Welkom op de community Schilderen:

Communities

ZeelandNet

Welkom op de community Schilderen:

De Gary Jenkins methode !

194.886 bezoekers 33 leden Log in

Na ruim tien jaar verdwijnt Gary van de buis

Helaas is na ruim tien jaar Gary van de beeldbuis verdwenen.
Op vrijdag 1 september 2017 werd de laatste uitzending van Gary's "The Beauty of Oil Painting" series bij ONS TV uitgezonden. En ONS TV heeft vooralsnog geen plannen om de volgende series te gaan uitzenden.
We zullen het voortaan met de mooie herinneringen en de filmpjes van FarbiFlora moeten gaan doen.

Wilt u interpretatie-schilderijen van (bijna) alle ooit uitgezonden uitzendingen bekijken?  Klik dan op één van de volgende links:
Interpretaties 2007     Interpretaties 2008     Interpretaties 2009      Interpretaties 2010  Interpretaties 2011-2012       Interpretaties 2014

Ruim 10 jaar wekelijks op de Nederlandse buis


                                         Het begon allemaal op 18 april 2007 toen omroep Max met het wekelijks uitzenden van "The beauty of Oil Painting" series van Gary en Kathwren Jenkins startte. Vanaf dag één was de serie een doorslaand succes en kreeg de show een grote schare aan trouwe fans.
Heel schilder liefhebbend Nederland en België omarmde de guitige bloemenschilder en diens vrouw. Mede door dit overweldigend succes organiseerde omroep Max op 9 september 2007 een schilderdemonstratie dag in het Kröller Muller museum op National Park de Hoge Veluwe met Gary in de hoofdrol.
Nu ruim zeven jaar later is Gary nog steeds op tv te zien en heeft al voor heel wat kijk- en schilder plezier gezorgd. Op 4 juli dit jaar is omroep Max gestart met de eerste van 26 afleveringen van alweer de allernieuwste zesde serie.
Ook in serie zes blijft Gary ons steeds weer verbazen met zijn prachtige schilderkunst. Of het nu om bloemen, landschappen of dieren gaat, het blijft steeds weer fascinerend te zien hoe hij het in een zodanig kort tijdsbestek steeds weer voor elkaar krijgt om een fenomenaal kunstwerk af te leveren.
Go Gary, go....! Op naar het 10-jarig jubileum op de Nederlandse televisie.
Helaas heeft omroep MAX besloten dat na 8 juli 2016 definitief het doek valt voor The Beauty of Oil Painting uitzendingen. Maar gelukkig neemt themazender ONS met ingang van 16 september 2016 het stokje over en kunnen we wekelijks blijven genieten van de schildercapriolen van Gary en Kathwren.
Na in één jaar tijd de volledige series 2 en 3 te hebben uitgezonden zet ONS TV een punt achter de uitzendingen en zo konden we vrijdag 1 september 2017 helaas voor de laatste keer nog een keer van Gary schilderkunst op tv genieten.

Uw Jenkins schilder-interpretaties hier op de site

U schildert in de Jenkins-stijl? Toon hier op de site uw schilder prestaties aan mede Jenkins fans!!

Stuur uw foto('s)  o.v.v "Jenkinsmethode" en vervolgens uw naam, woonplaats, formaat schilderij en gebruikte verfsoort naar sjaakkint@zeelandnet.nl 

Er komen helaas geen nieuwe foto's binnen, daarom hier maar een paar gouwe ouwe van mijzelf


Afmeting: 61 x 45 cm. - Verfsoort: Olieverf  
  
 


Afmeting: 61 x 45 cm.. - Verfsoort: Olieverf

       
          Afmeting: 50 x 40 cm.. - Verfsoort: Olieverf

Wilt u nog meer prachtige schilder-uitingen van diverse anderen bekijken?  Klik dan hier

Poll

Gary is niet langer meer op tv tezien

Uitslag vorige poll

Op de vraag/stelling van de vorige poll:

"Wat vindt u ervan dat Gary's seizoen 1 nu hier op de site tezien is?" gaf 97% van de stemmers aan het Buitengewoon fantastisch te vinden en 3% vindt het Heel leuk.

Plezier met de nieuwe Poll. 

Relevante Jenkins sites!

Nieuws

Serie 3 van The Beauty of Oil Painting bekijken ?

