Muziekvereniging Concordia

Communities

ZeelandNet

Muziekvereniging Concordia

Omdat samen muziek maken zoveel leuker is!

150.257 bezoekers 9 leden Log in

*Voorstellen


Mogen wij u voorstellen?

De 115-jarige Muziekvereniging Concordia uit het Zeeuwse Sint-Philipsland.

Wij zijn een gezellige fanfare en slagwerkgroep en hebben veel plezier in het maken van muziek. De sfeer in onze vereniging is bijzonder goed en naast de gezelligheid spelen wij ook nog een aardig deuntje muziek. De vereniging bestaat uit ongeveer 50 leden, de jeugd is goed vertegenwoordigd.

Onze fanfare staat onder leiding van Walter Siol uit Steenbergen, de slagwerkers staan onder leiding van Marian Orgers uit Middelharnis. Walter is naast dirigent van onze vereniging ook dirigent bij Volharding in Steenbergen en Harmonie de Unie in Fijnaart. Daarnaast verzorgd hij muzieklessen en werkt hij mee aan verschillende muzikale projecten. Marian werd in 2011 instructeur van onze slagwerkgroep en trad daarmee in de voetsporen van haar vader (Hans Orgers). Naast onze vereniging verzorgd zij de opleiding van muzikanten bij Amicitia in Dirksland.                                       

De meeste muzikanten komen uit de dorpen Sint-Philipsland en Anna Jacoba Polder, enkelen uit de regio. De fanfare bespeelt saxofoons, hoorns, trombones, trompetten, kornetten, bugles, es- en bes bassen en euphonia. Van de 50 leden zijn er 10 leden slagwerkers. Zij bespelen alle slagwerkinstrumenten die er te vinden zijn. Daarnaast wordt er ook op straat gemarcheerd.

Naast het traditionele marcheren en het geven van concerten is Concordia ook actief voor de maatschappij en als het gaat om bijzondere activiteiten en uitvoeringen. Zo verlenen wij elk jaar onze medewerking aan koninginnedag, de intocht van Sint-Nicolaas en organiseren wij de Nationale Dodenherdenking op Sint-Philipsland. Het organiseren van grotere activiteiten van opzet is ons ook niet vreemd, zo organiseerden wij 'Proms' concerten (klassiek, pop, band, orkest en (vocale)solisten), concerten met gelegeheidskoor, Concordia on Tour en diverse muziekfestivals met andere muziekverenigingen. In 2012, ter gelegenheid van ons 110-jarig bestaan, lukte het ons zelfs om oud dorpsgenoot John Williams voor de presentatie van Concordia in Rosso in te schakelen!

Kijkt u vooral eens rond op onze website en kom gerust een keer kijken op onze repetities of uitvoeringen.

Mocht u vragen hebben, aarzelt u dan niet contact op te nemen met ons bestuur. Op deze pagina treft u onze contactgegevens aan.

Met muzikale groet,

   

 

Omhoog