Muziekvereniging Concordia

Communities

ZeelandNet

Muziekvereniging Concordia

Omdat samen muziek maken zoveel leuker is!

164.136 bezoekers 9 leden Log in

*Voorstellen


Mogen wij u voorstellen?

De 117-jarige Muziekvereniging Concordia uit het Zeeuwse Sint-Philipsland (gemeente Tholen).

Wij zijn een gezellige fanfare en slagwerkgroep en hebben veel plezier in het maken van muziek. De sfeer in onze vereniging is bijzonder goed en naast de gezelligheid spelen wij ook nog een aardig deuntje muziek. De vereniging bestaat uit ongeveer 40 leden, de jeugd is goed vertegenwoordigd.

Onze fanfare staat onder leiding van dirigent Walter Siol uit Steenbergen, de slagwerkers staan onder leiding van instructeur Marian Orgers uit Middelharnis. Walter is naast dirigent van onze vereniging ook dirigent bij Volharding en Jong-Volharding in Steenbergen en OVM in Oud-Vossemeer. Daarnaast verzorgd hij muzieklessen en werkt hij mee aan verschillende muzikale projecten. Marian werd in 2011 instructeur van onze slagwerkgroep en trad daarmee in de voetsporen van haar vader (Hans Orgers). Naast onze vereniging is zij zeer actie op het gebied van muziek/jeugd projecten en bezig het felbegeerde diploma voor dirigent te behalen.                                      

De meeste muzikanten komen uit de dorpen Sint-Philipsland en Anna Jacoba Polder, enkelen uit de regio. De fanfare bespeelt saxofoons, hoorns, trombones, trompetten, kornetten, bugles, es- en bes bassen en euphonia. Van de 40 leden zijn er 10 leden slagwerkers. Zij bespelen alle slagwerkinstrumenten die er te vinden zijn. Daarnaast wordt er ook op straat gemarcheerd.

Naast het traditionele marcheren en het geven van concerten is Concordia ook actief voor de maatschappij en als het gaat om bijzondere activiteiten en uitvoeringen. Zo verlenen wij elk jaar onze medewerking aan Koningsdag, de intocht van Sint-Nicolaas en organiseren wij de Dodenherdenking voor het eiland Sint-Philipsland.

Het organiseren van grotere activiteiten van opzet is ons als kleine vereniging ook niet vreemd, zo organiseerden wij 'Proms' concerten (klassiek, pop, band, orkest en (vocale)solisten), concerten met gelegenheidskoor, Concordia on Tour en diverse muziekfestivals met andere muziekverenigingen. In 2012, ter gelegenheid van ons 110-jarig bestaan, lukte het ons zelfs om oud dorpsgenoot John Williams voor de presentatie van Concordia in Rosso in te schakelen! Ook organiseerden we als verjaardagsfeest een play-in voor alle muzikanten van het eiland Tholen, er deden er ruim 100 mee!

Kortom, Concordia is een springlevende vereniging. Gezellig samen muziek maken is het leukste wat er is!

Mocht u vragen hebben, aarzelt u dan niet contact op te nemen met ons bestuur. Op deze pagina treft u onze contactgegevens aan.

Met muzikale groet,

   

 

Omhoog