina, Eens komt de dag, Gek op dansen en Dat weet je uit

LEX UITINGVan Lex Uiting is een nieuwe single verschenen met de titel Noa 't zuije (unplugged) LU Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

JOKE BUISVan Joke Buis is een nieuwe single verschenen met de titel Altijd groter (live). Eerder bracht de zangeres 9 maanden uit. JB Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

ROBBY LATHÉVan Robby Lathé is een nieuwe single verschenen met de titel Honderd keer. Scorpion Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

GERARD PALTSVan Gerard Palts ligt een nieuwe single in de (web)winkels met de titel Ik ga vanavond weer stappen. Het tweede nummer is Sientje. Eerder bracht de zanger Jongen van de handel en Julietta uit. GP Records heeft het schijfje geproduceerd.

EBEVan EBE is een nieuwe single verschenen met de titel Vannacht naar huis. E-Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

TONY ANDERSONTony Anderson ligt een nieuwe single in de (web)winkels met de titel Laat mij gelukkig zijn. Het tweede nummer is de instrumentale versie. Het schijfje is geproduceerd door Storm Records.

PC BROWNVan PC Brown is een nieuwe single te downloaden met de titel Je t'aime je t'aime cherie. Eerder bracht de zanger het nummer Kussen in het donker uit.

DENISE VAN BOXTELVan Denise van Boxtel is een nieuwe single verschenen met de titel De allermooiste tijd. Eerder bracht de zangeres onder andere Liefste mama en Als je verliefd op een jongen bent uit. AKMP Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

SAMMY MOOREVan Sammy Moore is een nieuwe single te downloaden met de titel Hou me vast (2019 versie). Eerder bracht de zanger onder andere Valentijn, Altijd zomer, Samen zijn, Doe niet zo sexy, Afscheid, Zaterdagavond, La fiësta, Ga je mee en Juf Sarah uit. Moh Moh Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

KARINAVan Karina is een nieuwe single verschenen met de titel Zwart wit. Scorpion Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

MIRAVan Mira is een nieuwe single verschenen met de titel Vrij met mij. M-Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

DÉ PANAMA EN GORRSOWTUVan Dé Panama en Gorrsowtu is een nieuwe single verschenen met de titel Even geduld. Roh Airlines Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

ERWIN WEITERINGVan Erwin Weitering is een nieuwe single verschenen met de titel Vakantie in Nederland. Eerder bracht de zanger ondermeer Hey hey ga je mee, Een liefde zoals jij, Kijk maar vooruit en Jij bent te gek uit. DSS Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

DE ALLERMOOISTE SMARTLAPPENUniversal Records heeft een nieuw album uitgbracht met de titel De Allermooiste Smartlappen. Er staan 42 artiesten op het schijfje waaronder Will Tura met El bandido, Eddy Wally met Zeven rode rozen, Jo Vally met Ik kan niet zonder jou, Joe Harris met Drink rode wijn, Marva met Als je eenzaam bent, Eveline Cannoot met Leeg, Jimmy Frey met Rozen voor Sandra en Frank Galan met Ik zie tranen in jouw ogen.

DUO HENK EN JANNETTEVan Henk en Jannette ligt een nieuwe single in de (web)winkels met de titel Jij bent in m'n leven gekomen. Het tweede nummer is Huisje bij de brug. Eerder bracht het duo Vrienden zijn we voor altijd uit.

ARIE KUIPERSVan Arie Kuipers is een nieuwe single te downloaden met de titel Foarby. Eerder bracht de zanger ondermeer de nummers Sipke op stap en Kening alkohol uit.

PETER LA HAYE EN YARANTYVan Peter la Haye en Yaranty ligt een nieuwe single in de (internet)winkels met de titel Iedereen wil liefde (summer party remix). Het tweede nummer is de orkestband versie. Het schijfje is geproduceerd door Tip Top NL Records.

SARAH KIENSTRA EN WHANVan Sarah Kienstra en Whan is een nieuwe single verschenen met de titel Toch niet samen (tim-ber remix). SK Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

ADYA EN FADIMVan Adya en Fadim is een nieuwe single verschenen met de titel Funiculi funicula. Eerder bracht de zanger met het orkest ondermeer Oh waarom, De laatste roos, 'k Heb je lief, Vrienden voor het leven, Iedereen is mooi en Ik verlang zo naar jou uit. Mouse Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

RIK NIJMANVan Rik Nijman is een nieuwe single te downloaden met de titel Blijf zoals je bent. Eerder bracht de zanger ondermeer de volgende nummers uit: 100.000 woorden, Mijn vader mijn vriend en Ik laat me niet leven.

