''HET NEDERLANDSE LIED''

Communities

ZeelandNet

''HET NEDERLANDSE LIED''

Nieuws over het Nederlandse en Vlaamse lied.

657.158 bezoekers 100 leden Log in

EDWIN JONKER EN EDSILIA ROMBLEYVan Edwin Jonker en Edsilia Rombley is een nieuwe single te downloaden met de titel Breng me naar het water. Het is het eerste nummer dat het gelegenheidsduo heeft uitgebracht.

SIENEKESieneke heeft een nieuwe single opgenomen met de titel Bekijk 't maar. Eerder bracht de zangeres onder andere de nummers Ik ben verliefd (sha-la-lie), Blijf vannacht bij mij, Doe dat nooit meer, Vita bella, Hé lekker ding, Niemand heeft je ooit gezien, Het gat van de deur en Lieg eens een beetje beter uit. Smile Records zorgt ervoor dat het schijfje 3 mei verkrijgbaar is in de (internet)winkels.

BROEDER DIELEMANVan Broeder Dieleman is een nieuwe single te downloaden met de titel 't Groot verhaal. Eerder bracht de zanger onder andere de volgende nummers uit: De groeten, Land van verandering en Kleinpolderplein.

HARRY VERBEUCKENVan Harry Verbeucken is een nieuwe single te downloaden met de titel Alleen Helena. Eerder bracht de zanger onder andere de volgende nummers uit: Leef Marie, Zonder jou ben ik alleen, Als jij maar van me houdt en Heel mijn hart.

HARJANVan Harjan is een nieuwe single verschenen met de titel Je steekt je kop niet in het zand. Melody Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

EEN NUMMER GESCHREVEN DOOR PETER KOELEWIJNPeter Koelewijn heeft veel nummers geschreven voor andere artiesten. Dit is er één van.


Artiesten: Frank en Mirella en De Kermisklanten.

Titel: Als ik de torens van Cadzand zie.

Uitgebracht in het jaar: 1988.

DIRKDirk heeft een nieuwe single opgenomen met de titel Spiegel aan de wand. Eerder bracht de zanger Daar waar zij woont, Vieze handen en Je leven op straat uit. Rood Hit Blauw Records zorgt ervoor dat het nummer vijf juni te vinden is in de diverse downloadshops.

GUUS BOKVan Guus Bok is een nieuwe single verschenen met de titel Doe normaal. U kent de zanger ondermeer van 100%, Nadien, Op het strand en Hou je nog van mij. Bok Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

TIM DOUWSMAVan Tim Douwsma is een nieuwe single verschenen met de titel Jij gaat met me mee. Eerder bracht de zanger onder andere Lachen in de regen, Allebei, Wil je bij me blijven slapen, Jij bent de hemel, Lisa en Winter voor twee uit. TDD Records zorgt ervoor dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

ECHT!Van Echt! is een nieuwe single verschenen met de titel Ik ben de baas. This Is Y Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

HERINNERT U ZICH DEZE NOG?Een Nederlandstalig nummer uit het verleden.

Artiest: Bob Vrieling.

Titel: Prikkebeen.

Uitgebracht in het jaar: 1970.

Hoogste notering in de Radio Veronica Top 40: Nummer 28.

#OJKBVan #OJKB ligt een nieuwe single in de (web)winkels met de titel Koning van het bier (Koningsdag remix). Het schijfje is geproduceerd door Berk Music.

YVES BERENDSEYves Berendse heeft een nieuwe single uitgebracht met de titel Dicht bij mij. Eerder bracht de zanger ondermeer Vakantieliefde, Droomvrouw, Voor jou, Zin in jou, Overdoen, Lust, Het eind van het begin, Dat is liefde, Net als domino, Als ze danst en Ik wil alleen maar jou uit. Dino Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

JIMMY FREYVan Jimmy Frey is een nieuwe single te downloaden met de titel Momenten van geluk. Eerder bracht de zanger onder andere Ik geloof, Zo mooi zo blond zo alleen, Zaterdag, Als een kus naar tranen smaakt, Het meisje zonder naam, Rozen voor Sandra, Niemand weet hoeveel ik van je hou, Pappie nummer twee, De smaak van je lippen en Droom met me mee uit.

BEN CRAMERVan Ben Cramer is een nieuwe single te downloaden met de titel Zaai zaai. Eerder bracht de zanger onder andere de volgende nummers uit: Veronica vrij, Vrede, De clown, Hoort mij aan pessimisten, Slavin van de nacht, Geen sneeuwvlok, Leven, Winter, Barbara, Jij hield van mij, Oh luister toch en Vergeet 't maar.

XERXESVan Xerxes is een nieuwe single te downloaden met de titel Als het avond is. Eerder bracht de zanger onder andere de volgende nummers uit: Jij bent van mij, Claimen en Geen twijfel.

ZANGER MICHELVan Zanger Michel is een nieuwe single verschenen met de titel Briefje op de grond. TS Music heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

WILLEM SCHOENMAKERVan Willem Schoenmaker is een nieuwe single verschenen met de titel Jij en ik. Eerder bracht de zanger het nummer Als ik uit.

ALBERT EN MARGRETHAAlbert en Margretha hebben een nieuwe single opgenomen met de titel Als je vrienden hebt. Rood Hit Blauw Records zorgt ervoor dat het nummer binnenkort te koop is op de bekende downloadsites.

KENNY BVan Kenny B is een nieuwe single te downloaden met de titel Als ik je zie. Eerder bracht de zanger ondermeer de volgende nummers uit: Parijs en Als je gaat.