Nu afleveringen van de "The Beauty of Oil Painting " serie 3 via deze site te zien!
De komende tijd zal er steeds een nieuwe aflevering aan de lijst worden toegevoegd
The Beauty of Oil Painting boek 3 is in de Nederlandse, Duitse en Engelse taal verkrijgbaar bij Farbiflora.
Zet u zich er maar eens goed voor en geniet van de fantastische schildercapriolen van Gary en diens vrouw Kathwren.

De eerste aflevering uit serie 3 heet: Rozen en bladgoud

(Copyright FarbiFlora GmbH 2007-2018)

Hier mijn interpretatie van het schilderij.


Meer afleveringen van serie 3 bekijken? Klik dan hier

Of alle afleveringen van serie 1 bekijken? Klik dan hier

MIEUWE SCHILDERDEMONSTRATIE GARY

NOG NOOIT OP TELEVISIE VERTOOND !
Op 17 februari 2017 heeft Gary een live schilderdemonstratie van +/- 70 minuten gegeven op Facebook.
Met vriendelijke toestemming van FarbiFlora, kunt u deze nu hier bekijken.
(Copyright FarbiFlora GmbH 2015-2017)

                            

Achter de schermen gefilmd....

Tijdens het opnemen van "The Beauty of Oil Painting" series zijn er naast de officiële opnames ook diverse privé opnames gemaakt van de afleveringen. Met vriendelijke toestemming van Gary's agentschap FarbiFlora, kunt u ze op deze site bekijken!
 

Afl.4  (project 19 - boek 4)  Hibiscus

(Copyright FarbiFlora GmbH 2007-2018)
 
Hier mijn interpretatie van het schilderij Hibiscus
Meer afleveringen zien? Klik hier.

Amerika's beste bloemenschilder op Nederlands

Kunstschilder Gary Jenkins verbaast iedereen telkens weer opnieuw met een prachtige olieverfschildering op canvas, een vaas of andere ondergrond. En dit in nog geen half uur.  Ongelooflijk mooi!

Gary is geboren in Brooklyn, New York en groeide op in St. Petersburg in Florida.. Al op jonge leeftijd blijkt dat hij kunstenaarsbloed heeft. Hij gaat dan ook naar de Ringling School of Arts in Sarasota, Florida waar hij cum laude afstudeert. Na het behalen van zijn diploma gaat hij o.a. werken bij een firma in wenskaarten en een grote kunsthandelketen. Gary specialiseert zich steeds verder in het bloemenschilderen en in de jaren zeventig gaat hij als kunstleraar en gallerie-schilder werken. Hier ontwikkelde Gary zijn welbekende methode van rozen schilderen. Tot hij in 1980 de mogelijkheid krijgt om zijn bloemschilderkunsten op tv te gaan vertonen. Het tv-programma The Jenkins Art Studio wordt geboren en vanaf dat moment genieten vele miljoenen Amerikanen wekelijks van Gary's schilderkunst.In 1980 ontmoet Gary de uit Canada afkomstige kunstlerares Kathwren, waarmee hij in 1981 in het huwelijk treedt. Kathwren is ook kunstenares en bekwaamt zich, samen met Gary, verder in de schilderkunst. Samen doorkruisen ze heel Amerika om overal schilderworkshops te houden. In 1990 debuteert Kathwren als gast-presentator in het programma The Jenkins Art Studio. Vanaf dat moment is ze steeds vaker te gast en wordt dan, naast Gary, de tweede presentator van de show.

Sinds 18 april 2007 veroveren Kathwren en Gary met hun schilderkunsten en hun sympathieke uitstraling wekelijks de harten van het Nederlandse en Belgische publiek. 

GARY JENKINS IN NEDERLAND, GROOT SUCCES !!Gary Jenkins was 9 september 2007 in Nederland en heeft toen speciaal voor de Nederlandse fans een demonstratie gegeven. Dit alles vond plaats in het Kröller-Müller museum op Nationale Park de Hoge Veluwe. Omroep MAX organiseerde dit gebeuren en het was fenomenaal. De mensen die een van de 300 toegangsbewijzen hadden bemachtigd, waaronder ikzelf, hebben dan ook met volle teugen van de demonstratie genoten. 
Daags na de demonstratie had ik een persoonlijke "meet and greet" met Kathwren en Gary in een hotel in Apeldoorn. Tijdens deze ontmoeting mocht ik samen met mijn schilder-idolen op de foto.

Omhoog