DE ROMEO'S , DOROTHEE VEGAS EN LIKE MAARTENVan De Romeo's, Dorothee Vegas en Like Maarten is een nieuwe single verschenen met de titel Viva de Romeo's (remix). VS Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer van de gelegenheidsformatie te vinden is op de diverse downloadsites.

LEO KLEIJNVan Keo Kleijn is een nieuwe single te downloaden met de titel Een echte vriend. Eerder bracht de zanger het nummer Ons dorpscafé uit.

ANDRIES VAN DEN BRINKVan Andries van den Brink is een nieuwe single te downloaden met de titel Eens wordt alles anders. Eerder bracht de zanger onder andere Jij staat op de dansvloer, Kom schat, Door het oog van de naald, Ik wil leven, Het is genoeg, Al mijn dromen en Jouw ogen zeggen uit. 

JOERI PLAIZIERVan Joeri Plaizier is een nieuwe single te downloaden met de titel Vakantieliefde. Eerder bracht de zanger onder andere de volgende nummers uit: Dansen in het donker, 100.000 nachten, Toveren, Extase, Paradijsje, Wat ik bedoel, Hartslag, Raak in mijn hart en Zweven in de zomer.

MICHAEL BARKEY, PIETER MOLENAAR EN RICKY DE SIREVan Michael Barkey, Pieter Molenaar en Ricky de Sire is een nieuwe single verschenen met de titel Tasten in het donker. Lifra Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

NINA BUTERAVan Nina Butera is een nieuwe single te downloaden met de titel Terug bij mij. Eerder bracht de zangeres onder andere de volgende nummers uit: Zonder jou, Jij en Die eerste zoen.

NELIS HEESBEEN EN BERNARD VAN MOURIKVan Nelis Heesbeen en Bernard van Mourik is een nieuwe single verschenen met de titel Daar ben je vrienden voor. Bling Music heeft ervoor gezorgd dat het nummer van het gelegenheidsduo te koop is op de bekende downloadsites.

MARCO VAYNEVan Marco Vayne is een nieuwe single te downloaden met de titel Hoe mooi je bent. Eerder bracht de zanger onder andere de volgende nummers uit: De stempel op mijn hart en Waar de sterren zijn.

TIMOTHYVan Timothy is een nieuwe single verschenen met de titel Uit balans. Ultimatedisk Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

PITA, DJ KURTIS EN RAMOSVan Pita, Dj Kurtis en Ramos is een nieuwe single te downloaden met de titel Zomer 2019. Het is het eerste nummer dat het gelegenheidstrio heeft uitgebracht.

BELINDA EN JOSÉBelinda en José hebben een nieuwe single uitgebracht met de titel Beter dan ooit. Eerder bracht het duo Oh Romeo, Liefde in de nacht, Viva olé, Heimwee naar Griekenland, Bubbelbad en Nieuwe schoenen uit. DK Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

BOB OFFENBERGVan Bob Offenberg is een nieuwe single te downloaden met de titel Laat het verlangen. Eerder bracht de zanger onder andere de volgende nummers uit: Ik voel me super, Wat is het toch een schatje, Als ik jou zie, Laat me zweven, Ik hou alleen van jou, In Parijs, Kijk omhoog naar de zon en Als ze naar me kijkt.

GEWOON HENRIGewoon Henri heeft een nieuwe single uitgebracht met de titel Centen komen centen gaan. Fast Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

LEMBEIK BAUVEVan Lembeik Bauve is een nieuwe single verschenen met de titel Crepe suzette. Tann Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

COSTA CORDALISCosta Cordalis is overleden. Hij is 75 jaar geworden. De schlagerzanger heeft in Nederland in 1986 een duet uitgebracht met Corry Konings met de titel Die zonnige zomerdag. De samensteller van deze site wenst familie en vrienden van Costa veel sterkte toe voor de toekomst.

JELLE EN PATRICK SEMPELSVan Jelle en Patrick Sempels is een nieuwe single te downloaden met de titel Je bent mijn beste vriend. Het is het eerste nummer dat het gelegenheidsduo heeft uitgebracht.

MATTHIJS KONING
Van Matthijs Koning is een nieuwe single te downloaden met de titel 'k Heb je lief. Eerder bracht de zanger onder andere de volgende nummers uit: Deze avond, Laat het maar komen, Mooie nacht, Drink nog wat van mij, Gewoon genieten, Deze avond, Hallo hallo, Wees niet bang, Sleutel van mijn hart en Dans met mij.