HEINOOSVan de Heinoos is een nieuwe single verschenen met de titel Hard goan! Eerder bracht de band Hoken in de tent uit. Tante Ricky Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

THEO VAN BLITZVan Theo van Blitz is een nieuwe single verschenen met de titel Mijn verlangen naar jou. Game Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

DE DIVY'S


Van De Divy's is een nieuwe single te downloaden met de titel Bij jou zijn. U kent het duo ondermeer van de nummers Feest er maar op los, Jij jij jij, Liefde is, Aan de kust, Hé lekker ding, Zomertijd zomerzon en Ik zoek je in de wind.

SWOOP

 

Van Swoop is een nieuwe single te downloaden met de titel Ik wil jou (laladi lalada). Eerder bracht de groep ondermeer de volgende nummers uit: De sardienendans, Mag ik je kussen, Het ezellied, We zingen oelala, Lekkerbekje, Ik zing een lied voor jou, Sexy ladies, Jij bent zo mooi, Als ik dans en Dit feestje is van ons.

BAZIG BEZIGVan Bazig Bezig is een nieuwe single verschenen met de titel Geen moer te doen. BB Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

ROBIN ALBERTSRobin Alberts heeft een nieuwe single uitgebracht met de titel Samen de liefde beleven. P & T Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

EBEVan Ebe is een nieuwe single te downloaden met de titel Alles min één. Het is het eerste nummer dat de zanger heeft uitgebracht.

JARNO BEXVan Jarno Bex is een nieuwe single verschenen met de titel Pak jij je koffer maar. U kent de zanger onder andere van Ik ben verliefd, Layla en Alles voor jou. Bling Music heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

DAVID VANDYCK EN THOMAS BERGEVan David Vandyck en Thomas Berge is een nieuwe single te downloaden met de titel Heel alleen. Het is het eerste nummer dat het gelegenheidsduo heeft uitgebracht.

DANNY SULMANVan Danny Sulman is een nieuwe single te downloaden met de titel Jij bent wat ik wil. Eerder bracht de zanger onder andere de volgende nummers uit: Wees zuinig op een goede vriend, Het achtste wereldwonder en Ik dans met jou.

JEAN KNIPPING JRJean Knipping jr heeft een nieuwe single uitgebracht met de titel Jij kleine jongen. U kent de zanger onder andere van Hee schatje, Naar de zevende hemel, Ik heb een bungalow in San Angelo en Naar de kroeg. Zebra Music heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

MARLIJN SPEEVan Marlijn Spee is een nieuwe single verschenen met de titel Verhuizen. Marlijn Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

EDWIN VAN DER TOOLENVan Edwin van der Toolen is een nieuwe single verschenen met de titel Meters bier. EFE Productions Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

ROWIN VAN FESSEMVan Rowin van Fessem is een nieuwe single te downloaden met de titel De eerste. Het is het eerste nummer dat de zanger heeft uitgebracht.

HARTMANVan Hartman is een nieuwe single te downloaden met de titel Zie je lopen. Eerder bracht de zanger onder andere de volgende nummers uit: Wind en zeilen en Gat in mijn hoofd.

OLIVER SMEYERSVan Oliver Smeyers is een nieuwe single te downloaden met de titel Ik leef op hoop. Het is het eerste nummer dat de zanger heeft uitgebracht.

CORRY KONINGSEr ligt een eerder uitgebracht album van Corry Konings met de titel 'n Boeketje rode rozen in de (internet)winkels. Er staan 16 nummers op het schijfje waaronder Mama, Altijd was jij er, De liefde van 'n moeder, Je moedertje, De laatste reis, Moeder hoe kan ik je danken, 'n Bosje rode rozen, Bij mij mag je huilen en Moeder de klokken luiden.

MARIO BROERSEMario Broerse heeft een nieuwe single uitgebracht met de titel Dat zou prettig zijn. U kent de zanger onder andere van Ik dacht dat het uit was, Na vandaag, Kom dans met mij, Geef mij de liefde, Ik laat je nooit meer gaan en Geniet van de liefde. Pro Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

MEVROUW TAMARAVan Mevrouw Tamara is een nieuwe single te downloaden met de titel De stad. Eerder bracht de zangeres ondermeer de nummers Grote gedachten, Warm en kleverig, In de war en Schaarste uit.

SHA-NAVan Sha-Na is een nieuwe single te downloaden met de titel Pluk de dag. Eerder bracht het duo onder andere de volgende nummers uit: De orgelman, Fernando, Je weet maar nooit, Een beetje van dit, De zomer van de liefde, Ik hou alleen nog van jou en Hou van mij.

WESLEY VAN GORPWesley van Gorp heeft een nieuwe single opgenomen met de titel Kan van jou geen tranen zien. Eerder bracht de zanger ondermeer Alle lessen, Ondanks alles en Laat ons proosten uit. Rood Hit Blauw Records zorgt ervoor dat het nummer 22 mei te koop is op de bekende downloadsites.

LOREDANAVan Loredana is een nieuwe single verschenen met de titel In vuur en vlam. U kent de zangeres onder andere van Vanavond gaat het down, Dichterbij en Ochtendzon. Cluster-Park Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

SPANGVan Spang is een nieuwe single verschenen met de titel Alleen door jou. Eerder bracht de zanger onder andere Want als..... en Hier ben ik uit. JM Music heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

J.C. BUUT EN MATZWARTJ.C Buut en Matzwart hebben een nieuwe single uitgebracht met de titel De tijd van m'n leven. Music Experience Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

(W)Van (W) is een nieuwe single verschenen met de titel Val bij mij. W-Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

MICHA MARAHVan Micha Marah is een nieuwe single te downloaden met de titel Turks fruit. U kent de zangeres ondermeer van de nummers Tamboerke, Lange haren, Niets is teveel, Supermedicijn, Ik droom jou in kleur, Jij, Liefdesliedjes en Als ik naar hem kijk.

