mijn kinderfeestjes

Communities

ZeelandNet

mijn kinderfeestjes

107.404 bezoekers 553 leden Log in

Eenvoudig feest


Dit jaar hadden we een eenvoudig feest, geen thema, maar gewoon leuke spelletjes en wat te knutselen: 

 

Speel- en Knutselfeest: 

Tijdschema:

09.30 uur            : Gasten komen
09.30 - 10.00 uur: Cadeautjes uitpakken, drinken en eten
10.00 – 11.00 uur: Knutselen
11.00 – 12.00 uur: Spelletjes deel 1
12.00 – 13.00 uur: Eten
13.00 – 14.30 uur: Spelletjes deel 2
14.30 uur            : Einde  

Cadeautjes spel: Alle cadeautjes verstoppen, de jarige zoekt.

Daarna iets drinken met snoepmemory. De kinderen zijn verdeeld in groepjes van 2. Op tafel staan een aantal bekers met daaronder verschillende snoepjes-koekjes oid. Om de beurt mogen de kinderen nu proberen om een paar te maken, als ze dezelfde hebben dan mogen ze die houden. Voor wat kleinere kinderen:Niet teveel bekers neerzetten, en diegenen die al hebben mogen hun snoep al opeten, slaan daarna een beurt over zodat iedereen wat krijgt. 

Knutselen:
We gaan windgongen maken en glas-in-lood-raampjes, dit zijn kant en klare knutsel pakketten. 

Spelletjes deel 1: Skippy bal race:
Maak twee teams en laat ze tegen elkaar racen, welk team wint? 

Ballonnen knallen:
Bind om de enkels van ieder kind een ballon. Nu mogen ze proberen om bij elkaar de ballon kapot te trappen. Diegene die als laatste zijn ballon nog heel heeft is de winnaar. 

Stoelendans; op ieder thema aan te passen. Als de muziek speelt, dansen de kinderen rond de stoelen. Zodra de muziek stopt proberen de kinderen snel op een stoel te gaan zitten, er is altijd 1 stoel minder. Het kind dat over is, is af. Blijven spelen totdat er een winnaar is 

Rietjes spel:
Wie kan er een smartie aan een rietje vastzuigen en dan met die smartie zo snel mogelijk een parcours afleggen? 

Eten:
Friet met frikandellen, kroket of kip nuggets.

  

Kleefestafette
Verdeel de groep in twee gelijke groeppjes. Het eerste kind van het groepje loopt naar de overkant van de zaal, tikt de muur aan en rent terug naar zijn groepje om het tweede kind op te halen. Samen (handen vasthouden) lopen ze naar de overkant en terug. Daarna gaat ook het derde kind mee, het vierde, etcetera. Het groepje dat als eerste klaar is wint.

Wie is de eerste?
De groep wordt in twee even grote partijen verdeeld. Alle kinderen van beide partijen krijgen een nummer (er zijn dus twee nummers 1, twee nummers 2, etc.). Elke partij staat aan één kant van het speelveld. In het midden ligt een bal. De leerkracht roept een nummer. De twee kinderen die het nummer hebben proberen als eerste de bal te pakken. Lukt dit dan hebben ze 1 punt voor hun team verdiend. Lukt het ze ook nog om met de bal weer bij het eigen team terug te komen zonder getikt te worden dan hebben ze nog een punt verdiend. De bal wordt weer in het midden gelegd en er wordt een ander nummer genoemd. Dit gaat door tot alle kinderen geweest zijn. Het team met de meeste punten wint.

Cactus en bloem:
Ideaal spel voor jonge leden. De leden zitten in een cirkel. 1 Van hen wordt even buiten gestuurd. Intussen wordt de bloem aangeduid. Alle andere leden zijn cactus.  Het lid dat buiten stond komt weer binnen en moet op zoek gaan naar de bloem.  Dit moet hij doen door op de schoot van de leden te gaan zitten.  Gaat hij op een cactus zitten,  dan krijgt hij een kneep in z'n achterwerk.  Kiest hij juist en komt hij bij de bloem terecht, krijgt hij een kus op de wang.

Etenstijd;
Een persoon loopt voorop met een stel kinderen achter zich aan. De kinderen vragen aan hem hoe laat het is en hij geeft hierop een antwoord, bijvoorbeeld half twee of tien uur. Dit gaat zo verder totdat er gezegd wordt: 'Het is etenstijd'. Op dat moment lopen de kinderen weg en de 'tikker' probeert iemand te tikken.
Degene die getikt wordt is de nieuwe tikker.
Dit is een erg leuk spel om met kleine kinderen te spelen. Maak het dan ook extra spannend door een keer plotseling om te draaien of wat langer te wachten met je antwoord.
 

Dobbelspel:
We spelen om ons snoepzakje te vullen en om de volgorde van het eindspel te bepalen, tevens is er voor ieder kind een cadeautje te winnen. We spelen een vooraf afgesproken tijd, bv een half uur, zet de kookwekker zodra die afgaat is het spel klaar.
De dobbelsteen wordt bij de jarige neergelegd en hij/zij begint met gooien. Het aantal ogen van de dobbelsteen geeft aan wat er moet gebeuren. Na deze opdracht gaat de dobbelsteen naar de persoon links, tenzij de dobbelsteen anders opgeeft.1: je mag nog een keer gooien
2: geef de dobbelsteen aan de persoon twee plaatsen rechts
    van je
3: pak een opdracht kaart
4: geef de dobbelsteen aan de persoon drie plaatsen links
    van je
5: Snoepje pakken uit de pot
6: Snoepje terugleggen uit de pot.Opdrachten kunnen zijn:
Je mag nog een keer gooien
Je mag twee extra snoepjes pakken
Zing een liedje
Drink je glas zo snel mogelijk leeg
Je mag een snoepje opeten
Je mag 1 cadeautje van je tafel uitkiezen, heb je al een cadeautje kies er dan eentje uit en geef die aan iemand die nog niets heeft
Pak een kaartje van de groene stapel, bewaar dit goed, het nummer dat er op staat heb je later nog nodig.
Helaas, je moet een beurt overslaan.
Hinkel een rondje om de tafel Eindspel:
Op de tafel staan allemaal genummerde pakjes, deze nummers horen bij het nummer van het groene kaartje dat bij het voorgaande spel is verdiend.
De kinderen zoeken het pakje met hetzelfde nummer, dat mogen ze houden.Pak verschillende maten pakjes en vul ze allemaal met hetzelfde, bv zakje chips, koekje, ballon, eventueel klein cadeautje oid. 

Omhoog