LINDSAYVan Lindsay ligt een nieuw duettenalbum in de (Web)winkels met de titel Duetten. Enkele artiesten die samen met de zangeres een duet zingen zijn Bart Herman met De klok tikt door, Mieke met Laat de zon toch in je hart, Jan Smit met Duizend en één nacht, Christoff met Mag ik dan bij jou, De Romeo's met Laat ons feesten, Laura Lynn met Onder het maanlicht en Herbert met Voor jou. 

LEO KLEIJNVan Leo Kleijn is een nieuwe single te downloaden met de titel Een echte vriend. Eerder bracht de zanger het nummer Ons dorpscafé uit.

JUST JOHNVan Just John is een nieuwe single verschenen met de titel Boodschappen doen. Traxfree Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

HERINNERT U ZICH DEZE NOG?Een Nederlandstalig nummer uit het verleden.

Artiest: Armand.

Titel: Ben ik te min.

Uitgebracht in het jaar: 1967.

Hoogste notering in de Radio Veronica Top 40: nummer 5.

EDWIN BOSVan Edwin Bos is een nieuwe single te downloaden met de titel Stukkie bij beetie. Eerder bracht de zanger onder andere de volgende nummers uit: Truckchauffeur in hart en nieren, Bloedmooie vrouw, Jij bent meer dan alles en Het ronken van mijn diesel.

JOHHNY VERWEYJohnny Verwey heeft een nieuwe single uitgebracht met de titel De clown (gipsy accordeon versie). AKMP Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

MARCEL BRUGGEMANVan Marcel Bruggeman is een nieuwe single verschenen met de titel Wil je altijd bij me blijven. Map Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

HENKIE T EN JONNA FRASERVan Henkie T en Jonna Fraser ligt een nieuwe single in de (web)winkels met de titel Dom doen. Het tweede nummer is de instrumentale versie. Quatro Vision Records heeft het schijfje geproduceerd.

EEN DUIK IN HET HITVERLEDENEen Nederlandstalige notering uit de Radio Noordzee Internationaal Top 50, uitgezonden 21-02-1971.


Artiest: Paul Rollman.

Titel: Mag ik effe adem halen.

Notering: Nummer 29.

YOSEE
Van Yosee is een nieuwe single verschenen met de titel Ik denk de hele dag aan jou. Eerder bracht de zangeres onder andere de volgende nummers uit: Amore mio, Eindeloos, Nu en voor altijd, Al die lange nachten, Ik denk de hele dag aan jou, De zon zal voor jou weer schijnen, 1 minuut voor een leven lang, Ik zie weer pretjes in je ogen en 1000 dromen.

IDA DE NIJSVan Ida de Nijs is een nieuwe single te downloaden met de titel Ga ik ooit....? Eerder bracht de zangeres onder andere de volgende nummers uit: Almaz, De circel is rond, Als je ooit, Ik hou van jou, Zandloper, Schuilen, Amsterdam, Brussel en Hou me eens vast.

JURGEN FREILICH
Van Jurgen Freilich is een nieuwe single verschenen met de titel Bob. Eerder bracht de zanger het nummer Jodeladie bobslee uit.

DENNIS DEEVan Dennis Dee is een nieuwe single verschenen met de titel Ik wacht al dagen lang. DD Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

EEN ZEEZENDER DJ HITTIPEen Nederlandstalige hittip van een zeezender dj.

Dj tip van: Ted Bouwens.

Artiest: Astrid Nijgh.

Titel: Ik doe wat ik doe.

Datum: 27-10 t/m 03-11-1973.

HOLLANDSE NIEUWE! (DEEL 30)Berk Music brengt 26 augustus deel 30 uit de serie Hollandse Nieuwe! uit. Enkele artiesten die op de schijfjes komen te staan zijn Gebroeders Ko, Joerie Plaizier, Nelis Leeman, Roy Donders, Wesley Klein, Pascal Redeker, Alpenzusjres en Jan van Est.

HENK BERNARD.Van Henk Bernard is een nieuwe single te downloaden met de titel Zeven dagen van de week. Eerder bracht de zanger ondermeer de volgende nummers uit: Mi amor, Kon jij hier maar één keer zijn, Blijf je vannacht bij mij, Als een vogel zo vrij, Lieve Heer, Dan ga je maar, Zonder grenzen eindeloos, Het was zondag, Dit gaat nooit meer voorbij en Met heel mijn hart.

JOY WOELDERSVan Joy Woelders is een nieuwe single te downloaden met de titel Bella Donna. Eerder bracht de zanger onder andere de nummers Bedankt dat jij er bent en Ik wil nu met je dansen uit.