WOONWAGENHITS TOP 50 (DEEL 13)Rood Hit Blauw Records heeft deel 13 uit de serie Woonwagenhits Top 50 uitgebracht. Enkele artiesten die op de schijfjes staan zijn Eef Kasteel met Mijn leven, Marianne Weber en John de Bever met Schat van mij, Luciano Vermeer met Mijn vriend, Sven Versteeg met Liever de liefste, Jan van Est met Jij bent mijn leven, Lina met Mijn eigen weg, Roy Smith met Als ze gaat, Grad Damen met Zuiver hart, Gino Graus met Ik wil met je dansen en Theo Mezz met Jij en ik.

LAUWTJEVan Lauwtje ligt een nieuwe single in de (internet)winkels met de titel Helaas. Het tweede nummer is de instrumentale versie. Het schijfje is geproduceerd door Cloud 9 Music.

BERT KABELAARVan Bert Kabelaar is een nieuwe single te downloaden met de titel Akka Alinda. Het is het eerste solo nummer dat de zanger heeft uitgebracht.

DANNY EVERETTDanny Everett heeft een nieuwe single opgenomen met de titel Pluk de dag. U kent de zanger ondermeer van Als zij eens wist en Hello goodmorning hoe gaat het. Rood Hit Blauw Records zorgt ervoor dat het nummer 8 mei te koop is op de bekende downloadsites.

IWAN BEEKMANIwan Beekman heeft een nieuwe single opgenomen met de titel Ik laat het zijn. Rood Hit Blauw Records zorgt ervoor dat het nummer 1 mei te vinden is in de diverse downloadshops.

HENK ROBBEMONDHenk Robbemond heeft een nieuwe single opgenomen met de titel Alleen de lusten, maar geen lasten. U kent de zanger onder andere van Weet je morgen mijn naam nog, Apart gevoel, Waarom waarom waarom en Ik vraag u lieve Heer. Rood Hit Blauw Records zorgt ervoor dat het nummer 22 mei te vinden is in de diverse downloadshops.

MULDER EN SONSVan Mulder en Sons ligt een nieuw album in de (internet)winkels met de titel De zee. Er staan 12 nummers op het schijfje waaronder Papa's wals, Fotoboek, Schaamte, Vlinder, De blauwe engel, De zee, Ridders zonder vrees, Een man en Kamer 421. De cd is geproduceerd door Indiëlabel Records.

PAUL SEVERSPaul Severs is overleden. Hij is 70 jaar geworden. De zanger bracht onder andere de volgende nummers uit: Geen wonder dat ik ween, Ik ben verliefd op jou, Zeg 'ns meisje, Niki pas op, Hé Suzie, Lief, Het kind, Als de zomer weer zal komen en Liefste meisje. De samensteller van deze site wenst familie en vrienden van Paul veel sterkte toe voor de komende tijd.

BERRITTA EN YVESVan Berritta en Yves ligt een nieuw album in de (internet)winkels met de titel Onze droom. Er staan 10 nummers op het schijfje waaronder Zoveel mooie dingen, Samen zijn, Droom van jou, Omhoog die handen, Mooie ogen, Wat jullie ons hebben gegeven, Zeven rode rozen en Mijn engel. De cd is geproduceerd door JC Records.

GERT DE JONGGert de Jong heeft een nieuwe single uitgebracht met de titel Lente op 't platteland. RW Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

RENÉ ULEHAKEVan René Ulehake ligt een nieuw album in de (web)winkels met de titel Als je wilt. Er staan 11 nummers op het schijfje waaronder Superdag, Toe huil niet meer, Als je wilt, Kus me toch, Zomerzon, Ik ben zoals ik ben, Ik schrijf mijn naam, Maak me niet gek en Wat ben je mooi. RU Records heeft de cd geproduceerd.

CHRIS CLARKChris Clark heeft een nieuwe single uitgebracht met de titel Zonder spijt. Eerder bracht de zanger onder andere Ik verlang naar je liefde en Zomer van mijn dromen uit. Scorpion Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

ROBERT PATERRobert Pater heeft een nieuw album opgenomen met de titel Geluk. Eerder bracht de zanger ondermeer de volgende singles uit: Eenzaam en alleen, Jij en ik, Bella bella sigñorita, Mooie Madonna. Helena, Ik kan jou niet vertrouwen en Een roos in de morgen. CD Hamster Records zorgt ervoor dat het schijfje 3 mei verkrijgbaar is in de (internet)winkels.

ROBERT ABIGAIL, WILLIAM HUNSWIJK EN BIG DAWGVan Robert Abigail, William Hunswijk en Big Dawg is een nieuwe single verschenen met de titel Over en klaar. BIP Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer van het gelegenheidstrio te koop is op de bekende downloadsites.

MARTIN VAN DOORNMartin van Doorn heeft een nieuwe single uitgebracht met de titel Als de morgen nooit meer komt. Eerder bracht de zanger ondermeer Mooi is het leven, Lege dagen vele vragen, Een vriend voor het leven en Anders dan met jou uit. Dutch Artist Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

DIEGO HOLZKENDiego Holzken heeft een nieuwe single uitgebracht met de titel Zonder jou. U kent de zanger ondermeer van Alleen jou en Hoe kan ik je hart bereiken. Smaragd Music heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

THOM CRAANEThom Craane heeft een nieuwe single opgenomen met de titel Proost op elke dag. Eerder bracht de zanger onder andere Dansen, Watje, Zeg mij, De nacht is mijn leven, Ik was effetjes d'r naam kwijt, Nobody is perfect en Ik zou het willen weten uit. Rood Hit Blauw Records zorgt ervoor dat het nummer 15 mei te vinden is in de diverse downloadshops.

STEFFAN DE KUSTVan Steffan de Kust is een nieuwe single te downloaden met de titel Draai je om. Eerder bracht de zanger het nummer Geef mij je liefde uit.

