Muziekvereniging Concordia

Communities

ZeelandNet

Muziekvereniging Concordia

Omdat samen muziek maken zoveel leuker is!

164.156 bezoekers 9 leden Log in

*Lid worden


                                                        

Overweegt u lid te worden van de fanfare of slagwerkgroep van Concordia? Hieronder een aantal onderwerpen die uw overweging makkelijker kunnen maken.

De minimale leeftijd om lid te worden is 8 jaar. Afhankelijk van het volwassenheidsniveau kan een uitzondering worden gemaakt voor jongere kinderen. Een maximumleeftijd bestaat niet!

Het traject
Wanneer u besloten heeft lid te worden van de vereniging volgt een informeel introductiegesprek. Tijdens dit gesprek zullen gegevens uitgewisseld worden. Het verdere traject is onder andere afhankelijk van uw ervaring, leeftijd en/of het al dan niet bezitten van een eigen instrument.

De Slagwerkgroep
Tijdens het introductiegesprek heeft u aangegeven onderdeel te willen worden van de slagwerkgroep. Mensen zonder ervaring volgen het onderstaande traject.

Als u al enige ervaring heeft zal de instructeur in overleg met het bestuur bepalen op welk niveau u zich bevindt en waar u kunt instromen. Tijdens de eerste lees ontvangt u een paar stokken en een drumpad, zodat u thuis kunt oefenen. Deze drumpad moet worden ingeleverd op het moment dat u geen lessen meer volgt.

Fanfare
Tijdens het introductiegesprek heeft u aangegeven onderdeel te willen worden van de fanfare. Mensen zonder ervaring volgen het onderstaande traject.

Als u al enige ervaring heeft zal de dirigent in overleg met het bestuur bepalen op welk niveau u zich bevindt en waar u kunt instromen.

De keuze voor een instrument is niet geheel vrij. Voor een mooie klank van het orkest is het belangrijk dat er een goede balans is tussen de verschillende instrumenten. Daarnaast is er ook een bepaalde beperking in het aantal beschikbare instrumenten in de kast. De dirigent en het bestuur zullen samen bekijken welk instrument het beste bij de vereniging en u past, en of het mogelijk is om uw wens te vervullen. U bent op geen enkel moment verplicht om zelf een instrument aan te schaffen.

Een eigen blaasinstrument
Wanneer u een eigen instrument heeft, kunt u hier ook lid mee worden. De kwaliteit van het instrument moet van tevoren wel goedgekeurd worden door de dirigent en het bestuur. Ook zal bepaald worden welk niveau u heeft en of eventuele scholing wenselijk is. Het traject zal per persoon verschillen.

Kosten

Contributie (in 2019)
Volwassen: € 120,- per jaar (€ 10,- per maand)
Jeugd tot en met 17 jaar: € 90,- per jaar (€7,50 per maand)

Er hoeft geen contributie betaald te worden door leerlingen die nog niet meerepeteren met de slagwerkgroep of fanfare.

Lesgeld (in schooljaar 2018-2019)
De slagwerkgroep: € 200,-
De fanfare: € 200,- (deelname aan het leerlingenorkest is inclusief)

Repetities
De fanfare repeteert op maandagavond van 19:00 uur tot 21:00 uur. De slagwerkgroep repeteert op woensdagavond van 19:30 uur tot 21:00 uur.

Nog niet helemaal zeker?

Het is mogelijk dat u twijfelt over het lidmaatschap. Is het werkelijk iets voor mij of mijn zoon/dochter? U kunt altijd binnenlopen op een van de repetities om te luisteren, kennis te maken en vragen te stellen. Daarnaast is het ook mogelijk om tijdens een aantal proeflessen (vrijblijvend) ervaring op te doen.

Contactpersoon

Wilt u meer informatie of opgeven!? Neem dan contact met ons op!

 

Omhoog