JO SMEETS
Van Jo Smeets is een nieuwe single verschenen met de titel Dit is de zomer. Scorpion Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

RADIO NOORDZEE INTERNATIONAAL TROEF 20Radio Noordzee Internationaal zond van mei 1973 tot augustus 1974 de Troef 20 uit. De nummers die in deze lijst stonden waren kanshebbers voor de R.N.I. Top 50.


Artiest: Rob de Nijs.

Titel: Dag zuster Ursula.

Notering: Nummer: 61

Uitgezonden: 08-09-1973.

ISABELLE AVan Isabelle A is een nieuwe single verschenen met de titel Voor mij alleen. Eerder bracht de zangeres onder andere Hé lekker beest, Ik weet wat ik wil, Blank of zwart, Stap voor stap, Zeventien, Samen, 2 seconden, Als ik nee zeg, De lifter, Glad ijs, Onder de sprei en Ik vul mijn hart met jou uit. Moskito Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

ABRAHAM TOXOPEUSAbraham Toxopeus heeft een nieuwe single verschenen met de titel Ik wil alleen maar jou. Bling Music heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

LISANNE SPAANDERVan Lisanne Spaander is een nieuwe single te downloaden met de titel Samen. Eerder bracht de zangeres onder andere de volgende nummers uit: Papillon,Strijdlied en Zeg me dat het niet zo is.

WEIMA VAN DER WERFVan Weima van der Werf is een nieuwe single te downloaden met de titel Seis wiken. Eerder bracht de zanger het album Yn it Frysk uit.

HOLLANDSE NIEUWE (WEEK 30)De Hollandse Nieuwe is elk uur te horen op RadioNL.

Artiest: 

Titel: Kom jij eens hier.

Eerder uitgebrachte nummers: o.a. Vaya con Dios, Trots op jou en Vergeef.

JOHNNY GOLDVincent Produkties Records heeft een nieuw verzamelalbum van Johnny Gold uitgebracht met de titel Juinuh 2.0. Enkele nummers die op het schijfje staan zijn Joebiedie, Manuela, Huilen is voor jou te laat, Ja ja de moord ermee, Senteseksjun, Meisje zonder naam, Ik leef m'n leven en Houdoe hee.

FRANK HOEKVan Frank Hoek is een nieuwe single te downloaden met de titel Vlieg je met me mee. Eerder bracht de zanger ondermeer de volgende nummers uit: Ik zeg houdoe, Leve de lol en Wij willen in de polonaise.

BRAM BECHTOLDVan Bram Bechtold is een nieuwe single verschenen met de titel Dans ik nou met jou. AKMP Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

DJ AVERSTO EN FEEST DJ MAARTENVan Dj Aversto en Feest Dj Maarten is een nieuwe single te downloaden met de titel B.B.Q. en bier 3.0. Het is het eerste nummer dat het gelegenheidsduo heeft uitgebracht.

MUZIEK PARADE TOP 20Een Nederlandstalige notering uit de Muziek Parade Top 20.

Artiest: Anneke Grönloh.

Titel: Brandend zand.

Notering: Nummer 5.

Periode: augustus 1962.

MIKE VERAERTMike Veraert heeft een nieuwe single uitgebracht met de titel Ik zal vechten. Mickim Music heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

SIDVan Sid is een nieuwe single verschenen met de titel Dat hoor ik vaker. Arnhems Diamond Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

MOVESVan Moves is een nieuwe single verschenen met de titel Make your move. AVRO/TROS Records heeft ervoor gezorgd dat het eerste nummer van het viertal te koop is op de bekende downloadsites.

DIRK NYBERGVan Dirk Nyberg is een nieuwe single te downloaden met de titel We zijn weg. Het is het eerste nummer dat de zanger heeft uitgebracht.

DE NUMMER 1 UIT DE NEDERLANDSTALIGE TOP 50

 (week 29)

De Nederlandstalige Top 50 is samengesteld door de streamingsite NederHits.nl. Voor meer informatie over de stream kunt u kijken op de website www.nederhits.nl.

Artiesten: Suzan en Freek.

Nummer: Blauwe dag.

KINDEREN VOOR KINDERENVan Kinderen voor Kinderen is een nieuwe single verschenen met de titel Eigen tempo. Eerder brachten de kinderen onder andere Fitala, Pasapas, Ik heb zo waanzinnig gedroomd, Ha ha ha je vader, Op een onbewoond eiland, Moeders wil is wet en Raar maar waar uit. Cloud 9 Music heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

JACK VINDERSVan Jack Vinders ligt een nieuw album in de (web)winkels met de titel Kristal. Er staan 12 nummers op het schijfje waaronder De rest va die leëve, Doe bis mien leëve, Dans wie vruier mit miech, Vuurbij, Leëf leëf, Vuur diech en De welt óp d'r kop. Marlstone Records heeft de cd geproduceerd.