MILANAVan Milana is een nieuwe single te downloaden met de titel Als jij zou weten. Eerder bracht de zangeres ondermeer de nummers Nog duizend keer, Een zo'n mooie nacht (is mij te weing), De liefde wint, Ik kan jou echt niet meer weerstaan, Deze parfum, Verboden liefde en Doet het jou dan echt geen pijn uit.

DE RADIO VERONICA TOP 1000Een Nederlandstalige notering uit de Radio Veronica Top 1000. Deze lijst werd uitgezonden ter gelegenheid van de 500ste Top 40.

Artiest: De Zangeres Zonder Naam.

Titel: Jongens van 18 jaar.

Notering: Nummer 869.

ANNO BRITTINGVan Anno Britting is eenm nieuwe single te downloaden met de titel Jij bent de ware voor mij. Eerder bracht de zanger ondermeer de volgende nummers uit: Hey mijn lief, Voor altijd mijn allessie, Djana, Elyza en Wat zal het mooi zijn.

FREDDY DAVISVan Freddy Davis ligt een nieuw album in de (web)winkels met de titel 19 keer (van harte). Enkele nummers die op het schijfje staan zijn De zon in mijn ogen, Mijn kleine Vlaanderen land, Mooi zijn mijn dromen, Ik verloor mijn hart aan Griekenland, Adios my darling, Ach Sonja, Voor jou, Zolang je van me houdt, Ik zie het in jouw ogen en Dit is liefde. Het schijfje is geproduceerd door Scorpion Records.

EEN DUIK IN HET HITVERLEDENEen Nederlandstalige notering uit de Radio Noordzee Internationaal Top 50, uitgezonden 04-01-1974.


Artiest: Drs. P

Titel: Veerpont.

Notering: Nummer 48.

JO VALLYJo Vally heeft een nieuwe single uitgebracht met de titel Wij leven nu. Eerder bracht de zanger ondermeer Mijn les geleerd, Neem me mee, Want als ik nog van je hou, Dana, Puur, 1000 zonnestrallen, Ik kan niet zonder jou, Ik heb je nodig, Aan het Noordzeestrand en Kind van een vreemde man uit. VS Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

DANIËL LOHUESDaniël Loheus brengt op 5 mei een nieuwe LP uit met de titel Electrisch live. Er staan 14 nummers op de plaat waaronder Volle maone, Kwelt, Prachtige mooie dag, Van kier tot Tokia, 't Giet zoas 't giet, Noar huus, Gao weg, Hoe kan dat nou en 't ien of 't ander.

EEN ZEEZENDER DJ HITTIPEen Nederlandstalige hittip van een zeezender dj.

Dj tip van: Tony Berk (Radio Noordzee Internationaal.

Naam: The New Four.

Titel: Dag liefde dag geluk.

Datum: 27-7 t/m 02-08-1974.

EDDY WALCHVan Eddy Walch is een nieuwe single verschenen met de titel Papa. U kent de zanger onder andere van Heerlijk naar mijn zin, Tafeltje voor twee, Laar mij maar, Vuurtje, Annelies en Mijn wonder. FX Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

NIELS DESTADSBADER, SARAH BETTENS EN PAUL MICHIELSVan Niels De stadsbader, Sarah Bettens en Paul Michiels is een nieuwe single verschenen met de titel Door jou. De oprengst van het nummer komt ten goede aan Kom op tegen Kanker. Moskito Records heeft ervoor gezorgd dat het te vinden is in de diverse downloadshops.

RADIO NOORDZEE INTERNATIONAAL TROEF 20Radio Noordzee Internationaal zond van mei 1973 tot augustus 1974 de Troef 20 uit. De nummers die in deze lijst stonden waren kanshebbers voor de R.N.I. Top 50.


Artiest: Roek Williams.

Titel: Elsje.

Notering: Nummer: 15.

Uitgezonden: 05-05-1973.

3JSJan Schilder (de witte) verlaat de 3JS. Na lang wikken en wegen heeft de gitaarist besloten zich volledig te focussen op zijn soloproject Blanko. Na de Theathertour van het trio neemt  Robin Johannes Kuller het stokje over.

ROB VAN DAAL, ANGELO EN ROGIERVan Rob van Daal, Angelo en Rogier is een nieuwe single te downloaden met de titel Den Brabander. Het is het eerste nummer dat het gelegenheidstrio heeft uitgebracht.

TAKE IIVan Take II is een nieuwe single te downloaden met de titel Holiday. Eerder bracht het duo onder andere Als ik thuiskom, Kom en Zing uit.

JOHAN VAN GELDERJohan van gelder heeft een nieuwe single uitgebracht met de titel Je liegt en bedriegt. JVG Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te te vinden is in de diverse downloadshops.

IVE RÉNAARTSVan Ive Rénaarts is een nieuwe single te downloaden met de titel Waar de zon en de zee elkaar kussen. Eerder bracht de zanger ondermeer de volgende nummers uit: Boerenmeid, Vrienden, Doe me geloven, Jij wil vrij zijn, Hucklebuck en Einde van ons verhaal.

BERTJAN EN MICHAELVan Bertjan en Michael is een nieuwe single verschenen met de titel Maria Maria. Sterren Music heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

HOLLANDSE NIEUWE (WEEK 17)De Hollandse Nieuwe is elk uur te horen op RadioNL.

Artiest: Frans Bauer.

Titel: Leugentje om bestwil.

Eerder uitgebrachte nummers: o.a Heb je even voor mij, Als srerren aan de hemel staan en Hé lekker ding.

IDALY EN FEMKE LOUISEVan Idaly en Femke Louise ligt een nieuwe single in de (web)winkels met de titel Alleen jou. Het tweede nummer is de instrumentale versie. Top Notch heeft het schijfje geproduceerd.

