Tuinplanten

Communities

ZeelandNet

Tuinplanten

3.773 bezoekers 1 lid Log in

Struiken voor in de tuin met korting.


Struiken planten.

Een struik kan iedereen. Al kan een struik planten best zwaar werk zijn, het is absoluut niet ingewikkeld. Bij grotere maten struiken is het handig om goed voorbereid te gaan planten. Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat het planten makkelijk te doen is. De voorbereidingen moet je niet te lang van te voren doen, maar je kan prima een paar dagen ervoor beginnen met de voorbereiding.

Als eerste moet je zorgen dat de grond goed voorbereid is. Het gat wat je gaat graven voor de struik kan al een paar dagen voor het planten gebeurd. Woel de aarde goed los. Dit doe je omdat de wortels van de struik zo makkelijker en snel door zullen groeien. Het plant gat moet in elk geval twee keer zo groot zijn als de kluit van de struiken.

Als je een haag van de struiken wil maken is het handig om een draad te spannen. Dit doe je over de lengte waar de haag komt te staan. Zo is het makkelijker om een rechte haag geul te graven voor de hagen. Je maakt voor een haag namelijk geen losse gaten maar je graaft dan één lange geul om de struiken in te planten.

Verder is het belangrijk dat de grond waar in ze komen te staan onkruid vrij is. Dit omdat anders het onkruid de voedingstoffen uit de grond haalt, die eigenlijk de haag nodig heeft. Is het van nature al geen vruchtbare grond, verbeter dan de grond met potgrond. Het is namelijk zeer belangrijk met net geplante struiken dat er genoeg voeding en water in de grond zit, om een sterke en gezonde struik te worden.

In de periode van Oktober tot Juni worden de meeste struiken met losse wortel of kluit geleverd. Het is wel belangrijk dat deze struiken zo snel mogelijk in de grond worden gezet. Een struik die met pot word geleverd, dit is meestal de warme zomer maanden, die kunnen prima een paar dagen boven de grond blijven staan.

Zorg ervoor dat je met het planten de struiken recht op zet in het plant gat. Daarna vul je het gat met grond en voegt direct water toe. Drukt de grond rond de struik voorzichtig aan. De struik moet op de zelfde diepte in de grond staan als hij in pot stond. Bij struiken met kluit kun je meestal wel zien hoe diep hij in de grond heeft gestaan bij de kweker. Ook dit moet weer over een komen.

Een struik moet wennen aan zijn nieuwe plek. En is ook nog eens net vervoerd. Zorg er dan ook goed voor dat ze dagelijks genoeg water krijgen. Alleen dan krijg je een mooie en sterke struik.

Op onlinegroen.nl kun je snel en makkelijk veel verschillend struiken kopen. Elke struik heeft een andere verzorging nodig. Let hier goed op bij het planten maar ook bij het onderhouden van de struiken.

Wij leveren alleen A-kwaliteit struiken, ook kunnen deze bezorgd worden door heel Nederland. Dit voor een vast en laag bezorgtarief.

Omhoog