NATASJAVan Natasja is een nieuwe single verschenen met de titel Sterk genoeg. Eerder bracht de zangeres Trots op jou uit. Holliwood Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

BABY BOYSVan de Baby Boys is een nieuwe single verschenen met de titel Lievelingskech. Burning Fik Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

ZOMERHITS 2019Berk Music heeft een nieuw album uitgebracht met de titel Zomerhits 2019. Er staan 50 artiesten op de schijfjes waaronder Pater Moeskroen met Hela hola 2.0, Joeri Plaizier met Dansen in het donker, Starkoo met Een nacht alleen, Rob Ronalds met Ik meen 't, Nelis Leeman met Jij was m'n beste vriend, Wesley Klein en Monique Smit met Mooier dan mooi, Alex met Nee je hoeft me niet te zeggen, Arjon Oostrom met Altijd blijven gaan, Stef Ekkel met Hey badjuffrouw  en de Lawineboys met Altijd blijven zingen.

PIETER PIETENSPieter Pietens heeft een nieuwe single uitgebracht met de titel Het werd zomer. Map Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

MARK BOUWERSMark Bouwers heeft een nieuwe single uitgebracht met de titel Hoe ik leef (2019 versie). MB Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

ROB DE BEKAVan Rob de Beka is een nieuwe single verschenen met de titel Wandelvitamine. Difference Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

DE ROMANTICA'SVan De Romantica's is een nieuwe single verschenen met de titel Kleuren. Eerder bracht het duo ondermeer Wat de morgen brengt, Wintergeluk, Zoals het vroeger was, Dementie, 'k Heb afscheid genomen, Mijn kind, Ik droom, Vakantietijd en Jij bent alles voor mij uit. Traxfree Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

DANIËL BUSSER


Daniël Busser heeft een nieuwe single uitgebracht met de titel Drijfzand. Top Notch Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

MARCO KRAATS EN PETER VAN DE VEIREVan Marco Kraats en Peter van de Veire ligt een nieuwe single in de (internet)winkels met de titel Links rechts voor achteren (Dj Maurice remix). Het is het eerste nummer dat het gelegenheidsduo heeft uitgebracht. Het schijfje is geproduceerd door Berk Music.

CAROLINE POLACHEKCaroline Polachek heeft een nieuwe single uitgebracht met de titel Door. Columbia Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

ZWARE JONGENSVan de Zware Jongens is een nieuwe single te downloaden met de titel Jannewietske wat is 't stil (Sneekweekhit 2019). Eerder bracht het duo ondermeer de volgende nummers uit: De kneu, Hoog is de zolder, Juf Marietje, Het bier, Dorst, De poes van tante Loes en De houthakker.

ROEL VAN DALENRoel van Dalen heeft een nieuw album opgenomen met de titel Mijn dag. Marista Records zorgt ervoor dat het schijfje 1 september verkrijgbaar is in de (internet)winkels.

DUO T EN TVan Duo T en T is een nieuwe single verschenen met de titel Elke avond in ons stamcafé. Eerder bracht het duo Want jij blijft echt voor altijd mijn grote liefde uit. RC Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

WILLIAM SLUIJTERVan William Sluijter is een nieuwe single te downloaden met de titel Ik vind het prima. Het is het eerste nummer dat de zanger heeft uitgebracht.

JORDI VAN DEN OETELAARVan Jordi van den Oetelaar is een nieuwe single verschenen met de titel Geboren voor geluk. Eerder bracht de zanger In vuur en vlam uit. Bling Music heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

DUO PUURVan Duo Puur is een nieuwe single verschenen met de titel Een zomer van ons twee. DP Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

YOURI BROERSVan Youri Broers is een nieuwe single verschenen met de titel Een echte 10. AKMP Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

BART DECLERCQVan Bart Declercq is een nieuwe single verschenen met de titel Het werd zomer. Scorpion Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

SILVIA GARCIAVan Silvia Garcia is een nieuwe single te downloaden met de titel Breng me naar je toe. Eerder bracht de zangeres onder andere de volgende nummers uit: Als ik bij je ben, Samen met jou, Waar ga je heen en Nu of nooit.

JETTIE PALLETTIEVan Jettie Pallettie is een nieuwe single te downloaden met de titel I can see clearly now. Eerder bracht de zanger ondermeer de volgende nummers uit: Cafeetje 3.0, Walla walla bing beng, Klepperdeklep, Spring maar achterop, Sleetje rijden, Waar zijn de mannen, Ben jij de man en Ik zit in een cafeetje.