HARTEN 10Van Harten 10 is een nieuwe single te downloaden met de titel Praten. U kent het duo ondermeer van de nummers Blijf bij mij, Dat was vroeger, Bewaar je dromen niet voor morgen, Platteland, Geleend, Wat is mooier, Ik wil je niet kwijt, Hou me vast en Beetje bij mij.

GLENN DE KONINGVan Glenn de Koning is een nieuwe single verschenen met de titel Eentje moet kunnen. U kent de zanger ondermeer van Jij doet iets met mij, Dit is wat ik wil, Samen met jou en Het is tijd. TCB Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

JOHN HEESAKKERSVan John Heesakkers is een nieuwe single verschenen met de titel Het leven is te mooi. U kent de zanger ondermeer van Ga niet weg, Ga met me mee Barbara, Jij bent het meisje voor altijd en Layla. CD Hamster Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

NICKY BAEGENVan Nicky Baegen is een nieuwe single te downloaden met de titel Buona sera/Oh Marie. Eerder bracht de zanger het nummer De allermooiste vrouw uit.

MUZIEK PARADE TOP 20Een Nederlandstalige notering uit de Muziek Parade Top 20.

Artiest: Herman van Keeken.

Titel: Corina Corina.

Notering: Nummer 20.

Periode: maart 1960.

BENOOZBenooZ heeft een nieuwe single opgenomen met de titel Je moet het durven. U kent de zanger ondermeer van Geld speelt geen rol, Schoonheid zit van binnen en Romeo. Rood Hit Blauw Records zorgt ervoor dat het nummer 29 mei te koop is op de bekende downloadsites.

SIMONE EVERSDIJKVan Simone Eversdijk is een nieuwe single verschenen met de titel Ik kan zonder jou. Eerder bracht de zangeres onder andere Ik mis je zo en Leef uit. Mickim Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

DJANGO WAGNERVan Django Wagner ligt een nieuwe single in de (web)winkels met de titel Liefde. U kent de zanger ondermeer van de nummers Kali, Mijn naam dat is Marina, Mijn lieve schat, Zonder jou kan ik niet leven, Laat me lachen, Daar zijn vaders voor, Ik hou nog steeds van jou en Die ene vrouw. Het schijfje is geproduceerd door Berk Music.

HENK EN ALICIAHenk en Alicia hebben een nieuwe single uitgebracht met de titel Sta op en schreeuw. HA Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

DE NUMMER 1 UIT DE NEDERLANDSTALIGE TOP 50

 (week 16)

De Nederlandstalige Top 50 is samengesteld door de streamingsite NederHits.nl. Voor meer informatie over de stream kunt u kijken op de website www.nederhits.nl.

Artiest: Tino Martin.

Nummer: Alles.

ILSE DE LANGEVan Ilse de Lange is een nieuwe single verschenen met de titel Het regent in mijn hart (live). Firefly Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

SUSANNA VELDMEIJERVan Susanna Veldmeijer is een nieuwe single verschenen met de titel Al had je alles. U kent de zangeres onder andere van Zomerliefde, Laat mij m'n gang maar gaan, Ik heb genoeg van jou en Ciao ciao amore. Cornelis Music heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

KIMBERLYKimberly heeft een nieuwe single uitgebracht met de titel Ga mee (op avontuur). U kent de zangeres ondermeer van Het hele leven moet een feestje zijn, Ik leef vandaag, Jij hoort erbij, Waar een wil is is een weg, Liever zonder jou, Er is altijd wel wat en Dat zou jij wel graag willen. Storm Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

ROWWEN HÈZEVan Rowwen Hèze is een nieuwe single te downloaden met de titel Zigeunerin. U kent de groep ondermeer van de nummers Bestel mar, Kroenenberg, Ay ay ay, 't Roeie klied, De neus omhoeg, Lucht, Auto vliegtuug, De Peel in brand, Nar boave en Manne van staal.

VESTER WEERTVester Weert heeft een nieuwe single uitgebracht met de titel Voor altijd in mijn hart. U kent de zanger ondermeer van Jij, Het is goed zo en Mijn vrouw. Storm Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

HENK-JAN TANGENBERGHenk-Jan Tangenberg heeft een nieuwe single uitgebracht met de titel Kalispera. Crewson Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

DANIËL


Daniël heeft een nieuwe single uitgebracht met de titel Het ritme van je hart. RS Music heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

MARTIJJEVan Martijje is een nieuwe single verschenen met de titel Weg van de wereld. M-Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

WILMOWilmo heeft een nieuwe single uitgebracht met de titel Tot over mijn oren. U kent de zanger van Ik ben als jij. All 4 You Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

WOUTER SURVANIVan Wouter Survani is een nieuwe single te downloaden met de titel Mijn dromen. U kent de zanger onder andere van de volgende nummers: Het leven is mooi en Nieuwe start.

SEBASTIAAN DE LANGENSebastiaan de Langen heeft een nieuwe single uitgebracht met de titel We gaan genieten van de zomerzon. Anno Productions Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

BART KAËLLVan Bart Kaëll is een nieuwe single te downloaden met de titel Annelies uit Sas van Gent (live). Eerder bracht de zanger onder andere de volgende nummers uit: De Marie-Louise, Ik weet niet wat ik doe, Zeil je voor het eerst, Mooi om te zien, We doe het morgen wel, Lichaamstaal, Op mijn fiets en Ik kan het niet geloven.

