Mijn maagbandje

Communities

ZeelandNet

Mijn maagbandje

66.548 bezoekers 4 leden Log in

Mijn maagband zit erin

Het is zover mijn maagbandje zit erin.Vrijdagochtend vroeg opgestaan we zijn al om 4 uur weg gereden, geen files gehad dus we waren op tijd in het ziekenhuis. Toen mezelf gemeld en naar de juiste afdeling gegaan toen kreeg ik  nog wat laatste informatie en mijn bloeddruk en temperatuur werden opgenomen. Toen ging alles super snel ik moest snel omkleden kreeg een tromboseprik snel afscheid nemen van mijn vriend en ik werd richting ok gebracht.Ik vond dit allemaal erg snel gaan maar had als voordeel dat ik me niet zenuwachtig meer kon maken. Toen kreeg ik een infuus en een warme deken over me heen.Toen werd ik naar de operatie kamer gebracht.Heb een klein praatje met de arts gemaakt en ben toen in slaap gebracht.Toen ik wakker werd op de verkoeverkamer voelde ik me opgelucht,  blij dat dat achter de rug was.Ik heb de rest van de dag best veel geslapen en pijn gehad Maar zodra ik dat aangaf kreeg ik gelijk wat tegen de pijn en daar ben ik erg mee.

Zaterdagochtend voelde ik me al een beetje beter.Ik had genoeg gedronken dus mijn infuus mocht eruit en werd ik uit het ziekenhuis ontslagen.De weg naar huis vond ik zwaar al dat gewiebel deed pijn en ik werd misselijk.Ik ben gelukkig in slaap gevallen dus heb ik niet heel de reis mee gemaakt.Nu gaat het elke dag een beetje beter en gebruik ik wat minder pijnstillers.Ik moet nu 3 weken vloeibaar eten en tot nu toe gaat dat goed.Ik eet gepureerd fruit ,soep en drink heel veel water.

Welkom op community Mijn maagbandje

Deze community gaat over mijn maagband.  Een maagband is een hulpmiddel geen wondermiddel. Algemene informatie over een maagband kun je vinden op www.maagbandoperatie.nl 

 

1 jaar geleden heb ik voor mezelf de stap genomen dat ik graag een maagband zou willen. Ik heb toen een arts bezocht in Belgie maar toen ik dit verzoek had ingedient bij CZ kreeg ik NEE te horen. CZ wilde niet vergoeden om dat ik volgens hun niet zou voldoen aan de eisen van het NOK (nederlandse obesitas kliniek). Ik heb toen zelf contact op genomen met het NOK en op deze manier een afspraak bij hun gemaakt. De eerste afspraak was een groepsvoorlichting over hoe en wat met een maagband. De 2e afspraak had ik een onderzoek bij de arts en een gesprek met een dietiste en met een pyscholoog. Na deze gespreken brengen ze het ziekenfonds op de hoogte en geven ze hun mening. 3 weken na deze gespreken kreeg ik te horen dat ik een maagband krijg. Ik voldoe nu wel aan de eisen.

Hierna heb ik een voorlichting gekregen bij het Rijnstate ziekenhuis (arnhem) want hier zal ik mijn bandje krijgen. Heb even met de arts gepraat en met de anesthesist, en er is wat bloed afgenomen.

even voorstellen

Mijn naam is Hannely en ik ben 24 jaar. Ik ben studente op het ROC Zeeland in Goes. Mijn hobby's zijn film kijken, muziek luisteren en af en toe een beetje stappen.

nazorg traject

Het nazorg traject, Ik vind het niks en dit is om verschillende redenen.