FULCOVan Fulco is een nieuwe single verschenen met de titel Nergens heen. News Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

ESTHER DE JONGEsther de Jong heeft een nieuwe single uitgebracht met de titel Vitrine. Excelsior Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

FREEZFreez heeft een nieuwe single uitgebracht met de titel Dronken vannacht. Freez Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

HENK ROBBEMONDVan Henk Robbemond is een nieuwe single te downloaden met de titel Gelukkig. Eerder bracht de zanger onder andere de volgende nummers uit: Weet jij morgen mijn naam nog, Apart gevoel 2.0, Ik vraag U lieve Heer en Waarom waarom waarom.

YASMINECNR Records heeft een verzamelalbum uitgebracht van de zangeres Yasmine met de titel Yasmine (1994-2004). Er staan 19 nummers op het schijfje waaronder Porselein, Meisjes aan de macht, Da's een goeie vraag, Altijd weer tikt de klok, Diep in mij, Voor jou, November en Vrije val.

JULIAN STUIVERVan Julian Stuiver is een nieuwe single verschenen met de titel Nu. Eerder bracht de zanger onder andere de volgende nummers uit: Vergeet me niet en Als ik in je ogen kijk.

ABELVan Abel is een nieuwe single verschenen met de titel Vrouwen met geld. Burning Fik Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

GUUS BOKVan Guus Bok ligt een nieuwe EP in de (web)winkels met de titel Mooier wordt het niet. Er staan 5 nummers op het schijfje. De andere 4 zijn Lange dag, 100%, Doe normaal en Zonder jou. Bok Records heeft de cd geproduceerd.

JASON VAN ELEWOUTJason van Elewout heeft een nieuwe single uitgebracht met de titel Compleet. Rood Hit Blauw Records  heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

NELIS LEEMANVan Nelis Leeman ligt een nieuwe single in de (internet)winkels met de titel Weet je. Eerder bracht de zanger onder andere de volgende nummers uit: Jij was m'n beste vriend, Leugenaar, Wie denk jij wel wie ik ben, Ik kom niet meer thuis, Ik heb jou niet nodig en Kleine vogel. Het schijfje is geproduceerd door Berk Music.

RUDY MEYNSVan Rudy Meyns is een nieuwe single te downloaden met de titel Oma wil een toyboy. Eerder bracht de zanger onder andere de nummers Hetgeen je niet krijgen kan, Vreemde vogels en Ik neem vandaag de trein uit.

HENK DE JAGERVan Henk de Jager is een nieuwe single te downloaden met de titel Vergeef het mij. Eerder bracht de zanger het nummer S.O.S. uit.

VALENTINA ELÈNIVan Valentina Elèni is een nieuwe single te downloaden met de titel Slagroom. Het nummer komt van het album Alles groeit dat de zangeres onlangs heeft uitgebracht.

HOLLANDSE HITKANJERS (DEEL 2)HHM Records heeft deel 2 uit de serie Hollandse Hitkanjers uitgebracht. Er staan 20 artiesten op het schijfje waaronder Robert Pater met Ik kan jou niet vertrouwen, Maico met Een nieuw begin, Hans Snoek met Als de zomer komt, Aukje Fijn met Dromen doet leven, Jelle Jitze met De liefde van mijn leven, Jessy met Bekijk het maar, Ron Besselink met Ga dan, Mike Alderson met Vanavond en Cor Wolters met Laat haar weten.

ARJON OOSTROMVan Arjon Oostrom is een nieuwe single te downloaden met de titel Altijd blijven gaan. Eerder bracht de zanger ondermeer de volgende nummers uit: Kom maar op, Doe 't dan, Pure verleiding, Zakka zakka, Hey ga je mee op stap, Zo heb ik je nog nooit gezien en Een lange nacht met jou.

CARLA DE BRUINE EN DE KASTVan Carla de Bruine en De Kast is een nieuwe single verschenen met de titel Hoe 't it fielt. Het is het eerste nummer dat de gelegenheidsformatie heeft uitgebracht.

WANDERVan Wander is een nieuwe single verschenen met de titel Meisje van de overkant. Born Ready Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

BJÖRN VAN DER DOELEN EN RUUD VAN DEN BOOGAARDVan Björn van der Doelen en Ruud van den Boogaard is een nieuwe single te downloaden met de titel Vrouwen uit Brabant. Het is het eerste nummer dat het gelegenheidsduo heeft uitgebracht.