ANITAVan Anita is een nieuwe single verschenen met de titel Want als je lacht. U kent de zangeres ondermeer van De zon kan niet altijd schijnen, Dromen, Een moeder ben je niet voor even, Mijn leven lang, Hé hé André, Ik heb het helemaal gehad en Die kleine merel. VNC Music heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

ERWIN FILLEEErwin Fillee heeft een nieuwe single uitgebracht met de titel Nachten van Parijs. Ultimatedisk Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

QUINCY BRINKVan Quincy Brink is een nieuwe single verschenen met de titel Verliefd. Sony Service Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

MARIJNVan Marijn is een nieuwe single verschenen met de titel Hey ho jij. BE Artist Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

FRANK HOEKVan Frank Hoek is een nieuwe single te downloaden met de titel Leve de lol. Eerder bracht de zanger onder andere de nummers Lange blonde haren, Feesten door de nacht en Wij willen in de polonaise uit.

JOSJEVan Josje is een nieuwe single te downloaden met de titel Laat ze maar. Eerder bracht de zangeres ondermeer de nummers Ik laat je nooit meer gaan en Ontdooi me uit.

EDWIN KALJOUWVan Edwin Kaljouw is een nieuwe single te downloaden met de titel Hela hela ho. U kent de zanger ondermeer van de volgende nummers: Stapelgek, Handen naar boven, Zorg dat je happy wordt, Laat iedereen en Prima.

AMANDA KOHLERAmanda Kohler heeft een nieuwe single uitgebracht met de titel Zoals je weet. U kent de zangeres ondermeer van Ik leef niet om te werken, Waarom zou je sparen, Fotoalbum, Ik ben verliefd, Betoverd door jou, Laat de wind lekker waaien en Feesten in de stad. Rood Hit Blauw Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

PATRICK JOCHEMSPatrick Jochems heeft een nieuwe single uitgebracht met de titel Maar als ik jou maar even zie. Bling Music heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

BENNIE JOLINKVan Bennie Jolink is een nieuwe single te downloaden met de titel I-J mot deur. Het nummer komt van het album Post Normaal dat de zanger enkele weken geleden heeft uitgebracht.

FRANS BAGGERMANFrans Baggerman heeft een nieuwe single uitgebracht met de titel Gisteren heeft zij mij verlaten. CD Hamster Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

ARNO SLOOTVan Arno Sloot is een nieuwe single te downloaden met de titel Waar ga jij zo laat naar toe. Eerder bracht de zanger het nummer Eenzaam verloren uit.

DÉON LEON.Van Déon Leon is een nieuwe single te downloaden met de titel Voel je vrij. Eerder bracht de zanger het nummer Ineens uit.

MAICOMaico heeft een nieuwe single uitgebracht met de titel Een nieuw begin. U kent de zanger ondermeer van Ik wil weer met je dansen, Jij bent mijn nummer één, Liefde is een virus, Zoveel moois, Jij, Morgen en Lach leef en geniet. Hit It! Music heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

SABIEN POELSVan Sabien Poels is een nieuwe single te downloaden met de titel Dans. Eerder bracht de zangeres onder andere de volgende nummers uit: Hier en nu, Je kent me beter dan ik en Eerst geloven en dan zien.

JACK VAN RAAMSDONKVan Jack van Raamsdonk is een nieuwe single verschenen met de titel Niemand weet. Eerder bracht de zanger onder andere Leg je hoofd maar op mijn schouder, Lange hete zomer, Maar toch hou ik van jou en Bianca uit. Rood Hit Blauw Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

FREEK VANROOYVan Freek Vanrooy is een nieuwe single verschenen met de titel Jij doet iets met mij. U kent de zanger ondermeer van Hij is alleen, Kijk naar boven en Telkens opnieuw. PK Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

JORDY CARREROJordy Carrero heeft een nieuwe single uitgebracht met de titel ''Hey meisje hey''. Eerder bracht de zanger ondermeer Jij bent mijn zoon, Alles en Hier ver vandaan uit. Tip Top NL Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

SABIEN POELSSabien Poels heeft een nieuw album opgenomen met de titel Licht. Eerder bracht de zangeres ondermeer de singles Dans, Hier en nu, Je kent me beter dan ik en Eerst geloven en dan zien uit. 7 juni is het schijfje verkrijgbaar in de (web)winkels.

EUGENIE MONACOVan Eugenie Monaco is een nieuwe single verschenen met de titel Ik geef je. Showbizzinfo Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

C-JUNIORVan C-Junior is een nieuwe single verschenen met de titel Ik heb je nodig. FH Entertainment Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

RENÉ KARSTVan René Karst is een nieuwe single te downloaden met de titel Atje voor de sfeer (feest remix). Eerder bracht de zanger onder andere de volgende nummers uit: Laat ze maar zien, Dat moet je niet doen, En we dansen en we springen, Samen met jou, De deur van de kroeg en Wat een feest.

MUZIEKFEEST OP HET PLEIN (DEEL 4)


Cornelis Music brengt 7 juni deel 4 uit de serie Muziekfeest op het plein uit. Er staan 40 artiesten op de schijfjes waaronder Suzan en Freek met Als het avond is, Jan Smit met Betere tijden, John West met Nee ik rij niet....want ik wil drinken, Rinus Werrens met Liefdesdans, Stef Ekkel met M'n allerliefste meisje, Henk Dissel met Wie gaat dat betalen, Grad Damen met Zuiver hart, Alex met Kus me snel, René Karst met Atje voor de sfeer en Ferry de Lits met Want jij.

WILLIAM KRUIZINGAWilliam Kruizinga heeft een nieuwe single uitgebracht met de titel Opa en oma bedankt. U kent de zanger van ondermeer Nu en Achter de horizon. Melody Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

MIKE ANDERSONVan Mike Anderson is een nieuwe single verschenen met de titel Vanavond. Hit It! Music heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

ALBERT EN MARGRETHAAlbert en Margretha hebben een nieuwe single opgenomen met de titel Als je vrienden hebt. Rood Hit Blauw Records zorgt ervoor dat het nummer 24 april te koop is op de bekende downloadsites.