De dietiste vertelt me niet echt dingen die ik al niet wist.  ( Dit is voor andere misschien wel zo )                                           

Het praten met de psyoloog ook hier hoor ik niet echt nieuwe dingen .Ik heb geen dingen waarvan ik de behoefte heb die eens flink te gaan analyseren met zijn allen (andere vinden dit fijn en ik denk ook echt dat ze zich hier begrepen en geholpen voelen )

Het sporten, het is is onder begeleiding van profs dat geeft je een veilig gevoel. Maar ik vind het sportprogramma niet zwaar genoeg. ( ook dit is natuurlijk heel persoonlijk en heeft ook te maken met de mate van het overgewicht, lichamelijke conditie en je leeftijd )

En het is toch helemaal in Arnhem dus ik ben op zo'n dag toch 8 uur aan het reizen.( als ik er veel van kon leren geeft dat natuurlijk niet maar nu vind ik het eigenlijk zonde van de tijd en besteed ik die uren liever om hier in de buurt wat te sporten)

1e keer opspuiten

mijn bandje is op 14 februari voor de eerste keer bijgespoten. Ik vond het best spannend om dat ik niet wist of het pijn zou doen, maar het deed helemaal geen pijn. Ja je voelt een prikje want er gaat een naald door je huid heen. Maar het viel me echt allemaal mee.Na het bijspuiten heb ik maar 1 dag vloeibaar gegeten want voelde me op mijn stage erg flauw met alleen maar vloeibaar. Maar alles ging goed nergens last van gehad. Ik merk nu wel dat ik minder kan eten als eerst. Maar het gekke is dat het niet bij al het voedsel is. Maar zal er waarschijnlijk ook aan liggen wat je verbrandt die dag. Ik voel me goed en dat is het belangrijkste!  Ik ben meer aan het bewegen ik zit nu op bewegen op muziek (we doen aerobics beetje streetdance ) ik ga geregelt zwemmen en loop veel. Ik ben nu 10 kilo kwijt dus ik ben op de goede weg.

2e keer opspuiten

 Ik heb mijn bandje nog een keer bij laten vullen er zit nu 4.ml in. Ik merk nu echt goed verschil kan minder eten moet echt veel rustiger eten. Ik eet geen brood meer want dat doet te veel pijn. Ik heb gelukkig nog niet moet braken. Het gaat dus allemaal heel voorspoedig en voel me goed. Ik ga me steeds beter voelen, van buiten en van binnen

3e keer opspuiten

 Ik heb mijn bandje nog een keer laten bijspuiten er zit nu 5 ml in en  nu merk ik pas goed dat ik hem heb. Ik kon eerst nog snel eten maar dat is nu echt verleden tijd. Zelfs als ik een beschuitje eet en ik doe het te snel dan voel ik gelijk pijn en wordt ik op deze manier dus terug gefloten door mijn maagband.Ik ben nu 15 kilo afgevallen in 7 maanden en ik ben hier heel tevreden mee.

hoe gaat het nu

Het is nu bijna 2 jaar dat mijn bandje erin zit.En hoe is de stand nu. Ik ben onder tussen nog een paar keer bijgespoten. Er is een keer zonder mijn medeweten een hoop weer uitgehaald. Het gevolg ik kon lekker veel eten. En dat deed ik dus ook. En het bijspuiten gebeurd steeds maar per half cc dus het duurde een poos voordat hij weer goed stond. IOp het moment zit er 5,5 cc in mijn maagband. En dat is voor mij op dit moment goed. Ik kan niet veel eten en als ik dat wel probeer ( ja blijf dwars ) wordt ik gelijk terug gefloten door mijn bandje. Ik ben nu 20 kilo kwijt dus ik mag niet klagen. maar ik weet dat als ik zelf nog beter mijn best had gedaan dan hadden dat er wel 30 kunnen zijn. Maar ik geef niet op en vecht moedig door tegen de kilo's. Maar het allerbelangrijkste Ik voel me super gelukkig en voel me goed van buiten en van binnen.

Ik heb me de laatste jaren veel verdiept in maagbandjes en toch wel ondekt dat er net zoveel negatieve als positieve ervaringen/ verhalen zijn met maagbandjes

Nieuws

Er zijn nog geen nieuwsberichten geplaatst.

Poll

Er is geen poll gevonden om op te stemmen.

Omhoog