INGMAR HUTVan Ingmar Hut is een nieuwe single te downloaden met de titel Bij de Griekse zee. Eerder bracht de zanger ondermeer de nummers Wie goed doet die goed ontmoet en Vandaag uit.

RENÉ VINKRené Vink heeft een nieuwe single uitgebracht met de titel Ode aan de vrouwen. RV Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

YEVGUENI
Van Yevgueni is een nieuwe single te downloaden met de titel 1 miljoen meter. De opbrengst van het nummer komt ten goede aan Kom op tegen kanker.

ZUSVan Zus is een nieuwe single te downloaden met de titel Zus en zo. Eerder bracht het duo onder andere de volgende nummers uit: Vandaag, Je laat me shinen, Geluk is een dans met jou, Helemaal los, Wat ik wil, Superster en Zomerzon. 

THEODOORVan Theodoor is een nieuwe single te downloaden met de titel Kom je bij me. Eerder bracht de zanger ondermeer de volgende nummers uit: Ik ben van jou (wie laat me lachen), Helemaal los, Dromen, Hé jij, Hallo mooie meid, Steeds maar weer, Jij bent alles en Laat mij maar lekker zo.

WESLEY PONSEN EN PETE D MOORE.Van Wesley Ponsen en Pete D Moore is een nieuwe single verschenen met de titel Zijn het je ogen. Smaragd Music heeft ervoor gezorgd dat het nummer van het gelegenheidsduo te vinden is in de diverse downloadshops.

JÔN!Van Jôn! ligt een nieuwe single in de (web)winkels met de titel Hawaii. Het tweede nummer is de Friese versie. Het schijfje is geproduceerd door Klare Taal Records.

ZEEUWSE RICKY EN CDVVan Zeeuwse Ricky en CDV is een nieuwe single te downloaden met de titel Kuduro fiësta. Eerder bracht het duo onder andere de volgende nummers uit: Dans de Kuduro en Kuduro op het strand.

DE HAVENZANGERSVan De Havenzangers is een nieuwe single te downloaden met de titel Vakantie. Eerder bracht het duo onder andere de volgende nummers uit: Hey ga je met ons mee, Dan gaan die handen hoog. Want als de zon, Butterfly, Als het maar gezellig is en Leef met een lach.

MARCO KANTERSVan Marco Kanters is een nieuwe single te downloaden met de titel Valencia. Eerder bracht de zanger ondermeer de volgende nummers uit: Als je zegt dat je gaat, Oh oh wat hebben we een lol (aan de Costa del Sol). Daar sta je dan, Het hoeft niet meer, Toemba De mallemolen en Boem boem boem.

FEESTDUO TJONGE-JONGEVan Feestduo Tsjonge-Jonge is een nieuwe single verschenen met de titel Hoge hakken echte liefde. Eerder bracht het duo ondermeer Mien waar is mijn feestneus, Ons Brabant, Vingertje, De olifanten polonaise en Ik heb zoveel niet gedaan uit. JC Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

STEF KOENENVan Stef Koenen is een nieuwe single verschenen met de titel Vaya con Dios. Music Experience Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

JANAH LOUARDJanah Louard heeft een nieuwe single uitgebracht met de titel Amor amor amor. Chiron Music heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

DE NUMMER 1 UIT DE ORANJE TOP 30 (WEEK 29)

 

Een selectie uit de Oranje Top 30 is te zien op TV Oranje: vrijdag van 20.00u-21.00u, zaterdag van 16.00u-17.00u en zondag van 11.00u-12.00u.

Artiest: Cindy.

Titel: Dat is wat ik doe.

IMCA MARINAVan Imca Marina is een nieuwe single te downloaden met de titel Het Gooi. Eerder bracht de zangeres ondermeer de nummers Harlekino, Viva España, Vakantie voorbij, Bella Italia, Vino (waar blijft de wijn), Vannacht, Ook als ik er niet ben, Twee zwarte ogen, De wals van de liefde, Scheurtjes en De muzikant uit.

JOOP TERTAASVan Joop Tertaas is een nieuwe single te downloaden met de titel Ik pluk elke dag. Alkom Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

LEEN KOSTERLeen Koster heeft een nieuwe single uitgebracht met de titel Zelfs voor mij. Ecovata Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

MARIA LOUISEVan Maria Louise is een nieuwe single verschenen met de titel Onder de sterren. Eerder bracht de zangeres Bello uit. ET Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

DE NEDERLANDSTALIGE TOP 15 VAN TOENDe Nederlandstalige Top 15 werd uitgezonden van 5 januari tot 26 december 1976 op de zeezender Radio Mi Amigo.