JORDY VAN VILSTERENVan Jordy van Vilsteren is een nieuwe single te downloaden met de titel Alleen voor jou. Eerder bracht de zanger onder andere de volgende nummers uit: Dit is het begin, Jij hebt mijn hart gebroken, Ritme van de muziek, Zo lief zo mooi (andersom) en Met Gevoelens moet je niet spelen.

BOBBY PRINSVan Bobby Prins is een nieuwe single te downloaden met de titel Mijn liefste meisje. Eerder bracht de zanger ondermeer de volgende nummers uit: Zeg toch geen vaarwel mijn schat, Samen dansen aan de zee, Ik kan jou niet missen, Jij was de liefde van mijn leven, Hou me vast, Alleen is maar alleen en Toe kom in m'n armen.

HET IJSSEL DUOVan Het IJssel Duo is een nieuwe single te downloaden met de titel Liefde is de sleutel. Eerder bracht het duo ondermeer de volgende nummers uit: Als ik een zonnestraal kan vangen, Dat komt door jou, Je bent m'n meisje, Héééy ober ik heb zo'n dorst, Als je auto rijdt, Niets te verliezen, Links rechts, Het dingetje en Hé mooie meid.

INA WALDAVan Ina Walda is een nieuwe single te downloaden met de titel Zo ben ik. Eerder bracht de zangeres het nummer Kerel o kerel uit.

LUCKY FONZ IIIVan Lucky Fonz III ligt een nieuw album in de (internet)winkels met de titel Multimens. Enkele nummers die op de cd staan zijn Praten, Ik had nog willen zeggen, Machteloos, 17 jaar geleden, App me, De mossel, Ruwe bolster blanke pit, In Utrecht wonen meisjes en In de loop der jaren. Het schijfje is geproduceerd door Top Notch Records.

TONY SERVIVan Tony Servi is een nieuwe single te downloaden met de titel Nu sta ik hier alleen. Eerder bracht de zanger ondermeer de volgende nummers uit: Waarom, Jouw warme land, Volg de stem van je hart en Als vriendschap liefde wordt.

EDWIN BOSWillem Bos heeft een nieuwe single uitgebracht met de titel In dromen geloven. U kent de zanger ondermeer van Truckchauffeur in hart en nieren, Bloodmooie vrouw, Jij bent meer dan alles, Genieten van de zomer, Een plekje in mijn hart, Alles, Je eigen held en De ware voor mij. Prent Music heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

JOS BOSMAVan Jos Bosma is een nieuwe single te downloaden met de titel Bekijk 't maar. Eerder bracht de zanger onder andere de volgende nummers uit: Ik wil met jou, Wachten op jou en Want zij.

ELSY MVan Elsy M is een nieuwe single verschenen met de titel Niets te geven. U kent de zangeres onder andere van Ik hou van jou steeds meer, Als jij maar bij me bent en Mooi is het leven met jou. Old Street Records zorgt ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

JUSTIN HAVERHORSTVan Justin Haverhorst is een nieuwe single verschenen met de titel Wij kunnen alles overwinnen. Eerder bracht de zanger onder andere Weekend en Annemiek uit. Ultimatedisk Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

WOONWAGEN FEESTHit It! Music brengt 26 april deel 3 uit de serie Woonwagen feest uit. Er staan 20 artiesten op het schijfje waaronder Rudy de Wit met Onder de volle maan, Charelle met Zoals je weet, Robert Pater met Eeenzaam en alleen, Leon Basley met Ik ben alleen vannacht, Marlous met De nacht is nog jong, Dennis Jones met Ondersteboven, Eduard met Alles wat we delen en Jordi Falcon met Sexy lady.

TRIJNTJE OOSTERHUISTrijntje Oosterhuis heeft een nieuw album opgenomen met de titel Dit is voor mij. Ook de gelijknamige single van de zangeres staat op de cd. 24 mei is het schijfje verkrijgbaar in de (web)winkels.

WIJSNEUSVan Wijsneus is een nieuwe single te downloaden met de titel Liever lui dan moe. Eerder bracht de zanger het nummer Tegen de stroom uit.

QUIDO VAN DE GRAAFVan Quido van de Graaf is een nieuwe single te downloaden met de titel Hier bij jou. Eerder bracht de zanger onder andere de volgende nummers uit: Geef me vannacht, Onbereikbaar, Waarom nou niet, Voorbij zijn de dagen, Zo alleen, Alles wat ik doe, Als je niet kiezen kan, Morgen is van mij en Laat ze maar praten.

JOHN WESTVan John West is een nieuwe single te downloaden met de titel Ik zag je staan. Eerder bracht de zanger ondermeer de volgende nummers uit: Jij laat me leven, Nee ik rij niet....want ik wil drinken, Jouw blik, Lekker ding, Wit zwart, Zou dit dan liefde zijn, Wat een hete zomer, Blijf bij mij en Voel je dan niet.

CORRY KONINGS EN BROWNIE DUTCHVan Corry Konings en Brownie Dutch is een nieuwe single te downloaden met de titel Koningsdag. Het is het eerste nummer dat het gelegenheidsduo heeft uitgebracht.

DE NUMMER 1 UIT DE ORANJE TOP 30 (WEEK 16)

 

Een selectie uit de Oranje Top 30 is te zien op TV Oranje: vrijdag van 20.00u-21.00u, zaterdag van 16.00u-17.00u en zondag van 11.00u-12.00u.

Artiesten: René Karst.

Titel: Atje voor de sfeer.

GLENNIS GRACEVan Glennis Grace is een nieuwe single te downloaden met de titel Ik wil niet zonder jou. U kent de zangeres onder andere van Hoe, Dansen met het leven, Als je mij weer aankijkt, Afscheid, Ik ben niet van jou en Ondanks alles.

