Communities

ZeelandNet

Katarazzi

14.020 bezoekers 2 leden Log in

Inhoudsopgave

 

    

 


Katarazzi_Logo


Katarazzi . . (fles)kittenopvang

Een blog vol krabbels en spinsels

Ben jij een katten fan? Dan is deze blog vól krabbels en spinsels iets voor jou!
Met kattenweetjes, -tips, -tekeningen en de dagelijkse avonturen van de asiel-pleegkittens in ons gastgezin.
Tekst en illustraties: Inge Zweedijk

INS(PURR)ATION

Na het adopteren van twee asielkatten (Sammie en Saartje) werd ik gegrepen door het kattenvirus en heb me als vrijwilliger aangemeld bij het dierenasiel Vlissingen, destijds gevestigd aan de Lange Leenweg. De toenmalige beheerster, Wil van Reine, vertelde me duidelijk dat de taak van een vrijwilliger voornamelijk bestond uit het schoonmaken van de verblijven en de kattenbakken. Zo ben ik dus begonnen; aan de basis. Omdat er toen ook al moederpoezen met kittens in het asiel rondliepen en de accommodatie hiervoor niet zo geschikt was, ging ik thuis poezen opvangen voor het asiel. Voornamelijk moederpoezen en kittens. In die periode heb ik heel veel geleerd, enorm veel ervaring opgedaan en tevens mijn diploma asielbeheerder/pensionhouder behaald. En dat opvangen van pleegkittens uit Zeeland? Dat doe ik nog steeds!

POEZENHOTEL MAGNIFIKAT

Een aantal jaren later ben ik, samen met mijn echtgenoot, een poezenhotel begonnen. Binnen de kortste keren waren we constant volgeboekt. Toen we voor de keuze gesteld werden om uit te breiden en/of vast personeel aan te nemen, kon ik ook als bureaumanager bij de Dierenbescherming aan de slag. Eerst heb ik dit nog gecombineerd met het poezenhotel, maar dat werd toch te ingewikkeld. Tijdens mijn werk bij de Dierenbescherming heb ik altijd contact gehouden met de asielen en in het DB kantoor tijdelijk moederpoezen en ook kittens opgevangen, die ik na kantoortijd weer mee naar huis nam. Een leuke, en heel enerverende periode. In die tijd deed ik ook vrijwilligerswerk bij de dierenambulance van de DB. Die weet me nog steeds te vinden als er hulpbehoevende kittens aan boord zijn.

STUDIE EN SCHRIJVEN

Na mijn werk bij de DB heb ik ook nog een tijdje als vrijwilliger gewerkt bij het dierenasiel Middelburg, dat inmiddels gefuseerd was met het Vlissingse asiel. Tussendoor heb ik diverse cursussen/workshops gevolgd op het gebied van poezengedrag en lees ik natuurlijk alles wat ik te pakken kan krijgen over het onderwerp kat. Deze intrigerende wezens zijn ook mijn favoriete tekenonderwerp. Verder schrijf ik, sinds ruim vijftien jaar, en met veel plezier, verhalen voor Majesteit, hèt lijfblad van de kattenliefhebber www.majesteit.nl

Het poezenvirus heeft me (na de start van bijna 40 jaar geleden) nog steeds in zijn greep. Deze blog, waar ik mijn ervaringen over, en enthousiasme voor poezen wil delen is dan ook een logisch vervolg.

 

Omhoog