Artiest: Rob de Nijs.

Titel: Onweer.

Nummer: 8.

Uitgezonden: 25-01-1976.

VOLENDAMMER KERMIS HIT FESTIVAL1 Core.NL Records heeft een nieuw album uitgebracht met de titel Volendammer Kermis Hit Festival 2019. Er staan 31 artiesten op de schijfjes waaronder Volle Bak met Alles uit de hand, Wolter Kroes met Het kroegenlied, Baka met Hier in Volendam, John Dé met Helena Helena, Dubbel Dé met Met z'n allen staan we hier, Helemaal Hollands met Wat is het leven zonder liefde, Johan Veerman met Sterren stralen, Dave met Als de zon lacht en De F.C. met We binne derbij.

ROWWEN HÈZEVan Rowwen Hèze is een nieuwe single verschenen met de titel Leidingwater (live). Eerder bracht de groep ondermeer Bestel mar, Kroenenberg, Lucht, De Peel in brand, Twieje wurd, Ay ay ay, 't Roeie klied, Zondag in het zuiden, De neus omhoeg en Limburg (kwestie van geduld) uit. Modestus Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

JAN WITLOXJan Witlox heeft een nieuwe single uitgebracht met de titel Laat mij maar dromen. Party Bob Music heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

GUILLAUME DEVOSVan Guillaume Devos is een nieuwe single verschenen met de titel Achterna. Eerder bracht de zanger een duet uit met Laura Lynn getiteld 100.000 vragen uit.

DE RADIO ATLANTIS TOP 40Een Nederlandstalige notering uit de Radio Atlantis Top 40, uitgezonden 13-01-1974.


Artiest: Gerard Cox.

Titel: 't Is weer voorbij die mooie zomer.

Notering: Nummer 4.

FRANK VAN ETTENFrank van Etten heeft een nieuwe single uitgebracht met de titel Op het kamp. Eerder bracht de zanger onder andere Een huisje op wielen, Want waar ik ben, Ik sta in lichterlaaie, Als een engel op mijn pad, Dans Leila dans, Levenslang op reis, Ik leef vandaag en Jij bent niet meer dan man van toen uit. NRGY Music heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

FRANK GALANTop Act Records brengt 23 augustus een nieuw verzamelalbum uit van Frank Galan met de titel (Vlaamse klassiekers) Frank Galan. Er staan 40 nummers op de schijfjes waaronder El bandido, Door veel van mij te houden, Delilah, Ons avontuur, Dans met mij, Serenade van het leven, Zonder woorden, Manuela, Vrij zijn vrij zijn, Leef en Het is voorbij.

JOHN EN HARMKEVan John en Harmke is een nieuwe single te downloaden met de titel De arme Italiaan. Eerder bracht het duo ondermeer de volgende nummers uit: M'n oude accordeon en Jij en ik alleen.

RIKA DRika D heeft een nieuwe single uitgebracht met de titel Het is een wonder. TS Music heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

DE RADIO VERONICA TOP 40 (WEEK 30)Een Nederlandstalig nummer uit de Radio Veronica Top 40 van precies 40 jaar geleden.


Artiest: Tony Bass.

Titel: Gina Lollobrigida.

Notering: Nummer 13.

FERRY DE LITSVan Ferry de Lits is een nieuwe single te downloaden met de titel Als ik het doe. Eerder bracht de zanger ondermeer de volgende nummers uit: Laat me, Wat is dan liefde, Ademloos door de nacht, Ik wil vanavond, Als ik jou zie, Oh luister toch, Joana, Zachtjes tikt de regen en Kijk in mijn hart.

INGO ROBERTSVan Ingo Roberts is een nieuwe single te downloaden met de titel Adieu Marianne. Eerder bracht de zanger onder andere het nummer Aan het strand van Oostende uit.

JORDY CARREROVan Jordy Carrero is een nieuwe single te downloaden met de titel Cha cha cha. Eerder bracht de zanger ondermeer de volgende nummers uit: Jij bent mijn zoon, Alles, Beestjes en Hier ver vandaan.

JOHNNY GLITTER EN UDO THE BEATBOXERVan Johnny Glitter en Udo The Beatboxer is een nieuwe single verschenen met de titel Altijd is Kortjakje ziek. Pro Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

EEN NUMMER GESCHREVEN DOOR VADER ABRAHAMVader Abraham heeft veel nummers geschreven voor andere artiesten. Dit is er één van.

Artiest: Grad Damen.

Titel: Besta jij wel echt.

Uitgebracht in: 2001.

Omhoog