Landelijke stijl en grootmoederstijd

Communities

ZeelandNet

Landelijke stijl en grootmoederstijd

Welkom in onze woning met landelijke uitstraling

252.102 bezoekers 67 leden Log in

Welkom in onze woning via de digitale snelweg

Op deze pagina's kun je een virtuele toer door onze woning maken. Onze woning is ingericht in landelijke stijl met veel handgemaakte, zelfontworpen meubels. We wonen in een (standaard)hoekwoning. In de aanbouw hebben we o.a. een grote woonkeuken gerealiseerd. Neem eens een kijkje in onze keuken, onze woonkamer en geniet mee van de tuin.  

web count

Sfeer

Via deze community proberen we slechts een bepaalde sfeer weer te geven. Je vindt hier geen uitgebreide beschrijvingen of bouwtekeningen van onze handgemaakte meubels.  Heb je zelf mooie foto's van je (landelijke) interieur of misschien ook een handgemaakte keuken ? Laat het ons weten. We zijn benieuwd.

Bloemen met nostalgische uitstraling

Een kannetje met voorjaarsbloemen geeft geur en kleur aan het interieur. Wie kent ze nog: flieren, ouderwetse bloemen uit grootmoederstuin.

Grootmoeders handwerk in landelijk interieur

Ouderwets handwerk, zoals haakwerk, kan prima worden toegepast in een landelijk antiek interieur. Denk aan kastrandjes, gehaakte pannelappen, gordijntjes of onderzettertjes voor de glazen.

Grootmoeders keuken

Heel ouderwets: draadjesvlees en stoofpeertjes, de gerechten van vroeger smaken nu nog net zo lekker.

En als nagerecht: griesmeelpudding in een mooie vorm.

De keuken is bij uitstek een plek om te genieten van een kopje geurige thee en zelfgebakken appeltaart. Samen lezen in A is een Aapje of het Tovervisje van Piggelmee. Kletsen over spelletjes van vroeger: tollen, murpels, pijpjes maken van kastanjes uit het herfstbos.

Rommelmarkten en internet

Via internet (o.a. Prikbord van Zeelandnet) lukt het  vaak leuke stoeltjes of aparte lampen op de kop te tikken. Ook op een rommelmarkt kun je soms nog brocante spulletjes vinden. In onze woning zijn veel oude keukenspullen te vinden die afkomstig zijn van mijn (groot)ouders, zoals een eiermandje, petroleumstel, emaille pannen en een wandkoffiemolen.

Verzameling

Neem eens een kijkje in het fotoalbum in de map ERFSTUKJES, met daarin foto's van (familie)erfstukjes.  Foto's van o.a. een schrijfboekje, gedateerd juli 1915, gebruikt als poëziealbum. Een aantal gedichtjes kun je nalezen onder OUDE GEDICHTJES.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Poll

Welke periode is je tuin op z'n mooist?

Community van de maand juni!

Het begon met een oude meidenkast......

Met de biedemeier meidenkast is het allemaal begonnen. Deze stond als opslagkast voor roestige spijkers, vettige blikken etc. al jaren in een rommelschuur. Het heeft uren gekost om de kast toonbaar te maken. Er zaten dikke verflagen (gekamd) over het vurenhout en sommige onderdelen moesten worden vervangen. Als verrassing kwam er uit de kast nog een oud olielampje tevoorschijn en een klein antiek sleuteltje. Wie zoekt, die vindt!

Handgemaakt naar authentiek voorbeeld

Een nostalgische woonkeuken

Het keukenblok is zelfontworpen en handgemaakt. Hierin zitten vele uurtjes werk. Maar het resultaat mag er zijn. Een ideale leefruimte erbij met de sfeer uit grootmoederstijd.

 

           

Handgemaakte eettafel

De tuin

Onze tuin is klein, maar staat bomvol planten en bloemen.  We houden van een ongedwongen sfeer en een tikje franse invloed met lavendel, stokrozen en hortensia's.  Vakantiegevoel in eigen tuin!

Een kijkje in de achtertuin

Kijk eens voor meer foto's van onze tuin in het fotoalbum.

Grootmoeders rommelzolder

Grootvader heeft een rommelschuur, grootmoeder heeft een rommelzolder....En daar stond, zuinigjes bewaard, een prachtige Singer handnaaimachine uit 1953.  Na de ramp wilde de grootmoeder van grootmoeder ook haar verdronken naaimachine vergoed krijgen, hoewel ze al erg oud was en haast nooit meer achter de naaimachine zat. Dit exemplaar is dus bijna nooit gebruikt en nog in heel goede staat. In het fotoalbum staan nog meer foto's van rommelzolderspulletjes.

Grootvaders rommelschuur

In de rommelschuur van grootvader bevinden zich de prachtigste spullen, veelal onder een dikke laag stof.  Menig verzamelaar zou graag eens een kijkje willen nemen in deze rommelschuur. Nieuwsgierig geworden? Kijk bij het item GROOTVADERS ROMMELSCHUUR voor een blik in deze rommelschuur.

 

Nieuws

Copyright

Zonder mijn toestemming mag geen enkele afbeelding worden

gekopieerd en/of voor andere doeleinden gebruikt worden.   

Omhoog