GEBROEDERS ROSSIGVan de Gebroeders Rossig ligt een nieuwe single in de (internet)winkels met de titel Rood, wit en blauw. Eerder bracht het duo onder andere de nummers Alie exprezz, De poppen aan het dansen, Hallo allemaal, De strijkplank, Links rechts voor terug, 't Is nooit te laat, Geef me een kus en Morgen zien we dan wel weer uit. Het schijfje is geproduceerd door Berk Music.

DE ZEEZENDER DJ EN ZIJN PLAATEen zeezender dj die een Nederlandstalige plaat heeft uitgebracht.


Dj's: Bob en Brenda (Krijn en Frida Torringa).

Titel: Kom 't door jou.

Dj geweest op de zeezender: Radio Veronica.

GERRY HOLLANDVan Gerry Holland ligt een nieuwe single in de (internet)winkels met de titel Wat jij me aan hebt gedaan. Het tweede nummer is de instrumentale versie. Eerder bracht de zanger onder andere de volgende nummers uit: Zeg het met rozen, Ik wil 't niet weten, Knoop 't maar in je oren, Lachen is het beste medicijn, Laat de hele boel maar waaien. CD Hamster Records heeft het schijfje geproduceerd.

VAN DIK HOUTVan Van Dik Hout is een nieuwe single te downloaden met de titel Goud uit het niets. Eerder bracht de groep onder andere de volgende nummers uit: Een nacht eeuwigheid, Stil in mij, Alles of niets, Meer dan een ander, Mijn held zijn, Pijn, De zon achterna, Stap voor stap en Volle maan.

DE RADIO ATLANTIS TOP 40Een Nederlandstalige notering uit de Radio Atlantis Top 50, uitgezonden 05-08-1973.


Artiest: John Horton.

Titel: Iemand heeft je pijn gedaan.

Notering: Nummer 34.

THEO MEZZTheo Mezz heeft een nieuwe single opgenomen met de titel Alsof ik gek ben. Eerder bracht de zanger Jij en ik, Kom dans vanavond met mij, Als ik jou niet had gehad, Weekend, Lekker in mijn vel, Je laat me zweven en Vrolijk zijn uit. Rood Hit Blauw Records zorgt ervoor dat het nummer 12 juni te koop is op de bekende downloadsites.

YEUGUENIYeugueni heeft een nieuwe single uitgebracht met de titel Leve de ronde. Eerder bracht de zanger Morgen ziet er goed uit, Wat nu belangrijk is, Waar je niet bent, Nooit meer ergens, Adem, Uit het niets, Elisa en Was er maar iemand uit. VTR Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

DE NATIONALE HITPARADEDe Nationale Hitparade werd uitgezonden op het radiostation Hilversum Drie en op de tv in het programma Avro's Toppop.


Artiest: Don Mercedes.

Titel: Rocky.

Notering: Nummer 3.

Uitgezonden: 29-05-1976.

RICK FOLKERSVan Rick Folkers is een nieuwe single verschenen met de titel Mooi is mijn Griekenland. U kent de zanger ondermeer van Ware liefde en Wat moet ik nou. Smaragd Music heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de bekende downloadshops.

JOHN LEOJohn Leo heeft een nieuw album opgenomen met de titel Nooit te laat. 24 juni is het schijfje verkrijgbaar in de (internet)winkels.

FRANK VERKOOYEN EN COLINDAFrank Verkooyen en Colinda hebben een nieuwe single uitgebracht met de titel Die ogen van jou. Nap Records zorgt ervoor dat het nummer van het gelegenheidsduo 3 mei te koop is op de bekende downloadsites.

EVERT VAN HUYGEVOORTEvert van Huygevoort heeft een nieuwe uitgebracht opgenomen met de titel Dat doe jij. U kent de zanger ondermeer van Blijf de hele avond bij mij, Laten we dansen, Al mijn maten, Mijn levensdoel, Ik spring voor NAC, Iemand zoals jij en Ik ga leven. Hit It! Music heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

CATHARINA HULTERSVan Catharina Hulters is een nieuwe single verschenen met de titel Wat doe je. Eerder bracht de zangeres ondermeer de volgende nummers uit: Er is maar één vrouw, Is er 'n ander, Het verkeerde moment, Als je naar me kijkt, Bel me op als je eenzaam bent en Ik leef alleen voor jou.

HENK WESTBROEK EN MR. POLSKAVan Henk Westbroek en Mr. Polska is een nieuwe single te downloaden met de titel Zonder jou. Het is het eerste nummer dat het gelegenheidsduo heeft uitgebracht.

EEN NUMMER GESCHREVEN DOOR VADER ABRAHAMVader Abraham heeft veel nummers geschreven voor andere artiesten. Dit is er één van.

Artiest: De Sunstreams.

Titel: Mijn allerbeste vriend.

Uitgebracht in: 1989.

FRANS HOEK EN JACK KUNKELSVan Frans Hoek en Jack Kunkels is een nieuwe single verschenen met de titel Lekker lopen (vierdaagse versie). KAV Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer van het gelegenheidsduo te koop is op de bekende downloadsites.

ANDY SWINGSTARAndy Swingstar heeft een nieuwe uitgbracht met de titel Bikini. Eerder bracht de zanger Ik schrijf je naam uit. Ambi Hall Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

ADYA EN JOHAN SCHATTEMANVan Adya en Johan Schutterman is een nieuwe single te downloaden met de titel Oh Suzanna. Het is het eerste nummer dat de gelegenheidsformatie heeft uitgebracht.

RENÉE DE HAAN EN DARIOVan Renée de Haan en Dario is een nieuwe single te downloaden met de titel De nacht is nog te lang. Het is het eerste nummer dat het gelegenheidsduo heeft uitgebracht.
Omhoog